Hyppää pääsisältöön

avaruusolento

 • Tyylin takana: Näin luotiin Veden Vangit -musikaalin hahmot

  20.12.2016 Uusi päivä

  Musikaali poikkesi paljon tavallisen jakson tekemisestä.

  Uuden Päivän syyskausi päättyi Toni Laineen ohjaamaan spektaakkelimaiseen Veden Vangit -scifimusikaaliin, jossa taistellaan puhtaasta vedestä ja rakkaudesta. Erikoisjaksoja on nähty sarjassa aiemminkin, mutta Veden Vangit asetti tekijöilleen uudenlaisia haasteita. Uuden Päivän puvustus- ja maskeeraustiimin osalta musikaali poikkesi tavallisesta jaksosta paitsi työmäärältään, myös haastavuudeltaan; kuinka saada sarjasta tutut näyttelijät istumaan uskottavasti musikaalin synkän futuristiseen maailmaan?

 • Dokumenttiprojekti: Vierailu

  31.03.2016 Yle TV1

  Miten ihmiskunta on valmistautunut avaruusolentoihin?

  Tanskalainen ohjaaja Michael Madsen testaa ajatusta, miten ihmiskunta valmistautuu kohtaamaan maapallon ulkopuolisin älyllisen elämän.

 • Prisma Studio: Paluu tulevaisuuteen -päivä!

  15.10.2015 Yle TV1

  Miten aikamatkustus oikein tapahtuu?

  21.10.2015 on Paluu tulevaisuuteen -päivä! Miten aikamatkustus oikein tapahtuu?

 • Uusia havaintoja valtion tavoista ärsyttää tahallaan!

  12.04.2015 Näkökulmat

  Ei lopu valtiolta keinot ärsyttää meitä, dag o natt.

  Miten niin on itse yhdessä elämänvaiheessa liian hintelä ja toisessa liian vanttera? Miten niin ei tasata hinnelten ja vantterten vaiheiden painoja, että olisi läpi elämän sopiva? Tahallaan ärsytetään, läpi elämän!

 • Meeri Koutaniemi kuvaa vaginasi

  27.02.2015 Kulttuuri

  Mitkä kaksi asiaa kiehtovat kutakuinkin kaikkia ihmisiä jossain vaiheessa elämää? Seksi ja avaruus. Vaikka eläisi kuinka vanhaksi, molemmat asiat jäävät ainakin osittain mysteereiksi jokaiselle ihmiselle. Mutta Heurekassa on mahdollisuus tutustua aiheisiin 11 Kollektiivin ja LongPlayn tapahtumassa. Ja Joonatanhan tutustui...

 • Milloin scifistä tulee todellisuutta? Uskotko, että avaruudesta löytyy elämää ja teleportaatio on joskus tavallinen tapa tehdä työmatkat?

  01.12.2014 Tiede

  Testaa, kuinka vahvasti uskot tieteen ja tekniikan mahdollisuuksiin! Omat arvionsa kysymyksistä antavat myös aiheiden asiantuntijat kuten kosmologian professori Kari Enqvist ja astrobiologi Harry Lehto.