Hyppää pääsisältöön

Johanna Kustannus

 • Taiteilija Kari Riipinen: Minun elämässäni moni asia on ollut rikki

  24.11.2017 Kulttuuricocktail

  Taiteilija Kari Riipisen erikoishaastattelu

  Kari Riipinen oli 1980-luvulla suomalaisen kuvataiteen kuumimpia nimiä. Riipinen (s. 1952) tuli tunnetuksi valtavista polaroid-kollaasiteoksistaan ja levyjen kansista. KulttuuriCocktailin haastattelussa Riipinen kertoo urastaan ja elämänasenteestaan.

 • Harri Saksala: Atte Blomin sormenjälki näkyy

  21.12.2015 Musiikki

  Atte Blom: Portinvartijoiden ohi yhtä vaivihkaa ja ryminällä

  Atte, luova tuottaja ei päsmäröi ja tyrkytä omia näkemyksiään. Hän antaa artistin löytää ja jos tämä eksyy, johdattaa tämän oikeille poluille. On myös koko ajan pidettävä tuntosarvet herkkänä, kuunneltava hiljaisia signaaleja ja tarvittaessa tehdä nopeita ratkaisuja.

 • Suomen rock-kulttuurin kätilö - Atte Blom

  02.10.2015 Musiikki

  Ilman Blomia ei olisi suomalaista rockia

  Vaatimaton musiikkimoguli. Tämä luonnehdinta kuvaa Atte Blomia täydellisesti: hän on toiminut suomalaisen musiikkibisneksen suunnannäyttäjänä mm. Love Recordsin ja Johannan ruorissa jo viidenkymmenen vuoden ajan, mutta pysytellyt itse visusti poissa parrasvaloista.

 • Lovesta Johannaan - Elävän arkiston helmiä

  02.10.2015 Musiikki

  Elävän arkiston kätköistä löytyy todellisia rock-aarteita.

  Valokeilassa Atte Blom -dokumentin innoittamina kasasimme Blomin luotsaamien levy-yhtiöiden, Love Recordsin ja Johannan, artisteista koostuvan kokonaisuuden Elävästä arkistosta löytyvän materiaalin avulla. Tarjolla todellisia aarteita jokaiselle suomalaisesta pop- ja rockmusiikista kiinnostuneelle.

 • Kotiteollisuuden ura kävi hiuskarvan varassa

  02.10.2015 Musiikki

  Semifinal-keikka käänsi Atte Blomin pään ja historian kulu

  Bändin levy-yhtiön Megamanian pomo Atte Blom tuli Kotiteollisuuden keikalle tarkoituksenaan antaa kokoonpanolle potkut "epäonnistuneen" ensimmäisen levyn jälkeen. Jouni Hynynen kertaa yhtyeen ja Blomin yhteisiä vaiheita.

 • Nykyrokkarit eivät saa hankittua edes huumeita. Herra Ylppö kertoo Atte Blomista

  02.10.2015 Musiikki

  Raskaan suomenkielisen rockin pohja valettiin 90-luvulla

  Herra Ylppö todistaa, kuinka merkittävää roolia Atte Blom näytteli 90-luvulla, kun raskaan suomenkielisen rockin pohjaa valettiin. Musiikkityyli oli Herra Ylpön mukaan tuolloin "epämuodikasta, mutta Atte uskoi, että nämä jutut tulee". Usko ei osoittautunut vääräksi.

 • Andy McCoy: "Ilman Attea Hanoi Rocks ei ois voinut tapahtua"

  02.10.2015 Musiikki

  Atte Blom oli musiikin mesenaatti ja rakastaja

  Andy McCoy korostaa Atte Blomin merkittävyyttä kulttuurin ja musiikin mesenaattina ja rakastajana, joka pani yhtiöön sisääntulevan rahan takaisin musiikkiin.

 • Valokeilassa Atte Blom

  28.09.2015 Yle Teema

  Ainutlaatuinen henkilökuva Love Recordsin perustajasta.

  Suomirockin suuri taustavaikuttaja on kerrankin itse valokeilassa. Atte Blomin kanssa ovat työskennelleet muun muassa Juice Leskinen, Rauli Badding Somerjoki, Leevi & The Leavings, Tasavallan Presidentti, Wigwam ja Hurriganes. Dokumentissa haastateltavina ovat Dave Lindholm, Mato Valtonen, Kaj Chydenius, Aki Kaurismäki, Maarit Hurmerinta, Pelle Miljoona, Andy McCoy, Tuomari Nurmio, Herra Ylppö ja Jouni Hynynen.

 • Pyhimys levypomoksi: Mistään en luovu

  20.09.2013 YleX

  Muun muassa Teflon Brothers -kokoonpanosta tuttu rap-artisti Pyhimys aloittaa Johanna Kustannus -levy-yhtiön tuotantopäällikkönä.

 • Suomalaislaulaja vakavan onnettomuuden jälkeen: Pelkäsin, etten voisi tehdä enää musiikkia

  22.01.2013 YleX

  Pikku Kukka -yhtyeen toinen laulaja Lotta Savolainen kertoo, miten hän käänsi vakavan loukkaantumisen voitoksi.

 • Riku Mattila tuotantopäälliköksi Universal Musiciin

  07.06.2011 Yle Uutiset

  Universal Music vahvistaa kotimaista musiikkituotantoaan nimittämällä Riku Mattilan tuotantopäälliköksi. Myös toinen pitkän linjan tuottaja Kari Hynninen on aloittanut tuotantopäällikkönä.

 • Forssan ylpeys päättää hiljaisuuden ja vaihtoi tallia

  28.01.2011 Yle Uutiset

  Kaikkien aikojen menestynein forssalaissyntyinen naisartisti, laulaja ja lauluntekijä Jonna Tervomaa on päättämässä vuosien hiljaiselonsa. Uutta materiaalia tehdään riihimäkeläisen levytuottajan johdolla.

 • Rock-Suomi-bonuksia 8: Takapirut

  20.12.2010 Elävä arkisto

  Lisämateriaalia Rock-Suomen taustavaikuttajajaksoon.

  Rockia ei tehdä ainoastaan soittotaidolla tai asenteella. Tuottajat, äänittäjät, levypomot, managerit, journalistit ja roudarit ovat musiikin välttämättömiä taustavaikuttajia.

 • Levylaulajaksi Johanna-yhtiöön?

  20.12.2010 Elävä arkisto

  Toimittaja Juha Nykänen tyrkyttäytyy epävireisine kitaroineen koelauluun Johanna Kustannuksen konttoriin. Reissun varsinainen tarkoitus on oppia, miten äänilevy syntyy.

 • Love Recordsin musiikkijäämistö monikansalliseen omistukseen

  03.05.2010 Yle Uutiset

  Universal Music ostaa helsinkiläisen Love Recordsin, Siboneyn ja Johanna Kustannuksen toiminnot. Yhtiöiden 80-luvulla suosioon nousseita artisteja ovat olleet mm. Juice Leskinen, Tuomari Nurmio, Hurriganes, Hanoi Rocks, Gösta Sundqvist ja Pelle Miljoona.

 • Love Recordsin musiikkikatalogi ulkomaalaisomistukseen

  03.05.2010 Yle Uutiset

  Maailman johtava musiikkialan yhtiö Universal Music ostaa suomirokin kulmakivenä toimineet Love Kustannuksen, Siboneyn ja Johanna Kustannuksen levy-yhtiö-, julkaisu- ja kustannustoiminnat. Kauppa sisältää myös Love Recordsin legendaarisen musiikkikatalogin.

 • Tuomari Nurmio vetää hittejä 30-vuotiskiertueellaan

  02.10.2009 Yle Uutiset

  Kallion kasvatin Tuomari Nurmion 30-vuotisjuhlakiertue aloittaa tänään Turusta. Nurmion debyyttialbumi Kohdusta hautaan julkaistiin vuonna 1979.

 • SIGin uusi kokoelma valmistuu

  06.08.2009 Yle Uutiset

  Raisiolaisen SIG-yhtyeen tuplakokoelma julkaistaan 26. elokuuta. Edellinen kokoelma ehdittiin jo myydä loppuun.

 • Tuomari Nurmio: Lasten mehuhetki

  20.03.2007 Elävä arkisto

  Julkaistiin vuonna 1981 samannimisellä albumilla.

  Tuomari Nurmion Grimmin satuja muistuttavassa varoitustarinassa musta enkeli vie mennessään ahnaan syntymäpäiväsankarin.