Hyppää pääsisältöön

2001: Avaruusseikkailu

 • Scifi-elokuvat kertovat meistä enemmän kuin haluaisimme myöntää

  10.08.2017 Kulttuuricocktail

  Jokainen scifi-elokuva kertoo ajasta, jolloin se on tehty.

  Jokainen scifi-elokuva kertoo ajasta, jolloin se on tehty.

 • Stanley Kubrickin avaruusseikkailu esitti ja loi tulevaisuutta

  07.07.2017 Yle Teema

  2001 on tieteiselokuvan suuri, salaperäinen klassikko

  Arthur C. Clarken kirjoittama ja Stanley Kubrickin ohjaama tieteiselokuvan suuri, salaperäinen klassikko, jossa ihmiskunta alkaa tavoitella paikkaansa maailmankaikkeudessa.

 • Kun ensi kertaa kuulin avaruusmusiikkia… Avaruusromua 29.1.2017

  26.01.2017 Musiikki

  Avaruusromua nykymusiikillisissa Musica Nova -tunnelmissa!

  Se ei ollut elektronista musiikkia. Se oli kuoromusiikkia, vaikka ei se siltä kuulostanut. Se kuulosti elektroniselta musiikilta. Se kuulosti avaruusmusiikilta. Se oli ääntä, joka ympäröi kuulijansa ja täytti koko tilan. Se oli suggestiivista, jollakin tapaa inhimillistä ja elävää äänimattoa. Se soi Kuun pinnalla. Se soi Stanley Kubrickin elokuvassa 2001 Avaruusseikkailu. Avaruusromussa ollaan nykymusiikillisissa Musica Nova -tunnelmissa. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Musiikkia ajalta ennen… Avaruusromua 5.6.2016

  31.05.2016 Musiikki

  26-vuotisjuhlan kunniaksi erilaista musiikkia

  Minulta on monesti kysytty, mikä sai minut aikoinaan innostumaan kokeellisesta ja elektronisesta musiikista. Mikä sai minut kuuntelemaan kummallista musiikkia, nykymusiikkia, elektronista musiikkia, kokeellista musiikkia, marginaalista musiikkia? Mikä sai minut etsimään ja kuuntelemaan sellaista musiikkia, jota Avaruusromussa kuullaan? 26-vuotisjuhlan kunniaksi Avaruusromussa kuunnellaan musiikkia ajalta ennen Avaruusromua. Musiikkia, joka on vaikuttanut siihen miksi Avaruusromua on sellainen ohjelma kuin on. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • HBO:n The Leftovers pelaa outoudella

  10.10.2015 Kulttuuricocktail

  Kriitikko hyppää mukaan The Leftoversiin kauden 2 alusta

  HBO Nordicilla alkoi The Leftovers –scifisarjan kakkoskausi (Season 2). KulttuuriCocktailin kriitikko Olli Kangassalo sukelsi kehuvien kommenttien houkuttelemana The Leftoversin maailmaan näkemättä ykköskautta, tietämättä mitä tuleman pitää. Assosiaatioita syntyi Breaking badista Lynchiin ja Kubrickiin.

 • Elämää suurempia elokuvia: Peter von Baghin legendaarinen radiosarja jatkuu toiveuusintoina

  03.09.2015 Kulttuuri

  Sarjan valikoituja jaksoja uusitaan jälleen syksyllä 2016.

  Syksy tuo taas radioon elokuvanrakastajien toiveuusinnan: Peter von Baghin Elämää suuremmat elokuvat -sarjan valikoituja jaksoja esitetään torstaisin ja tiistaisin Yle Radio 1:ssä. Syksyllä 2016 käsittelyssä muun muassa Ihmemaa Oz, Fantasia, Kansakunnan synty, Mansikkapaikka, Suuri illuusio, Huuliharppukostaja, Cherbourgin sateenvarjot...

 • Klassikot kateissa - verkon elokuvavuokraamot vertailussa

  30.12.2014 Kuningaskuluttaja

  Videovuokraamot ovat muuttuneet karkkikaupoiksi, kun leffojen suoratoistopalvelut syövät markkinoita. Jos uutuusleffan haluaa kotiin nähtäväksi, yksi vaihtoehto on vuokrata se suoraan verkosta. Kuningaskuluttaja pani verkon vuokrauspalvelut vertailuun.

 • Scifin historia

  18.12.2014 Yle Teema

  Neliosainen BBC:n sarja vie tunnetun maailman rajojen taa

  Neliosainen BBC-sarja kartoittaa scifin historiaa Jules Vernen kirjoista ja ensimmäisistä mykkäelokuvista tv:n ja elokuvien kulttiklassikoihin. Genreä ruotivat mm. kirjailijat Neil Gaiman ja Ursula LeGuin sekä Star Trekin ja Tähtien sodan näyttelijät.