Hyppää pääsisältöön

Raymond Chandler

 • Kino Klassikossa 3 x Bogart

  22.12.2017 Yle Teema

  Bogartin film noir -rikosklassikoita vuosilta 1941–1951

  Kino Klassikossa nähtävät Humphrey Bogartin kolme elokuvaa kattavat kymmenen vuotta film noirin kulta-ajasta: Maltan haukka (1941), Syvä uni (1946) ja Puuttuva rengas (1951).

 • Tiikerikin jää toiseksi – Latinalaisen Amerikan sarjakuvassa kuuluu nyt naisten ääni

  02.09.2017 Yle Uutiset

  Helsingin sarjakuvafestivaaleilla on tänä vuonna esillä muun muassa Latinalaisen Amerikan sarjakuvaa ja tapahtumassa vierailee myös ikoninen sarjakuvataiteilija José Muñoz.

 • Billy Wilder oli melkein täydellinen – uusi henkilökuva ja trilleriklassikko Nainen ilman omaatuntoa Teemalauantaissa 11.2.

  07.02.2017 Yle Teema

  Billy Wilderille omistettu Teemalauantai 11.2. klo 21.

  Kukaan ei ole täydellinen, mutta elokuvantekijänä Billy Wilder oli varsin lähellä. Teemalauantaissa 11.2. nähdään kuusi Oscaria voittaneen ohjaaja-käsikirjoittajan tuore henkilökuva sekä film noir -klassikko Nainen ilman omaatuntoa, pääosissa Barbara Stanwyck, Fred MacMurray ja Edward G. Robinson.

 • Vanha kupariraha

  24.01.2017 Yle Teema

  Philip Marlowe etsii varastettua rahaa Chandler-dekkarissa

  Raymond Chandlerin romaaniin perustuvassa elokuvassa yksityisetsivä Philip Marlowe törmää rikoksesta toiseen tutkiessaan arvokkaan kolikon varkautta.

 • Howard Hawksin elokuvien sarja alkaa Syvällä unella ja hyvällä muotokuvalla – Teemalauantai 29.10.

  28.10.2016 Yle Teema

  Teemalauantaissa 29.10. hieno dokumentti ja dekkariklassikko

  Teemalauantai on omistettu elokuvaohjaajalle, joka hallitsi genren kuin genren ja sai Hollywoodin tähdistä irti ne kaikkein kirkkaimmat roolisuoritukset. Aluksi nähdään ohjaajamuotokuva Howard Hawks, mestariohjaaja, sen jälkeen on vuorossa klassikkojen klassikko Syvä uni, pääosissa Humphrey Bogart ja Lauren Bacall.

 • Nainen ilman omaatuntoa

  22.06.2016 Yle Teema

  Billy Wilderin noir-klassikko murhasta ja vakuutusrahoista

  Billy Wilderin ohjaama, James M. Cainin romaaniin perustuva rikoselokuvan klassikko tuottoisaa murhajuonta suunnittelevista rakastavaisista.

 • Hyvästi, kaunokaiseni

  15.06.2016 Yle Teema

  Yksityisetsivä Philip Marlowen ensimmäinen elokuva

  Klassisessa Raymond Chandler -filmissä yksityisetsivä Philip Marlowe saa toimeksiannot sekä alamaailmasta että rahapiireistä.

 • Dekkarissa jonkun pitää kuolla – "Aina vain hirveämpiä murhia"

  07.03.2016 Yle Uutiset

  Dekkarissa riittää vain murha. Se on rikos, jota ei voi peruuttaa, sanoo kirjailija JP Koskinen. Hän uskoo rikoskirjallisuuden huiman suosion selittyvän osin sillä, että dekkarin parissa lukijat tuntevat itsekin olevansa mukana ratkomassa arvoituksia. Koskiselta itseltään on juuri ilmestynyt dekkari Tammikuun pimeä syli.

 • True Detectiven kakkoskausi kadotti fanit, mutta nouseeko sen maine vielä?

  11.08.2015 Kulttuuricocktail

  Kerronnan fokus oli hukassa mutta hetkittäin loistelias.

  Harvaa tv-sarjaa on odotettu niin hartaasti kuin True Detective –tv-sarjan kakkoskautta. Harvoin on hype kuihtunut niin nopeasti. Ensimmäisestä jaksosta lähtien kakkoskausi aiheutti suuren pettymyksen. Nyt viimeisen jakson tultua netti kuhisee epäonnistumista analysoivia artikkeleita

 • Finland mourns author Veijo Meri

  21.06.2015 Yle News

  In his heyday from the 1950s through ‘70s, Meri was widely read in German-speaking Europe and the Nordic region. His last book, the erotically-tinged An Ice-Hockey Player's Summer, came out 35 years ago.

 • Seksiä, väkivaltaa ja Alppilan kohuopettaja

  19.12.2014 Kulttuuri

  Alppilan koulun kohuopettajana tunnettu Antti Korhonen on nyt myös kovaksikeitetyn koulukunnan rikoskirjailija. Strada kysyi. miten suurta julkisuutta saanut Alppilan koulun kurinpitojupakka vaikutti orastavaan rikoskirjailijaan, joka pitää rouheasta tyylistä.

 • 10 kirjaa rikoksesta

  04.10.2013 Elävä arkisto

  Keskustelua teoksista lain tuolta puolen.

  Timo Harakka ja Anna Kortelainen keskustelevat kirjallisuudesta, joka käsittelee rikoksia ja maailmaa, jossa toimitaan lain toisella puolella. Vieraikseen he saavat tunnettuja suomalaisia.

 • Menestysdekkaristi listasi parhaat kesäkirjat

  06.06.2013 Yle Uutiset

  Kirjailija Antti Tuomainen listasi Yle Uutisten pyynnöstä lukusuosituksensa kesälle. Listalta löytyy kirjoja Chandleristä Mereen.

 • Waltari ja Chandler dekkarisuosikkeja

  28.10.2004 Yle Uutiset