Hyppää pääsisältöön

The Shining – Hohto

 • Elämäni Kubrickin palveluksessa on riipaiseva tositarina filmihulluudesta

  27.11.2018 Yle Teema

  Dokumentti Leon Vitalista avaa Teeman elokuvafestivaalin.

  Hieno, hämmentävä dokumenttielokuva elokuvataiteelle täysin antautuneesta elämästä avaa Teeman elokuvafestivaalin. Tarinan päähenkilö, "filmworker", on Leon Vitali, mies Stanley Kubrickin varjosta.

 • Pelottavimpia ovat ihmiset – Stephen King luo kauhun tavallisuudesta

  08.09.2017 Kulttuuricocktail

  Stephen King innostaa edelleen elokuva- ja tv-tekijöitä.

  Stephen King on pelotellut lukijoita kauhutarinoillaan jo yli neljäkymmentä vuotta. Tänä syksynä hän on jälleen vahvasti esillä. Sen lisäksi, että Kingiltä ilmestyy uusi kirja syyskuussa, parin kuukauden sisällä on nähty useampi hänen teoksiinsa perustuva elokuva tai televisiosarja. Ja lisää on tulossa. Mihin Kingin tarinoiden jatkuva vetovoima perustuu?

 • HBO:n The Leftovers pelaa outoudella

  10.10.2015 Kulttuuricocktail

  Kriitikko hyppää mukaan The Leftoversiin kauden 2 alusta

  HBO Nordicilla alkoi The Leftovers –scifisarjan kakkoskausi (Season 2). KulttuuriCocktailin kriitikko Olli Kangassalo sukelsi kehuvien kommenttien houkuttelemana The Leftoversin maailmaan näkemättä ykköskautta, tietämättä mitä tuleman pitää. Assosiaatioita syntyi Breaking badista Lynchiin ja Kubrickiin.

 • Teeman elokuvajulisteille jo kolmas Hopeahuippu

  16.04.2015 Yle Teema

  Teeman elokuvafestivaalin Hohto-julisteet palkittiin.

  Teeman elokuvafestivaalin julisteet ovat voittaneet Grafian Vuoden huiput -kilpailun julistesarjassa hopeaa. Hohto-elokuvan perhettä kuvaavan julistekolmikon suunnitteli Ylen graafikko Kirsi Kukkurainen.

 • Hohtoa huoneessa 237 – Teemalauantai 28.3.

  20.11.2014 Yle Teema

  Stanley Kubrickin Hohto ja sen salainen viesti

  Kaikki käytävät vievät huoneeseen 237. Stanley Kubrickin ohjaama Hohto on niitä elokuvia, joita voi katsoa vaikka kuinka monta kertaa ilman että sen salat lopullisesti aukeavat. Mutta moni on yrittänyt! Hohdon arvoituksia ja piilomerkityksiä hämmentävästi ja kiehtovasti tulkitseva dokumenttielokuva Huone 237 nähdään Hohdon jälkeen.

 • Hauskaa Hohdosta

  14.11.2014 Yle Teema

  Näin syntyivät Teeman elokuvafestivaalin palkitut julisteet.

  "Miten tehdä mitään omaperäistä palokirveestä, verestä, lattiamaton kuvioista?" Teeman elokuvafestivaalin julisteiden suunnittelija Kirsi Kukkurainen kirjoittaa siitä, miten Stanley Kubrickin kauhuelokuvasta syntyi kolme hohtavan hauskaa julistetta.

 • Festivaalijulisteet, olkaa hyvä!

  14.11.2014 Yle Teema

  Teeman elokuvafestivaalin Hohto-julisteet voi ladata täältä.

  Tänä vuonna Kirsi Kukkuraisen suunnittelemaan Teeman elokuvafestivaalin julisteeseen (kolmeen sellaiseen!) päätyi Stanley Kubrickin moderni kauhuklassikko Hohto, joka valtasi muutenkin festivaalin. Voit ladata kaikki kolme Hohto-julistetta hyvätasoisina tiedostoina itsellesi.

 • Teeman elokuvafestivaali 2014!

  29.10.2014 Yle Teema

  Viisi päivää elokuvan juhlaa 26.-30.11.2014.

  Teeman elokuvafestivaali valtaa jälleen kanavan marraskuun lopulla. Keskiviikosta sunnuntai-iltaan 26.-30.11. viisi päivää elokuvan juhlaa: parasta uutta elokuvaa, restauroituja klassikkoja, mykkää filmiä ja musiikkielokuvaa, Oscar-voittajia ja ensi-iltoja sekä runsaasti innoittunutta puhetta elokuvasta.

 • Tule puhumaan Hohdosta!

  19.09.2014 Yle Teema

  Tule hehkuttamaan yhdessä Stanley Kubrickin Hohtoa! Kuvaamme Teeman elokuvafestivaalille ohjelmaa, johon keräämme kaikenlaisia muistikuvia ja kommentteja elokuvasta.