Hyppää pääsisältöön

Joel Lehtonen

 • Eija Vilpas ja Vesa-Matti Loiri ovat sanasodan mestareita – Putkinotko nyt Areenassa

  05.07.2018 Blogit

  Putkinotko seuraa Juutas Käkriäisen suurperheen elämää.

  Putkinotko seuraa Juutas Käkriäisen suurperheen elämää.

 • Aleksis Kivi on maailman paras kirjailija - analysoimme 10 klassikkokirjaa matemaattisesti

  28.10.2017 Tiede

  Kivi, Dostojevski, Canth vai Austen?

  Kivi, Dostojevski, Canth vai Austen?

 • Kahtiajakautunut maa matkalla uuteen sotaan

  04.10.2017 Kirjojen Suomi

  Lukulista 30-luvulle.

  Kirjojen Suomi on kertomus satavuotiaasta Suomesta ja sen vaiheista. Nyt matkamme kulkee läpi dramaattisen 30-luvun. Vuosikymmen jätti jälkeensä monia klassikoita: Toivo Pekkasen työläisromaanin Tehtaan varjossa ja Hella Wuolijoen näytelmät. Runoilija Saima Harmaja kirjoitti koko tuotantonsa 30-luvulla. Olavi Paavolainen kuvasi esseissään ajan henkeä ja F.E. Sillanpää sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon.

 • Joel Lehtonen: Henkien taistelu – Kyyninen veijariromaani paljastaa salatut paheet

  03.01.2017 Kirjojen Suomi

  Tutustu Kirjojen Suomen vuoden 1933 teokseen.

  Tutustu Kirjojen Suomen vuoden 1933 teokseen.

 • Vittu on myöhempi tulokas - kirosanat suomalaisessa kirjallisuudessa

  07.10.2016 Kulttuuricocktail

  Vittu on myöhempi tulokas

  Suomen kielessä on valtavan ilmaisuvoimainen kirosana-arsenaali. Yksi kaunokirjallisuuden kirosanamestareista on eittämättä 10.10. juhliaan viettävä Aleksis Kivi. KulttuuriCocktail perkaa, keitä muita kirosanojen taitajia suomalaisesta kirjallisuudesta löytyy.

 • Päärooleissa susi ja sorsa – lastenoopperaa ja nukketeatteria Savonlinnassa

  11.07.2016 Yle Uutiset

  Monena kesänä Savonlinnan Oopperajuhlat on tuottanut ihan omat oopperat lapsille. Tänä vuonna juhlat ei tuota lastenoopperaa itse, mutta sitä on hankittu paikalliselta tuottajalta, ESMO ry:ltä. Nukketeatteria puolestaan järjestää Nukketeatteri Sytkyt.

 • Kullankaivajien kirjasto

  09.09.2015 Kulttuuri

  Kävimme kavereiden kanssa Lemmenjoen kansallispuistossa.

  Kävimme kavereiden kanssa partioimassa Lemmenjoen kansallispuistossa, Inarinjärven lounaispuolella, Viipus-tunturien maastoissa. Herätys Ravadasjärven leiripaikalla klo 6.30; tänään lähdettäisiin kirjastoon.

 • Talvinen retkivinkki: purojen varsilla voit nähdä koskikaran

  19.01.2015 Luonto

  Yleensä muuttolinnut lähtevät talveksi pois, etelän lämpöön. Mutta on sentään joku, joka muuttaa meillekin, nimittäin koskikara. Oletko onnistunut näkemään tämän hyvän mielen tuojan, joka esiintyy kansansaduissakin?

 • Uusi kirjallisuustapahtuma kesäasukkaiden paratiisiin? – Kyllä, sanoo tuore läänintaiteilija

  09.01.2015 Yle Uutiset

  Etelä-Savon uudeksi kirjallisuuden läänintaiteilijaksi on valittu Susanna Kolehmainen. Hänen tavoitteenaan on nostaa kirjallisuuden profiilia maakunnassa ja luoda monipäiväinen kirjallisuustapahtuma, jonne tultaisiin ympäri Suomen.

 • Lintukoto on maailman ääri – aavan meren tuolla puolen

  01.12.2014 Yle Uutiset

  Lauri Tähkä pystytti Turun keskustaan Lintukodon kohun säestämänä. Sanotaan, että Suomi ei ole enää lintukoto. Mikä tämä lintukoto oikein on? Entä mitä kääpiöt siellä tekevät?

 • Backman-Hoyer-Hänninen murskavoittoon Savonlinnassa

  29.07.2014 Yle Uutiset

  Savonlinnan 375-vuotissynttäreiden päiväjuhla huipentui Pyhän Olavin visaan, jossa muoti- ja kullttuurialojen sekä politiikan yhdistelmä oli lyömätön.

 • Joeli on kaikkien yhteinen tila - Savonlinnan uusi kirjasto avattiin

  19.09.2013 Yle Uutiset

  Savonlinnan uusi kirjasto on tänään avattu yleisölle. Kirjailija Joel Lehtosen mukaan uusi talo on nimetty Joeliksi. Noin 7,8 miljoonaa euroa maksanut rakennus valmistui sekä aikataulun että budjetin mukaisesti. Avajaispäivänä uusi kirjasto houkutteli paikalle huomattavan suuren yleisön ja myös uudet palvelut otettiin heti käyttöön kiittävien kommenttien kera.

 • Joel Lehtonen on kovan luokan kirjailija

  13.07.2012 Yle Uutiset

  - Kirjailija Joel Lehtosesta mainitaan aina vain Putkinotko. Lehtonen ei ole sitä, mitä Lehtosen harrastajat ja rakastajat luulevat. Lehtonen on paljon, paljon kovempi. Hänen vertaisena on vain Pentti Haanpää, sanoo toimittaja emeritus Hannu Taanila.

 • Leo Lastumäki on kuollut

  30.01.2012 Yle Uutiset

  Näyttelijä Leo Lastumäki kuoli kotikaupungissaan Kemissä sunnuntain vastaisenä yönä 84-vuotiaana. Lastumäki oli syntynyt Limingassa vuonna 1927.

 • Joel Lehtosta juhlitaan Savonlinnassa

  02.12.2011 Yle Uutiset

  Kirjailija Joel Lehtosta juhlitaan lauantaina Savonlinnassa. Seminaarissa on mukana tunnettuja kirjailijoita.

 • Joel Lehtosen seura kunnostaa Putkinotkon

  27.09.2011 Yle Uutiset

  Kirjailija Joel Lehtosen kesäpaikka, Savonlinnan Putkinotko on saamassa uudet isännät. Savonlinnan kaupunginvaltuusto päätti lahjoittaa rakennukset Joel Lehtosen seuralle kirjailijan perinnön vaalimista ja kulttuuritoimintaa varten.

 • Joel Lehtonen on Savonlinnan suuri nimi

  13.07.2011 Yle Uutiset

  Joelin päivä huomataan Savonlinnassa, koska silloin nimipäiväsankari kirjailija Joel Lehtonen saa kukkia nimikkoseuraltaan. Joel Lehtos-seura vaalii kirjailijan arvoa ja pyrkii kehittämään kirjailijan kesäpaikkaa Putkinotkoa monilla tavoin.

 • Joel Lehtosta muistetaan Savonlinnassa

  13.07.2011 Yle Uutiset

  Kansalliskirjailija Joel Lehtosen syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 130 vuotta. Keskiviikkona Savonlinnassa vietetään jo perinteeksi muodostunutta Joelin päivää Säämingin suuren kirjailjan muistoksi.

 • YLE laajentaa äänikirjatarjontaansa verkossa

  21.04.2011 Yle Uutiset

  YLE Areena tarjoaa suomalaisten kirjailijoiden klassikkoteoksia äänikirjoina kuunneltavaksi ja ladattavaksi milloin tahansa. Tällä hetkellä YLE tarjoaa ladattavaksi kahdeksan klassikkoa, mutta määrää lisätään tästä lähtien kahden teoksen verran kuussa.

 • Kotimaisia kirjaklassikoita on heikosti saatavilla

  14.03.2011 Yle Uutiset

  Kotimaisia klassikkoteoksia on nykyisin parhaiten saatavissa internetissä. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura on julkaissut uusintapainoksia muun muassa F.E. Sillanpään, Joel Lehtosen ja Maria Jotunin teoksista. Kirjakaupoista klassikoita on kuitenkin vaikea löytää, sillä niiden markkinat ovat pienet.

Sivut