Hyppää pääsisältöön

Werner Herzog

 • Aavikon kuningatar

  17.12.2018 Yle TV1

  Draamaelokuva brittiläisestä Gertrude Bellistä.

  Draamaelokuva brittiläisestä tutkimusmatkailija Gertrude Bellistä. Päärooleissa ovat Nicole Kidman ja Robert Pattinson.

 • Kalle Kinnunen: Internet tulee tuhoamaan ihmiskunnan

  13.09.2017 Docventures

  Herzogin leffa vaikuttaa, mutta onko hän oikeassa?

  Internet helpottaa elämää ja muuttaa maailmaa. Se on myös suurin yksittäinen uhka koko ihmiskunnalle, väittää dokumentti Lo and Behold. Asenne ei yllätä heitä, jotka tuntevat saksalaissyntyisen elokuvantekijän Werner Herzogin tuotantoa ja maailmankuvaa. Mutta onko Herzog oikeassa? Kalle Kinnusen kolumni.

 • Riku Rantala: Koko internet pitäisi räjäyttää!

  11.09.2017 Docventures

  Onko internet meille uhka vai mahdollisuus?

  Ihmiskunnan historian suurimmat murrokset ovat käynnissä ja tuloillaan on valtavia vallankumouksia, eikä internet ole siihen syypäistä pienin. Netti luo paljon hyvää - mutta myös paljon pahaa. Se on kuitenkin varmaa, että eroon siitä ei päästä. Miten meidän siis käy, kysyy kolumnissaan Riku Rantala.

 • Kotiseutu – kaipauksen vuodet

  17.12.2015 Yle Teema

  Edgar Reitzin suursarjan uusi osa sijoittuu 1840-luvulle

  Edgar Reitzin mahtava Kotiseutu-sarja saa uuden osan, joka sijoittuu 1840-luvulle.

 • Paha poliisi: Määräsatama New Orleans

  16.06.2014 Yle Teema

  Nicolas Cage esittää pahamaineista ja huumeriippuvaista rikosetsivää Katrina-myrskyn jälkeisessä New Orleansissa.

 • Suomalaistähti lähti Viikingit-sarjan kuvauksiin viiden päivän varoituksella

  09.01.2014 Yle Uutiset

  Voimamies Jouko Aholan näyttelijänura saa komean jatkon eeppisessä Viikingit-sarjassa. TV-spektaakkelin tekeminen Irlannissa oli Aholalle iso, mutta kuluttava urakka. Vahvaan ja veriseen tarinaan kuuluva kirveiden ja miekkojen kalisuttelu vaati kovaa harjoittelua. Elokuvaan ei silti menty lihaksilla, vaan pärställä.

 • Odotetusta Reacher-elokuvasta julkaistiin kohtaus

  04.12.2012 YleX

  Jack Reacher -elokuvasta julkaistiin ensimmäinen näytepala YouTubessa.

 • Kotimainen dokkari Lontoon elokuvajuhlille ja 20 muulle festarille

  05.09.2012 YleX

  Katja Gauriloffin ohjaama kotimainen dokumenttielokuva Säilöttyjä unelmia on valittu 56. kertaa järjestettäville Lontoon elokuvajuhlille.

 • Iron Skyn liput menivät kuin kuumille kiville Berliinissä

  08.02.2012 Yle Uutiset

  Berliinin kansainvälisillä elokuvajuhlilla ensi-iltansa saavan suomalaisen scifi-elokuva Iron Skyn liput menivät kuin kuumille kiville, kertoo saksalaislehti Tagespiegel. Suomalaistekijöiden elokuva kiinnostaa kansainvälisillä filmijuhlilla enemmän kuin Werner Herzogin tai Angelina Jolien elokuvat, muistuttaa puolestaan brittilehti Guardian.

 • Festariyleisö kiinnostui erityisesti kotimaisista dokkareista

  30.01.2012 YleX

  Sunnuntaina päättynyt DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali keräsi jälleen yleisöä elokuvateattereihin. Kuuden päivän aikana festivaalilla vieraili oheistapahtumat mukaan lukien yhteensä noin 28 000 kävijää.

 • DocPoint festival brings documentaries to Helsinki

  24.01.2012 Yle News

  One of the biggest documentary film festivals in the Nordic countries kicked off in Helsinki on Tuesday. The six-day DocPoint event is presenting 134 documentaries from around the world—with some even projected onto the walls of buildings in downtown Helsinki.

 • DocPoint alkaa tänään

  24.01.2012 Yle Uutiset

  Kuuden päivän aikana DocPoint-festivaalilla nähdään 134 dokumenttielokuvaa sekä Suomesta että maailmalta. Dokumentteja heijastetaan myös helsinkiläisrakennusten seinille.

 • Dokumenttielokuvafestivaali iskee talojen seiniin Helsingissä

  23.01.2012 Yle Uutiset

  DocPoint, Helsingin dokumenttielokuvafestivaali käynnistyy tiistaina lyhytelokuvakierroksella, jossa elokuvia heijastetaan rakennusten seiniin ja kattoihin. Kotimainen surffielokuva Finnsurf on jo myyty loppuun. Siitä järjestetään lisänäytös.

 • Klassikkoelokuvia näytetään nuorille ilmaiseksi

  14.06.2010 Yle Uutiset

  Nuorille näytetään Lahdessa muun muassa Kaurismäkeä, Godardia ja Kurosawaa. Ihmefilmi saa jatkoa.

 • Tähtihetki: Paha poliisi - määräsatama New Orleans

  15.01.2010 Yle Uutiset

  Satu Linnanpuomen mukaan Paha poliisi on omimmillaan huumeriippuvuuskertomuksena, mutta jännäriksi tästä elokuvasta ei ole. Poussun mielestä elokuvan loppu jättää ristiriitaisen olon.

 • Italialaiselokuva Baaria avasi Venetsian filmijuhlat

  03.09.2009 Yle Uutiset

  Suuren budjetin italialaiselokuva Baaria avasi Venetsian elokuvafestivaalit keskiviikkona. Kyseessä on kahteen vuosikymmeneen ensimmäinen kerta, kun festivaalin avaa italialainen elokuva.

 • Herzog tekee uuden version Paha poliisi -elokuvasta

  15.05.2008 Yle Uutiset

  Werner Herzog ohjaa uusintaversion 16 vuoden takaisesta Paha poliisi -elokuvasta. Pääosan esittäjäksi on valittu Nicolas Cage.

 • Dokumenttiohjaaja Arto Halonen palkittiin Kreikassa

  13.03.2008 Yle Uutiset

  Dokumentintekijä Arto Halonen on saanut kunniapalkinnon dokumenttielokuvataiteen kehittäjänä. Halonen palkittiin Thessalonikin dokumenttifestivaalilla Kreikassa tiistaina.

 • Arvio: Christian Bale tekee vahvan roolityön Werner Herzogin Vietnam-elokuvassa

  26.10.2007 Yle Uutiset

  Saksalaisen elokuvan mestari Werner Herzog palaa valkokankaalle ja fiktion pariin perjantaina ensi-iltansa saavalla elokuvalla Operaatio Rescue Dawn. Vietnamin sotaan sijoittuva elokuva on yhtä hyvä kuin samaa maisemaa aiemmin maalanneiden mestareiden sivallukset. Herzog ei kuitenkaan seuraa edeltäjiensä jalanjälkiä, vaan kulkee omia reittejään, usein melko kaukana sodan melskeestä.

 • Uusi Vietnam-elokuva kulkee omia reittejään

  26.10.2007 Yle Uutiset

  Saksalaisen elokuvan mestari Werner Herzog palaa valkokankaalle ja fiktion pariin perjantaina ensi-iltansa saavalla elokuvalla Operaatio Rescue Dawn. Vietnamin sotaan sijoittuva elokuva on yhtä hyvä kuin samaa maisemaa aiemmin maalanneiden mestareiden sivallukset. Herzog ei kuitenkaan seuraa edeltäjiensä jalanjälkiä, vaan kulkee omia reittejään, usein melko kaukana sodan melskeestä.