Hyppää pääsisältöön

Tampere Filharmonia

 • Rouvali turvaa svengin

  23.10.2018 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Latvialainen viulisti Baiba Skride on kerännyt uudelle levylleen amerikkalaisia konserttoja, ja koska Bernstein, Korngold ja Rozsa eivät mahdu yhdelle levylle, siitä tuli tupla. Kaikkihan tietävät, että kansainvälinen tähtiviulisti vetelee näitä 1900-luvun mehevimpiä show-konserttoja isolla äänellä, virheettömällä tekniikalla ja imevillä linjoilla, joten huomio kiinnittyy Santtu-Matias Rouvaliin, joka levyllä johtaa Tampereen ja Göteborgin orkestereita.

 • Flinkkilä & Tastula: Ei ihan perinteinen kapellimestari

  23.01.2018 Flinkkilä & Tastula

  Mitä Santtu-Matias Rouvali miettii urastaan ja elämästään?

  Mitä Santtu-Matias Rouvali miettii urastaan ja elämästään? Rouvali on toimittaja Maarit Tastulan vieraana.

 • Tampereen pianokilpailu 2017 - finaalit

  28.03.2017 Klassinen

  Tampereen Pianoseura ry järjestää Tampereen pianokilpailun 24.4.–5.5.2017. Kilpailu on avoin 15–30-vuotiaille suomalaisille ja Suomessa vähintään kolme vuotta yhtäjaksoisesti opiskelleille. Katso & kuuntele finaalilähetykset Tampere-talosta 4.-5. toukokuuta Ylen kanavilla.

 • Riikan vlogi: Minkälainen on orkesterimuusikon koeaika?

  11.10.2016 Klassinen

  Riikka tapasi Tampere filharmonian konserttimestarin.

  Riikka Holopainen tapasi Tampere filharmonian konserttimestari Pekko Pulakan. Viimeksi Riikka tapsi Pekon Sibelius-viulukilpailuissa, jossa tämä selviytyi välieriin. Pekko siirtyi viime keväänä Turun filharmonisesta orkesterista Tampereen filharmoniaan ja hän on nyt koeajalla. Riikkaa kiinnostikin tietää, että pitääkö koeajalla olla erityisen varpaillaan.

 • Riikan vlogi: Haba kasvaa johtamalla

  07.10.2016 Klassinen

  Riikka tapasi kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin

  Toimittaja Riikka Holopainen tapasi kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin, joka on haluttu johtaja tällä hetkellä. Hän on Tampereen filharmonian ylikapellimestari, Kööpenhaminan filharmonisen orkesterin päävierailija ja syksyllä 2017 hän aloittaa myös Göteborgin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina. Riikka tiedustelikin Santtu-Matiakselta, että minkä orkesterin hän vielä haluaisi johdettavakseen, mutta nuori kapellimestari oli jo sitä mieltä, että eiköhän niitä ole riittävästi. Riikkaa kiinnosti myös se, kuinka fyysistä kapellimestarin työ on. Kyllä siinä haba eli hauis näyttää kasvavan.

 • Jorma Hynninen muistelee kapellimestari Eri Klasia

  26.02.2016 Klassinen

  Eri Klas menehtyi 26.2.2016

  Vakavaan sairauteen menehtynyt virolaiskapellimestari Eri Klas oli tunnettu ja rakastettu myös lahden tällä puolella. Oopperalaulaja Jorma Hynninen ja viulisti-kapellimestari Jaana Haanterä muistelevat yhteistyötään tämän lämpimän ja energisen taiteilijan kanssa.

 • Suuruus on yksiulotteisuutta Sibeliuksen viulukonsertossa

  16.11.2015 Klassinen

  Levyarvostelu

  Latvialainen viulisti Baiba Skride vierailee sekä Sibeliuksen että Nielsenin syntymäpäiväjuhlissa Orfeo-merkin julkaisemalla tuplalevyllä, jolla kuullaan molempien 150-vuotiaiden viulukonsertot. Levystä voi vetää kaksi johtopäätöstä: Sibeliuksen konsertto on syystäkin suositumpi kuin Nielsenin, mutta Baiba Skride ei pysty sitä syytä täysin välittämään.

 • Enescu-sarjan vaihteleva päätös

  27.02.2015 Klassinen

  Hannu Linnun ja Tampere Filharmonian sarja George Enescun sinfonioista näyttää, miten suomalaisen orkesterin kannattaa maailmalle pyrkiä - nimittäin kansainvälisellä mutta valtavirran ulkopuolisella ohjelmistolla, joka esitetään tinkimättömällä laadulla. Valitettavasti sarjan kolmas ja viimeinen levy ei yllä edellisten tasolle - mutta se on Enescun eikä tamperelaisten syy.

 • Stradivariuksella soittava konserttimestari

  06.06.2012 Klassinen

  Tampere Filharmonian konserttimestari Dennis Kim on ensimmäinen ulkomaalainen konserttimestari, joka on saanut vakituisen paikan suuresta suomalaisesta sinfoniaorkesterista.