Hyppää pääsisältöön

22-Pistepirkko

 • Ysärihitit ja klassikot raikuivat Linnunradan pianobaarissa 1998

  02.11.2018 Elävä arkisto

  Maria Guzeninan musiikkisarjaa esitettin vuonna 1998.

  Toimittaja Maria Guzeninan emännöimä televisioitu avaruuskapakka, Linnunradan pianobaari leijui musiikkitaivaan tähdistön rajattomuudessa vuonna 1998. Ohjelma esityksineen ja haastatteluineen onkin oiva läpileikkaus ajan musiikki-ilmastosta. Muun muassa näitä kappaleita suomalaiset kuuntelivat 1990-luvun lopussa.

 • Provinssirockista Provinssiin – huippuhetkiä Eppujen vuodesta kahdeksanviis, Himin kuuskuuskutosten kautta Ultra Bra -karaokeen

  29.06.2017 Elävä arkisto

  Haastatteluita, biiseja ja kokonaisia keikkataltioita

  Vuonna 1979 aloittanut Seinäjoen Provinssirock oli pitkään koko Suomen festarikesän avaaja kesäkuun alussa. Syvemmälle suveen siirryttyäänkin Provinssi on jatkanut livemusan huippukattauksilla. Musiikkikenttä on laajentunut ja Provinssirockin nimi tiivistynyt Provinssiksi. Tähän artikkeliin on koottu uutisjuttuja, artistihaastatteluita, biisejä ja kokonaisia keikkataltioita Provinssin vuosilta kesästä 1985 alkaen.

 • Iltatähden lopunajat – heviä, syntikoita ja kasariglamouria

  21.03.2017 Elävä arkisto

  Tv-klassikko palasi 1980-luvulla kotvaksi aikaa ruutuun.

  Tv-klassikko palasi 1980-luvulla kotvaksi aikaa ruutuun.

 • Elektroninen soundi tekee tuloaan saamelaismusiikkiin – Kärkinimet Ijahis idjaan

  11.05.2016 Yle Uutiset

  Elektroninen soundi tekee laajemmin vasta tuloaan saamelaismusiikkiin. Alkuperäiskansojen musiikkifestivaali Ijahis idja tarjoaa mahdollisuuden tutustua genren aivan uusimpiin saamelaisnimiin elokuussa Inarissa.

 • Kallio Kukkii –tapahtuma avaa Helsingin festivaalikesän

  09.05.2014 Yle Uutiset

  Juhlavuosia viettävässä tapahtumassa nähdään muun muassa 22–Pistepirkkojen Asko Keräsen kuvataideteoksia ja Helsinginkatua pitkin –dokumenttielokuva.

 • Sensuroimattomia 1980-luvulta: Kaija Koo, Tuula Amberla, Tero Vaara ja Espe Haverinen sekä Jimi Sumén

  17.04.2014 Elävä arkisto

  Elävän arkiston Suomirockin sensuroimaton historia -sarjan julkaisut pyörähtävät jo toiselle kymmenelle. Yhdestoista artikkelimme painottuu vahvasti 1980-luvulle. Mukana vahvoja naisia, yksi pohjalainen, yksi porilainen ja kitarasankari-tuottaja. Kaikki haastattelut on tehty 1980-lukua käsitelleeseen Kunnian kentät -sarjaan vuonna 1996.

 • P.K. Keränen tulkitsee Hectorin klassikkokappaleen

  01.04.2014 Musiikki

  P.K. Keränen tulkitsee Hectorin klassikkokappaleen

  22-Pistepirkon P. K. Keränen halusi kokeilla, miltä Hectorin Jos sä tahdot niin -kappale tuntuu ja kuulostaa hänen itsensä esittämänä.

 • Ylen musiikkitarjonta Top5 - huhtikuu

  26.03.2014 Musiikki

  Valitsimme 5 helmeä televisiosta, radiosta ja netistä. Tässä kuussa ne ovat Hetkiä Kalliossa (Anssi Kela, Tuure Kilpeläinen, Jonna Tervomaa, PK Keränen, Aino Venna), ilta Edith Piafin kanssa, Dannyn konsertti, dokumentit Big Star: Nothing Can Hurt Me ja A Band Called Death sekä Melankoliaa musiikissa: Tuonelan joutsenesta Yön Joutsenlauluun.

 • Anssi Kela palaa tunnelmoimaan Kallioon

  19.03.2014 Musiikki

  Anssi Kela palaa kalliolaiseen yksiöön Yle TV2:n Hetkiä Kalliossa -sarjassa. Kelan viereen sohvalle musisoimaan istahtavat Tuure Kilpeläinen, Aino Venna, Jonna Tervomaa ja PK Keränen. "Fiilis on intiimimpi ja lämpimämpi aidolla kotisohvalla kuin lavastetussa olohuoneessa", Anssi kertoo. Kaikki Hetkiä Kalliossa -videot ovat katsottavissa yle.fi/musiikin -sivulla perjantaina 4.4. klo 12.

 • Krohnstadt

  18.12.2013 YleX

  Krohnstadt on nelihenkinen vaihtoehtorokkia soittava yhtye Helsingistä.

 • Kontufolk tarjoaa musiikkia, taidetta ja performanssia

  26.07.2013 Yle Uutiset

  Pienenä festivaalina pysyttelevän Kontufolkin pääesiintyjä on tänä vuonna 22-Pistepirkko.

 • 22-Pistepirkko ja Ville Leinonen Kontufolkiin

  09.04.2013 Yle Uutiset

  Kontufolk-musiikkifestivaali tuo nimekkäitä artisteja heinäkuussa Lappeenrantaan. Tapahtuma ei pyri kasvattamaan kokoaan nimekkäistä artisteista huolimatta.

 • The Torrances

  15.01.2013 YleX

  Huomattiin että tykättiin kaikki Sonic Youthista, Pixiesistä, Hüsker Düsta, Dinosaur Jr.:sta ja 22 Pistepirkosta. Aikaisemmin rumpuja paukutellut Mika tarttui kitaraan ja rustasi biisejä ja laulaa luikautti. Sulokurkku Jussi näppäili tummasävyisempiä bassokitaran kieliä ja loihti vanhana kuoropoikana taustalaulut. Kitaristina uraa luonut Tatu kokeili rahkeitaan rumpusetin äärellä. Syntyi raikasta UG- eli underground-soundia, jonka esikuvat löytyvät 90-luvun jenkkilän indie rock -piireistä, mutta jonka maaperää, Suomea soineen ja järvineen ei voi soundista myöskään peitota.

 • 22-Pistepirkko sai Suomi-palkinnon

  10.12.2012 Yle Uutiset

  Tämänvuotisen Suomi-palkinnon on saanut yhteensä seitsemän taiteilijaa, kulttuurivaikuttajaa ja yhteisöä. Palkinnot ovat suuruudeltaan 26 000 euroa. Ne myönnetään veikkausvoittovaroista.

 • Järvenpään Puistobluesin lipunmyynti sujunut vauhdikkaasti

  27.06.2012 Yle Uutiset

  Tänään käynnistyvä Puistoblues on yksi Suomen merkittävimmistä musiikkitapahtumista. Kokonaan talkoovoimin järjestettävä festivaali vetää myös kansainvälisiä tähtiä.

 • Rock-Suomi-bonuksia 1: Kapina

  01.11.2010 Elävä arkisto

  Elävän arkiston lisämateriaalia Rock-Suomen avausjaksoon.

  Rock-Suomen avausjaksossa jäljitetään myyttistä kapinaa ja tee-se-itse-asennetta halki suomalaisen rock-historian. Elävä arkisto tarjoaa aiheesta lisämateriaalia.

 • Rock-Suomi-bonuksia: 1990-luku

  02.09.2010 Elävä arkisto

  1990-luvulla elektroninen tanssimusiikki marssi esiin Suomessakin. Perinteinen suomirock piti kuitenkin hyvin pintansa aikuistuneen rokkiyleisön vankalla tuella.

 • Suomalaisia rock-klassikkoja A-E

  01.09.2010 Elävä arkisto

  Ylen Rock-Suomi metsästi Suomen olennaisinta rock-levytystä.

  Ylen Rock-Suomi metsästi syksyllä 2010 olennaisinta kotimaista rock-levytystä. Elävä arkisto kokosi ehdokasbiisejä katsottaviksi ja kuunneltaviksi.

 • Asukkaat järjestävät korttelijuhlat Punavuoressa

  21.08.2010 Yle Uutiset

  Joukko Punavuoren asukkaita järjestää lauantaina kaikille avoimet korttelijuhlat. Punajuuri Blockpartyn järjestäjät haluavat näyttää, että isoja kulttuuritapahtumia voi järjestää nollabudjetilla.

 • Uusi Ruukkifestivaali kiinnostaa

  28.07.2010 Yle Uutiset

  Satakunnan uusin kesäfestivaali, Kauttuan Ruukkifestivaali, on herättänyt runsaasti kiinnostusta. Viikonvaihteen festivaaliin on myyty ennakkoon yli tuhat lippua. Tavoitteena on 2 000 myytyä lippua.

Sivut