Hyppää pääsisältöön

Olari Elts

 • Olari Elts & Andrea Mastroni

  05.04.2019 RSO in English

  Olari Elts, conductor Andrea Mastroni, bass BUY TICKET

 • Olari Elts & Andrea Mastroni

  29.03.2019 RSO

  Olari Elts, kapellimestari Andrea Mastroni, basso OSTA LIPPU

 • Suomalainen sävellyskilpailu sai huikean suosion – osallistujia 37 eri maasta

  18.01.2019 Yle Uutiset

  Neljänteen kansainväliseen Uuno Klami -sävellyskilpailuun saapui määräaikaan mennessä 283 teosta.

 • Ondine-uutuus päivittää kuvan Heino Elleristä

  20.11.2018 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Heino Eller on sikäli tyypillinen virolaissäveltäjä, että me täällä naapurissa tunnemme nimen ja aavistamme kansallisen merkityksen, muttemme tiedä miltä Ellerin sävellykset kuulostavat. Ondine-yhtiön uutuus korjaa tilanteen esittelemällä Elleriä kattavalla ja tyylikkäällä orkesterilevyllä, joka on melkeinpä ainoa lajissaan parinkymmenen vuoden takaisen ECM-levyn jälkeen. Ohjelmistossa on laaja Sinfoninen legenda, keskeneräiseksi jääneen toisen sinfonian avausosa sekä Ellerin pääteoksiin kuuluva viulukonsertto.

 • Hemsingin debyyttialbumi vakuuttaa

  02.04.2018 Klassinen

  Hemsingin debyyttialbumi vakuuttaa

  Hemsingin debyyttialbumi vakuuttaa

 • Ondine-galleriassa Erkki-Sven Tüürin ääniveistoksia

  21.02.2018 Klassinen

  Levyarvostelu

  Erkki-Sven Tüür on sukupolvensa menestynein virolaissäveltäjä maailmalla, ja se on paljon sanottu, koska kilpailua riittää. Tüür ei ole menestynyt tuurilla, vaan vahvalla ja tunnepitoisella nykymusiikilla, jonka selväpiirteiset, plastiset ja säihkyvät pinnat muodostavat kuin abstrakteja metalliveistoksia. Ondine on jo hetkisen tehnyt yhteistyötä Tüürin kanssa, ja uusimmalla levyllä Tapiola Sinfonietta esittää Tüürin kolme tuoretta, laajaa, kansainvälistä tilausteosta: alttoviulukonserton Illuminatio, kahdeksannen sinfonian sekä erikoisen nokkahuiluteoksen Whistles and Whispers from Uluru.

 • Kymi Sinfoniettalle kovan luokan vahvistus maailmalta – "Hänestä tulee orkesterin keulakuva"

  24.11.2017 Yle Uutiset

  Virolaisen kapellimestarin Olari Eltsin mielestä musiikin täytyy koskettaa kuulijaa.

 • Matthew Whittallin pianokonserton Suomen ensiesitys kuullaan RSO:n ja PianoEspoo -festivaalin yhteistyökonsertissa

  02.11.2017 RSO

  Pianosolistina soittaa Risto-Matti Marin.

  RSO ja PianoEspoo-festivaalin yhteistyökonsertissa 10.11. kuullaan Matthew Whittallin pianokonserton Suomen ensiesitys. Kapellimestari Olari Eltsin johdolla konsertin ohjelmassa on myös Respighin ja Rahmaninovin teoksia.

 • Glanert pitää Brahmsista

  25.01.2017 Klassinen

  Levyarvostelu

  Detlev Glanert on saksalainen viisikymppinen säveltäjä, joka tuntee sielunveljeyttä Johannes Brahmsin kanssa siinä määrin, että on muun muassa sovittanut ja täydentänyt Brahmsin Neljä vakavaa laulua sekä säveltänyt omalaatuisen Brahms-kunnianosoituksen nimeltä Weites Land (Kaukainen maa). Kun näihin teoksiin yhdistetään Luciano Berion orkesterisovitus Brahmsin ensimmäisestä klarinettisonaatista, tuloksena on oudolla tavalla ilmaisuvoimainen Brahms-tribuuttilevy.

 • RSO kantaesittää Seppo Pohjolan pianokonserton

  13.11.2015 RSO

  RSO:n konsertissa Seppo Pohjolan pianokonserton kantaesitys.

  RSO kantaesittää Seppo Pohjolan pianokonserton Olari Eltsin johdolla Musiikkitalossa 20.11. Konsertto- ja sinfonia-aineksia yhdistävän pianokonserton solistina soittaa Paavali Jumppanen.

 • Friday series 5

  09.04.2015 RSO in English

  Paavali Jumppanen premieres the eagerly-awaited Piano Concerto by Seppo Pohjola. Silhouette for strings and percussion by Estonian Arvo Pärt gets its first hearing in Finland and the conductor of this monumental evening is a lasting favourite with Finnish audiences, Olari Elts. BUY TICKET Watch and listen LIVE at 7 pm EET.

 • Perjantaisarja 5

  19.03.2015 RSO

  Paavali Jumppanen kantaesittää Seppo Pohjolan odotetun pianokonserton. Virolaiselta Arvo Pärtiltä kuullaan jousille ja lyömäsoittajille sävelletty Silhouette ensimmäistä kertaa Suomessa. Monumentaalisen illan kapellimestari on suomalaisyleisön ikisuosikki Olari Elts. OSTA LIPPU Katsele ja kuuntele suora lähetys klo 19 alkaen.

 • Pekka Kostiainen juhlii 70-vuotissyntymäpäivää juhlakonsertilla

  12.03.2014 Yle Uutiset

  Säveltäjän syntymäpäiväviikon kunniaksi Jyväskylä Sinfonian Straussin päivällispöydässä -konsertissa keskiviikkona 12.3. kuullaan näyte Kostiaisen Requiemista, joka saa kantaesityksensä ensi pyhäinpäivänä. Requiem-teoksen esityksessä on mukana jyväskyläläisen Kostiaisen perustama ja johtama Musica-kuoro.

 • Kapellimestarikilpailun kärkisijat Saksaan ja Viroon

  16.11.2012 Yle Uutiset

  Jorma Panula -kapellimestarikilpailun finaalissa esiintyi solistina saksalainen viulutaiteilija Alina Pogostkina. Kilpailu järjestettiin nyt viidettä kertaa.

 • Maestro Musiikkitalossa - Olari Elts

  13.02.2012 Klassinen

  Kansainvälisen Sibelius-kapellimestarikilpailun 2000 voittanut virolainen Olari Elts on tehnyt viimeiden 12 vuoden aikana unelmista totta. Tämän kauden Elts on mm. Helsingin kaupunginorkesterin päävierailija. Hän johtaa Musiikkitalossa 15.-16.helmikuuta 2012 Brahmsia ja Beethovenia.