Hyppää pääsisältöön

Pjotr Tšaikovski

 • Taiteilijapari Sakari Oramon ja Anu Komsin elämysten ilta Berliinin filharmoniassa

  02.12.2019 Klassinen

  Suomalaistaiteilijat Berliinissä marraskuussa 2019.

  Berliini on elämysten kaupunki, huokasi Anja Lankinen onnellisena kaupungin kuulussa filharmonia-konserttisalissa 28. marraskuuta. Anja istui kuulijoiden joukossa, kun suomalainen taiteilijapari, kapellimestari Sakari Oramo ja sopraano Anu Komsi esiintyivät yhdessä Deutsches Symphonie Orchester Berlinin kanssa ja ohjelmassa oli mm. Magnus Lindbergin Accused.

 • Pianosoinnin helmeilyä ja hengästyttävää klaviatuurinkäsittelyä

  07.10.2019 Klassinen

  Levyarvio

  Sinfonia Lahti on saanut uudelle konserttolevylleen maailmanluokan kyvyn. Haochen Zhang, Van Cliburn -voittaja vuodelta 2009, on häikäisevä pianisti, jonka kynsissä levylle ensimmäiseksi otettu Sergei Prokofjevin Toinen konsertto tekee lähtemättömän vaikutuksen. Jokseenkin tavanomaisempi tulkinta Pjotr Tshaikovskin suositusta b-mollikonsertosta verottaa kokonaiskuvaa, samoin kuin lahtelaisten soitto, joka voisi olla täyteläisempääkin.

 • Pakenevia kuvia Keski-Pohjanmaalta

  24.09.2019 Klassinen

  Levyarvio

  Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin erityinen, yhtenäinen sointi ja soittotapa ovat edelleen jalostuneet Sakari Oramon tänä vuonna päättyneen johtajankauden myötä. Orkesteri on yksi kiinnostavimmista täällä pohjoisilla leveyspiireillä, ja kiitos levytystoimintansakin, merkittävä tekijä kansainvälisellä kentällä. Kesällä Bis-levymerkiltä ilmestynyt levy Prokofjevin ja Scriabinin pianominiatyyrien sovituksista on hieno osoitus pohjalaisten elinvoimasta.

 • Alain Altinoglu & Augustin Hadelich

  01.04.2019 RSO

  Alain Altinoglu, kapellimestari Augustin Hadelich, viulu OSTA LIPPU

 • Hulivili Maxim ja Moskovan muut huippulahjakkaat nuoret – pianisti Meri Louhos muistelee

  03.12.2018 Meri Louhos

  Opintomatka Moskovaan 1978-79.

  Maxim oli ihastuttava pieni poika, huippulahjakas piano-oppilas ja - hulivili. Kun opettaja läksytti häntä, Maxim vain kuunteli ja vilkaisi Meriin; pian myrsky olisi taas ohi. Meri Louhos kertoo Moskovan keskusmusiikkikoulusta, konservatoriosta ja musiikkielämästä 1978-79.

 • Salaa hyvät naapurit

  26.04.2018 Näkökulmat

  Naapureiden aiheuttamaa iloa miettii Kajo

  Harmien vastakohdaksi elämässä on myös joitakin iloja. Voi olla esim kokki korvasienihöyryjen sekavuustilassaan työntänyt itsen ruoka-annoksen kolmanteen perunaan hammastikun...

 • 9.11. Perjantaisarja 5

  05.04.2018 RSO

  Hannu Lintu, kapellimestari Li Wei Qin, sello Witold Lutoslawski: Sinfonia nro 2 Pjotr Tšaikovski: Rokokoo-muunnelmat Sergei Prokofjev (sov. Palmer): Sota ja rauha, sinfoninen sarja Myöhäisillan kamarimusiikki: Petri Aarnio, viulu Li Wei Qin, sello Ossi Tanner, piano Pjotr Tšaikovski: Pianotrio OSTA LIPPU Katso ja kuuntele suora lähetys Yle Radio 1:ssä ja Yle Areenassa 9.11. klo 19.

 • Konserttimestari Jari Valo solistina RSO:n Lutoslawski-konsertissa

  27.02.2018 RSO

  Konsertin johtaa Hannu Lintu.

  RSO jatkaa puolalaisen Witold Lutoslawskin teosten esitys- ja levytysprojektiaan 7.-8.3. Ohjelmassa on mm. Partita viululle ja orkesterille, jonka solistina esiintyy orkesterin oma konserttimestari Jari Valo.

 • Helsingin kaupunginorkesterin konsertti pe 20.10.2017 klo 19

  10.10.2017 Klassinen
 • Romeo ja Julia berliiniläisittäin

  09.06.2017 Klassinen

  Shakespearen draama ja sen monet säveltäjät.

  Ihanat nuoret näyttelijät olivat niin uskottavia rakastuessaan! Anja Lankinen huokaa nähtyään Berliinissä Romeon ja Julian. Kyse ei olekaan ihan tavallisesta Shakespearen näytelmästä, vaan nyt oli esityksessä mukana myös useiden eri säveltäjien Romeo ja Julia -musiikkia.

 • Tumma ja lyyrinen Garifullina

  21.04.2017 Klassinen

  Levyarvio

  Sekä äänensä että taustansa myötä Aida Garifullina sopii erinomaisesti vaikkapa Rimski-Korsakovin itäistä eksotiikkaa henkiviin korkeisiin sopraanorooleihin tai Léo Delibes’n Lakmén nimirooliin. Resitaali-CD:llään Garifullina esittää näiden lisäksi Tshaikovskin sekä Rachmaninovin hittilauluja oivallisina orkesterisovituksina, jotka soivat Itävallan radion Wienin sinfoniaorkesterin ja Cornelius Meisterin säestyksellä asiankuuluvan viehkosti. Lisäksi mukana on pari kansanlaulua sekä vanha kunnon Valot Moskovan, jotka tuovat kokonaisuuteen hivenen hipsteriuskottavuutta.

 • 7.3. Keskiviikkosarja 12 / Satanen 6

  30.03.2017 RSO

  Hannu Lintu, kapellimestari Jari Valo, viulu Witold Lutoslawski: Venetsialaisia leikkejä Witold Lutoslawski: Partita viululle ja orkesterille Pjotr Tšaikovski: Sinfonia nro 5 op. 64 OSTA LIPPU Katso ja kuuntele suora lähetys 7.3. klo 19.

 • Hannu Lintu: ”Lindbergin toinen viulukonsertto seisoo vahvasti omilla jaloillaan, mutta romanttisen tradition hengessä”

  16.01.2017 RSO

  Hannu Lintu kertoo konsertin ohjelmasta

  Hannu Linnun mukaan elävien säveltäjien uusista konsertoista on tullut monelle merkittävälle taiteilijalle tärkeä osa uskottavaa uraa.

 • Joutsenien lampi

  05.01.2017 Yle Teema

  Malilais-ranskalaisen Ibrahima Sissokon versio baletista

  Teema tanssii: ranskalaisen, malilaistaustaisen koreografin Ibrahima Sissokon tulkinta Tshaikovskin Joutsenlammesta hiphopin ja katutanssin hengessä. Sissokon Ethadam-tanssiryhmä esiintyy.

 • Lahjapaketti: Joutsenlampi

  16.12.2016 Yle Teema

  Klassista balettia, katutanssia ja dokumentteja!

  Viimeiseksi lahjapaketiksi on säästetty todellinen helmi. Kuusi tuntia Joutsenlampea – Bolšoi-baletin upean klassisen esityksen lisäksi nähdään ruotsalaisen Fredrik Rydmanin uusi katutanssiversio sekä dokumentteja teoksesta, säveltäjästä ja erikoisimpana ranskalaisesta koreografista, joka kouluttaa joutsenia tanssimaan. Kaikki ohjelmat ovat ensiesityksiä!

 • 15.2. Venäjän kiertue / Pietari

  12.12.2016 RSO

  Hannu Lintu, kapellimestari Nikita Boriso-Glebsky, viulu Pjotr Tšaikovski: Joutsenlampi, sarja Jean Sibelius: Viulukonsertto Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 3

 • Arktista hehkua Tshaikovskin sinfonioissa

  25.11.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Maailman pohjoisimman orkesterin, vuonna 2009 perustetun Arctic Philharmonicin tuorein julkaisu Bis-levymerkillä on kunnioitettava saavutus niin musiikillisesti kuin soinniltaan. Se sisältää annokset taiteellisen johtajansa, pasunisti-kapellimestari Christian Lindbergin nuoruudenrakkautta: kapellimestari ja orkesteri heittäytyvät Pjotr Tshaikovskin kolmen viimeisen sinfonian säveliin konstailemattomalla, rehellisellä palolla.

 • Kapusta Master - osa 4: Suunnitelmia ja puheluita

  04.05.2016 Oppiminen

  Mennyt aika sekä objektin sijamuoto akkusatiivi.

  Tässä osassa pohditaan, miten ilmaistaan mennyttä aikaa ja millaisia päätteitä saa objektin sijamuoto eli akkusatiivi.

 • Niin omakohtaista kuin toivoa vain voi

  15.04.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Suolikielet, periodisoittimet, venäläisyys, heittäytyminen, omistautuminen ja hedelmälliset naimakaupat. Siinä tekijöitä MusicAeternan ja Teodor Currentzisin sekä villikkoviulisti Patricia Kopatchinskajan uutukaisella, jossa Tshaikovskin Viulukonserton käy Stravinskyn Häihin.

 • Lampi

  19.02.2016 Yle Teema

  Joutsenlampi uudenlaisena tanssiteoksena

  Tšaikovskin Joutsenlammen tutut sävelet soivat, mutta aivan uudessa maisemassa modernina jännitysnäytelmänä, machiavellimäisen perheyhteisön kuvauksena.

Sivut