Hyppää pääsisältöön

Matti Raekallio

 • Hans H. Suh (KOR) | Maj Lind -pianokilpailu 2017

  23.08.2017 Klassinen

  Seuraa Kansainvälinen pianokilpailu alusta loppuun 17.-31.8.

  27-vuotias eteläkorealainen Hans H. Suh opiskelee maisterin tutkintoa Hannoverin taidekorkeakoulussa Olivier Gardonin oppilaana ja on jo menestynyt kansainvälisissä kilpailuissa. Katso kilpailuvideot ja lue arviot.

 • Evan Wong (USA) | Maj Lind -pianokilpailu 2017

  23.08.2017 Klassinen

  Seuraa Kansainvälinen pianokilpailu alusta loppuun 17.-31.8.

  27-vuotias yhdysvaltalainen Evan Wong on opiskellut Hannoverin taidekorkeakoulussa vuodesta 2014 Matti Raekallion ja Ewa Kupiecin oppilaana, sekä vuodesta 2016 Northwestern-yliopistossa Alan Chow’n oppilaana. Katso kilpailuvideot ja lue arviot.

 • Ensimmäinen kisapäivä enteili jo kovaa tasoa

  18.08.2017 Klassinen

  Maj Lind -pianokilpailu käynnistyi Musiikkitalossa.

  Maj Lind -pianokilpailujen ensimmäisenä alkueräpäivänä eteläkorealainen Hans H. Suh keräsi raikuvimmat aplodit ja vakuutti myös Ylen asiantuntijan pianopedagogi Niklas Pokin. Kuudesta suomalaiskilpailijasta kolme, Tarmo Peltokoski, Justas Stasevskij ja Fanny Söderström olivat vuorossa heti ensimmäisenä kisapäivänä.

 • Tohtoriksi valmistuva pianisti Maija Parko: "Musiikki on rakas elämäntapa ja ammatti, joka kantaa päivästä toiseen."

  16.03.2016 Klassinen

  Kantapöydän opiskelijatreffeillä Musiikkitalon kahvilassa.

  "Opettaminen, soittaminen ja musiikin tutkiminen ovat melkein yhteen sulautuneita toiminnassani, painopisteet vaihtelevat tilanteen mukaan,” kertoo Sibelius-Akatemiassa tohtorintutkintoa valmisteleva pianisti Maija Parko.

 • Matti Raekallion New York

  18.11.2015 Klassinen

  Matti Raekallion New York

  Pianisti Matti Raekallio on työskennellyt New Yorkin maineikkaassa Juilliard Schoolissa pianonsoiton professorina vuodesta 2007. Aloittaessaan hän hoiti päällekkäin kolmea professuuria, Juilliardin lisäksi Hannoverin musiikkikorkeakoulussa ja Sibelius-Akatemiassa, ja sukkuloi Atlantin yli parin viikon välein.

 • Itä ja länsi kohtaavat kesällä Mäntässä

  06.03.2012 Yle Uutiset

  Mäntän Musiikkijuhlien ensi kesän teemana on idän ja lännen kohtaaminen. Festivaalin keskeisiä säveltäjiä ovat Sergei Rahmaninov ja Suomessa harvoin esitetty brittiläinen York Bowen. Kantaesityksenä kuullaan Osmo Tapio Räihälän pianoteos Affalao Highway.

 • Turun konservatoriolle merkittävä levylahjoitus

  03.09.2010 Yle Uutiset

  New Yorkin Juilliard -musiikkikoulun pianonsoiton professori Matti Raekallio on lahjoittanut Turun konservatoriolle mittavan äänilevy-, nuotti- ja kirjakokoelman. Kokoelmassa on muun muassa useita LP-harvinaisuuksia.

 • Aasialaiset menestyvät klassisessa musiikissa

  28.06.2010 Yle Uutiset

  Klassisen musiikin osaajissa on entistä enemmän aasialaistaustaisia. Maailmankuulussa Juilliardin musiikkikoulussa opettava Matti Raekallio on työssään huomannut, että länsimaisen taidemusiikin osaaminen on siirtymässä aasialaisille.

 • Lappeenrannassa kuullaan nuoren säveltäjän kantaesitys

  27.10.2009 Yle Uutiset

  Lappeenrannan kaupunginorkesteri soittaa torstaina nuoren säveltäjälupauksen Ville Matvejeffin uuden sellokonserton kantaesityksen

 • Suomalainen pianokilpailun voittoon Espanjassa

  21.04.2007 Yle Uutiset

  Suomalainen pianisti Uki Ovaskainen on voittanut kansainvälisen Premio Jaén -pianokilpailun Espanjassa.

 • Raekallio sai professuurin New Yorkista

  16.01.2007 Yle Uutiset
 • nimetön

  30.01.2004 Yle Uutiset