Hyppää pääsisältöön

heavy metal

 • Musiikki yhdistää Eränkävijöitä – Antti Kokko ja Alpeilta Arktiselle -sarjan heviviikinki Morgan Vikne soittavat uuden sarjan tunnusmusiikissa

  26.12.2019 Luonto

  Antti Kokko ja Morgan Vikne soittavat tunnuskappaleessa

  Euroopan luontoon sijoittuvaa uutta Eränkävijät: Alpeilta Arktiselle -sarjaa varten suomalaisen sarjan tunnusmusiikista tehtiin uusi versio. Tuttujen tekijöiden lisäksi mukana musisoimassa oli uudessa sarjassa esiintyvä norjalainen Morgan Vikne.

 • Timo Rautiainen & Ville Ojanen - pelimannimeinigillä

  29.08.2017 Musiikki

  Timo Rautiaisen ja Ville Ojasen haastattelu

  Timo Rautiainen tunnetaan parhaiten raskaan Suomi-rockin parista ja erityisesti Trio Niskalaukaus-yhtyeestä. Folk-kärpäsen purema Rautiainen soittaa busukia ja vannoo vanhojen kansanlaulajien nimeen. Ville Ojanen on kaustislaissyntyinen jo lapsena alueen soittotyylin soittoonsa imenyt multi-instrumentalisti ja säveltäjä. Yhteistä näille miehille on ainakin opettajuus, mutta mitä he opettavat toisilleen? Minkälainen on Folk-Timon ja kansanmusiikki-kameleontti Ville Ojasen yhteistyö?

 • Roope Latvala - selkäänpuukotettu mies

  29.06.2017 Musiikki

  Miksi Roope Latvala lähti Children of Bodomista?

  Stonessa uransa aloittanut Roope Latvala on Suomen ehkä paras metallikitaristi. Tällä hetkellä hänen palveluksensa eivät kuitenkaan kelpaa kenellekään ja jopa vanhat ystävät ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Alamäki alkoi keväällä 2015, jolloin Latvalan kerrottiin lähteneen Children of Bodomista. Se on Latvalan mukaan paskapuhetta. Nyt hän kertoo, mitä oikeasti tapahtui.

 • Iron Maidenin rauta pysyy kuumana vuosikymmenestä toiseen

  22.02.2017 Elävä arkisto

  Iron Maiden nauttii suurta suosiota myös Suomessa

  Iron Maiden nauttii suurta suosiota myös Suomessa

 • Valtion tapoja ärsyttää tahallaan [Osa 7^(N!+1) ]

  05.10.2016 Näkökulmat

  "Suolattiinko" Kouvola-asian todistajat?! Mikä kalisee! Ym!

  "Ja varsinkin jos on itse keskeyttänyt toisen puheen, näyttäen kädellä, että aivastan justiinsa, oota hetki, niin kun se aivastus ei tulekaan, niin tuntuu, että jää jotenkin aivastuksen velkaa sille keskeytetylle."

 • Tuomas Holopainen: “Nightwish fans linked by extreme emotions”

  18.08.2016 To Nightwish With Love

  Documentary “To Nightwish with Love” unveils the fanbase

  Tuomas Holopainen of Nightwish fame felt awkward giving his first autograph back in January 1998. Since then, he has encountered fans in dozens of countries in four different continents. Holopainen was interviewed this June, and he has not seen the production as of yet.

 • Tuomas Holopainen: Nightwishin faneja yhdistää äärimmäinen tunteellisuus

  18.08.2016 To Nightwish With Love

  To Nightwish with Love -dokumentti avaa fanin sielunelämää

  Nightwishin Tuomas Holopaisesta tuntui kummalliselta, kun hän kirjoitti ensimmäisen nimmarinsa tammikuussa 1998. Sen jälkeen hän on kohdannut faneja kymmenissä eri maissa neljällä eri mantereella. Haastattelu on tehty kesäkuussa, eikä Holopainen ole vielä nähnyt To Nightwish with Love -dokumenttia.

 • Making of To Nightwish with Love

  12.07.2016 To Nightwish With Love

  Filming was paused by earthquake and winter darkness

  During the past year, Nightwish fans from nearly 50 countries have been involved in making To Nightwish with Love -documentary. Nearly four-hour package was created during the five months: 18-part web series, animation of the band's history and one hour documentary. The premiere is on 20 August.

 • To Nightwish with Love - dokumentti faneilta idoleilleen

  08.07.2016 Ohjelmat

  Dokumentti kertoo Nightwishin faneista ympäri maailman

  “Tämän dokumentin haluaisin nähdä heti", totesi Nightwishin Tuomas Holopainen kuullessaan Ylellä käynnissä olevasta joukkoistusprojektista. Millaisia Nightwishin fanit ovat, missä he asuvat ja mistä unelmoivat? Fanien itsensä kuvaama dokumentti kertoo heidän intohimostaan, omistautumisestaan ja ihailustaan Nightwishiä kohtaan. To Nightwish with Love on kansainvälinen hanke, joka kuvaa Nightwishin faneja ympäri maailman.

 • Tulossa: To Nightwish with Love -dokumentti ja verkkosarja

  26.05.2016 To Nightwish With Love

  Dokumentti faneista ja musiikin yhdistävästä voimasta.

  Nighrwish-fanit ympäri maailman tekivät dokumentin fanittamisen mahdista. Dokumentti ja runsas verkkosarja saavat ensi-iltansa elokuun lopussa.

 • Rockstopin neljäs vuosi

  26.05.2016 Elävä arkisto

  Musiikkiohjelman neljäs kausi sisälsi 12 jaksoa.

  Musiikkiohjelma Rockstopin neljäs kausi esitettiin vuosina 1990–1991. Kauden 12 jaksossa artisteilta kysyttiin muun muassa heidän unelmistaan, uriensa huippukohdista ja jopa elämän tarkoituksesta. Myös kylmän sodan päättyminen ja juontaja Heli Nevakareen viehtymys ympäristöasioihin näkyivät ohjelmassa. Rockstopille ominaisia hassutteluja ja edeltäviltä vuosilta tuttuja special-jaksoja nähtiin tälläkin kaudella. Vuoden aikana kunnioitettiin myös kahta menehtynyttä Hurriganes-jäsentä.

 • Tunisia keikkuu yhä kuilun partaalla

  11.04.2016 Dokumentit

  Terrorismi ja työttömyys uhkaavat Tunisian menestystarinaa

  Viisi vuotta sitten alkaneen arabikevään ainoa menestystarina on Nobel-palkittu Tunisia. Tunisia on silti edelleen kuilun partaalla. Valtava nuorisotyöttömyys ja köyhyys aiheuttavat mellakoita ja ajavat maata syvemmälle terrorismin noidankehään.

 • Santa Cruz tähtäsi korkealle heti lähtölaukauksesta

  23.07.2015 Elävä arkisto

  santa cruz

  santa cruz

 • Alexi Laihon raskas kitarointi on vaatinut raskaat huvit

  17.07.2015 Elävä arkisto

  Alexi Laiho – Kansainvälinen kitarasankari

  Alexi Laiho – Kansainvälinen kitarasankari

 • Megadethin Dave Mustaine rokkasi internetissä jo vuonna 1995

  18.06.2015 Elävä arkisto

  Dave Mustaine haastattelussa Helsingissä vuonna 1995

  Dave Mustaine haastattelussa Helsingissä vuonna 1995

 • Super Duper Alice Cooper

  12.01.2015 Yle Teema

  Dokumentti shock rockin isästä ja tosielämän tri Jekyllistä.

  Eeppinen, seksin, päihteiden ja rock’n’rollin täyteinen tarina tosielämän tohtori Jekyllistä, miehestä, josta tuli hirviö. "Puoliksi mies, puoliksi nainen, puoliksi avaruusolio, joka tappoi kanoja." Vuonna 2014 valmistuneen dokumenttielokuvan ovat ohjanneet Metal Evolution -sarjan tekijät.

 • Jason Becker: yhä elossa

  29.09.2014 Yle Teema

  Lahjakkaan hevikitaristin ura katkesi ALS-diagnoosiin.

  19-vuotias lahjakas hevikitaristi valmistautui David Lee Rothin maailmankiertueeseen vuonna 1990. Nousukiidon katkaisi kova diagnoosi: ALS-tauti ja korkeintaan viisi vuotta elinaikaa. Dokumenttielokuvassa seurataan Jason Beckerin elämää 22 vuotta myöhemmin.

 • 21. ja 28.7. Teeman Elävä Arkisto: Rockstop!

  21.06.2014 Yle Teema

  Heli Nevakare ja Rockstop! tekivät kasarista unohtumattoman.

  Ilman Heli Nevakaren Rockstoppia 1980-luku ei olisi ollut ihan niin kasari. Ohjelma toi aikakauden kuumimmat musavideot teinien ulottuville, ja persoonallisista juonnoista ja haastatteluista oli jokaisella oma mielipide. Teeman Elävä arkiston Rockstop-illat ovat 21. ja 28. heinäkuuta, uusinnat samojen viikkojen perjantaina.

 • Yhdeksänkymmentäluvun suomirockin ykkösketjua

  12.06.2014 Elävä arkisto

  Viimeinen suomirockin historiaa käsittelevistä sarjoistani oli 1990-lukuun keskittynyt Hyvää yötä ja huomenta. Se poikkesi aiemmista sarjoista siinä, että se kuvattiin käsiteltävän vuosikymmenen viimeisenä vuotena ja käytännössä kaikki haasteltavat olivat aktiivimuusikoita, osta vasta uransa alkuvaiheessa.

 • Metal Evolution: raskaan rockin tarina

  06.06.2014 Yle Teema

  Raskaan sarjan toiveuusinta sunnuntaisin 15.6.-24.8.2014! Metal Evolution on perusteellinen dokumenttisarja metallimusiikin synnystä, kehityksestä ja alalajeista.

Sivut