Hyppää pääsisältöön

Merihaka

 • Nainen luki poliitikon sanat ja hyppäsi sillalta

  07.04.2015 Kulttuurin välikysymys

  Akrobaatti Heini Koskinen ja taiteen vaikutukset terveyteen.

  "Taiteen mahdollisuudet tukea ihmisarvoista elämää, terveyttä ja hyvinvointia ovat lähes mittaamattomat." Näin määrittelee taiteen kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.). Sirkustaiteilija Heini Koskinen tarttui lauseeseen ja mietti taiteenalansa riskejä, ja sitä, mikä auttaa jaksamaan elämässä eteenpäin.

 • Tässä on #betonikuvakilpailun voittaja!

  17.12.2014 Kulttuuri

  Vuoden betonikuva on valittu.

  Vuoden betonikuva on valittu. Kuvaajat osoittavat, että arjen harmaassa on sävyjä. Monissa kuvissa betoni muodosti vastuksen, josta vihreys tai huumori murtuu läpi. Betoni kuluu ja rapistuu. Se ilmaisee silloin myös surua tai nostalgiaa. Kouvostoliitto, Tallinnan Linnahall, Helsingin Merihaka, sillat, toimistojen ikkunarivit, purkutalot, graffitit, skeittaus ja betonilaatoitus olivat erityisen suosittuja aiheita.

 • Betoni sulattaa kuvaajien sydämet - vielä ehdit osallistua kilpailuun!

  14.11.2014 Kulttuuri

  Vuoden luontokuvan haastaja, #betonikuvakilpailu on saanut suuren suosion. Kuvia on tullut jo satoja, ja kaiken lisäksi kuvien taso on korkea. Yle Teeman ja Yle Kulttuuriohjelmien järjestämään kilpailu jatkuu edelleen, kuvia voi lähettää vielä marraskuun loppuun saakka. Nyt on nimetty myös asiantunteva betonikuvaraati.

 • Merihaka on betonitornien harmaa laidun

  03.09.2013 Elävä arkisto

  Kerrostalot kohosivat Hakaniementorin taustalle 1970-luvulla

  Merihaan kerrostalot kohosivat Helsinkiin Hakaniementorin taustalle 1970-luvulla. Merihaka edustaa tiivistä kaupunki-ihannetta ja betonikansi jakaa jalankulkijat ja autoliikenteen eri kerroksiin. Merihakaa näytetään usein ankeuden symbolina, mutta merihakalaisille korkeista betonielementtitaloista avautuu merinäköala.

 • Rikostarinoita Suomesta: Lekamurha

  03.06.2009 Elävä arkisto

  Merihaan henkirikos 1989.

  Keskiviikkona 13:s joulukuuta 1989 tapahtui Helsingin Merihaassa henkirikos, jonka kohteeksi joutui eräs Verohallituksen verotarkastaja.

 • Äiti Amma Suomessa

  03.11.2008 Elävä arkisto

  Intialainen pyhimys Äiti Amma vieraili Suomessa ensi kertaa vuonna 1998. Kuusi vuotta myöhemmin kohuttiin kulttuuriministeri Tanja Karpelan lomasta Amman luostarissa.

 • Arkkitehti katsoo kaupunkia

  08.09.2006 Elävä arkisto

  O.-I. Meurmanin mukaan kaupungin piti olla kodikas ja tuttu kuin oma asunto.