Hyppää pääsisältöön

Timo Kaukolampi

 • Armomurhaaja – musta komedia karusta miehestä, joka puolustaa lemmikkejä

  12.07.2019 Yle TV1

  Matti Onnismaa on elokuvan jäyhä mekaanikko.

  Kansainvälistä menestystä keränneen elokuvan pääroolin näyttelee Matti Onnismaa.

 • Avaruusromua: Luovuudelle on turha etsiä yhtä selitystä

  10.01.2019 Kulttuuri

  Avaruusromussa kuunnellaan menneen vuoden 2018 kotimaisia.

  "Oivalluksen hetki on jännittävää kuin nopea autonajo". Näin lainaa filosofi Bertrand Russellia amerikkalainen psykologian professori Eliot Dole Hutchinson, vuonna 1952 suomeksi ilmestyneessä kirjassaan Luova ajattelu. "Jos aikaa ei ole kiireettömään pohdintaan, asioiden sulatteluun ja luovaan hautomiseen. seurauksena on yksiselitteisesti pinnallisuuden ja typeryyden lisääntyminen". Näin siteeraa amerikkalaista psykologia Howard Gardneria kasvatustieteen professori Kari Uusikylä, vuonna 2012 ilmestyneessä kirjassaan Luovuus kuuluu kaikille. Avaruusromussa kuunnellaan menneen vuoden 2018 kotimaista satoa. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Modulaarisyntetisaattoreita ja vhs-kasetteja: musiikintekijät Timo Kaukolampi, Lau Nau ja Jimi Tenor valoneliössä

  28.11.2018 Yle Teema

  Ääniä ja puhetta elokuvamusiikista.

  Teeman elokuvafestivaalin väliaikanumeroissa nähdään musiikintekijöitä ja heidän äänilaitteitaan sähkötamburasta modulaarisyntetisaattoriin nimeltä Wendy. Lavasteena katsojilta kerätyistä vhs-kaseteista rakennettu valoneliö.

 • Space Junk 28 years: Monuments of the Concrete Era

  01.08.2018 Kulttuuri

  Features new Finnish electronic music.

  In this version, which includes images, the monuments of the age of concrete, abandoned places and objects engage in dialogue with previously unheard Finnish electronic music.

 • Sideways 2018 - K-X-P

  28.06.2018 Kulttuuricocktail

  Legendaarinen yhtye Sideways-lavalla.

  Kulttiyhtye K-X-P hypnotisoi Sideways-yleisön maagisella musiikillaan. Katso maistiainen keikasta.

 • Avaruusromua 28 vuotta: Betonisen aikakauden muistomerkit

  22.05.2018 Kulttuuri

  Avaruusromua 28 vuotta: uutta suomalaista musiikkia!

  Sammaleen peittämä autonromu, ruosteinen laiva, autio talo ja hylätty huoltoasema ovat kauniita ja pelottavia. Ne muistuttavat ihmisen katoavaisuudesta. Ne hajoavat hitaasti osaksi luontoa. Miksi hylättyihin paikkoihin ja esineisiin liittyy niin paljon kiinnostavaa? Mitä ne kertovat meille? Avaruusromun 28-vuotisjuhlan syntymäpäivälähetyksessä kuunnellaan ennenkuulumatonta suomalaista musiikkia. Areenassa on tarjolla myös VJ Indigon toteuttama ainutkertainen visuaalinen versio tästä lähetyksestä. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Musiikki on elokuvan runollinen elementti. Avaruusromua 25.2.2018

  22.02.2018 Musiikki

  Avaruusromussa kuvallista musiikkia, elokuvasta ja muualta.

  Jos minä en olisi elokuvaohjaaja, minä tahtoisin olla elokuvamusiikin säveltäjä. Näin kerrotaan Steven Spielbergin sanoneen. Elokuvaohjaajat ymmärtävät, mikä on musiikin merkitys elokuvassa. Andrei Tarkovski puhui musiikista elokuvan runollisena elementtinä. Avaruusromussa kuvallista musiikkia, elokuvasta ja muualta. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Kokeilemme ja tuotamme kaikenlaisia ääniä… Avaruusromua 7.1.2018

  04.01.2018 Musiikki

  Katsaus vuoden 2017 kotimaiseen avaruusromuun.

  Meillä on teille tuntemattomia soittimia, joista jotkut ovat ääneltään kauniimpia kuin mikään tuntemanne, kirjoitti Francis Bacon liki 400 vuotta sitten kirjassaan Uusi Atlantis. Avaruusromussa ihmetellään ääniä ja soittimia, ja tehdään katsaus menneen vuoden kotimaiseen tarjontaan. Ei palkintojenjakotilaisuus, eikä vuoden parhaat kotimaiset -katsaus, vaan hyvin subjektiivinen visio siitä, millaista ja kuinka monitahoista musiikkia meillä jälleen viime vuonna tehtiin. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Timo Kaukolammen musiikissa kuuluvat analogisten syntetisoijien kosmiset soundit: "Ihminen on sähköinen olento"

  29.12.2017 Yle Uutiset

  K-X-P-yhtyeestä tunnetun Timo Kaukolammen uusi soololevy on tutkimusmatka sähköisen äänimaailman tummemmalle puolelle.

 • Myös se, mitä siinä ei ole… Avaruusromua 19.11.2017

  16.11.2017 Musiikki

  Musiikissa on tärkeää myös se, mitä siinä ei ole.

  ”Musiikissa on tärkeää myös se, mitä siinä ei ole”. Näin sanoi edesmennyt elektronimuusikko Mika Vainio. Hän sanoi musiikkinsa muodostuvan siten, että mukaan otetaan vain tarvittavat äänet ja kaikki muu jätetään pois. ”Musiikki, oleminen ja soittaminen ovat etsimistä, johon sisältyy toivo uuden löytämisestä”, sanoo rumpali ja säveltäjä Teppo Mäkynen. Näillä ajatuksilla Avaruusromussa lähdetään liikkeelle. Matkan aloittaa Mika Vainiolle omistettu tuore sävellys. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Ja katossa discokule — eli kuinka norjalainen diskomusiikki nousi vuonoilta klubeille ja valkokankaalle

  01.09.2017 Kulttuuricocktail

  Northern Disco Lights kertoo norjalaisen diskon tarinan.

  Northern Disco Lights -dokumentti kertoo Norjan elektronisen musiikin, norjalaisen diskon, synnystä ja noususta maailmanmaineeseen. Dokumentin ansiosta suomalainen muusikko-musiikintekijä Timo Kaukolampi ja norjalainen kollegansa Bjørn Torske intoutuivat keskustelemaan norjalaisesta klubimusiikista.

 • Timo Kaukolampi luo maailman musiikin ympärille

  16.02.2015 Musiikki

  Timo Kaukolampi luo musiikilliset visionsa ilman päihteitä.

  Timo Kaukolampi tunnetaan Larry and The Lefthandedin garagerokkarina, Op:l Bastardsin konemiehenä sekä nykyisen K-X-P-ryhmänsä ylipappina. Tänä päivänä mies luo hurjat musiikilliset visionsa ilman päihteitä.

 • Suomirock ei tunnustanut rajojaan enää 1990-luvulla

  22.12.2014 Elävä arkisto

  Muusikot alkoivat tehdä musiikkia omista lähtökohdistaan.

  1990-luvulla suomirock paitsi hajosi alakulttuureihin, kasvoi nopeasti ulos perinteisen rockin hiekkalaatikosta, vaikka siellä rymyttiin antaumuksella. Muusikot alkoivat tehdä musiikkia omista lähtökohdistaan.

 • K-X-P ja hemmoteltu Helsingin yleisö

  17.06.2014 Elävä arkisto

  Timo Kaukolammen ja Tuomo Purasen vetämä elektroninen bändi

  Op:l Bastardsista tuttujen Timo Kaukolammen ja Tuomo Purasen vetämä elektroninen rokkibändi K-X-P odotti kaksijakoisin fiiliksin keikkaansa vuoden 2013 Flow Festivalilla, mutta tuloksena oli syvätunnelmainen telttakeikka, joka vei yleisön mukanaan.

 • Flow 2013: Is bigger better?

  08.08.2013 Yle News

  Helsinki's Flow Festival opened Wednesday night as some 3,500 people packed a tent in Suvilahti to see Swedish electronic duo The Knife. The festival, which is celebrating its 10th anniversary, resumes on Friday.

 • Timo Kaukolampi puhuu musiikin teosta

  23.02.2010 Elävä arkisto

  Kaukolammen mielestä elämme tyhjää keskinkertaisuuden aikaa.

 • Op:l Bastards

  05.02.2010 Elävä arkisto

  Vuoden 1999 live-taltioinnissa elektrotrio Op:l Bastards. Taltiointi on ajalta ennen kuin suuri autofirma hermostui ja yritti lähes lopettaa yhtyeen uran.