Hyppää pääsisältöön

Mauno Järvelä

 • Alttoviululla tehokas herätys - Soittotuntien kootut selitykset

  30.11.2018 Klassinen

  Soitto-oppilaiden tarua ja totta.

  Soitto-oppilaille sattuu ja tapahtuu, opettajat kertovat ja säveltäjä Pasi Lyytikäinen piirtää.

 • Mitä klassisen musiikin huippunimet halusivat kysyä toisiltaan?

  22.12.2017 Klassinen

  Suomi 100 -juhlan kunniaksi klassisen musiikin kysymysviesti

  Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Musiikin voiman vieraina oli kuusi suomalaista klassisen musiikin huippunimeä: viulisti Elina Vähälä, pedagogi ja pelimanni Mauno Järvelä, oopperalaulaja Helena Juntunen, muusikko Olli Mustonen, kapellimestari Klaus Mäkelä ja säveltäjä Magnus Lindberg. Mitä nämä eri-ikäiset tähdet ovat aina halunneet kysyä toisiltaan tai mitä he ovat halunneet sanoa toisilleen? Tämä selviää juhlavuoden kysymysviestiketjusta.

 • Paavo Helistö - radiomies ja pelimanni

  31.07.2014 Klassinen

  Paavo Helistö ei suostuisi elämään päivääkään ilman musiikkia. 14-vuotiaana hän sai isältään klarinetin, mistä alkoi elinikäinen klarinetinsoitto. Diplomikin tuli suoritettua, mutta tie veikin Ylen musiikkitoimitukseen 40,5 vuodeksi. Työ vei myös Kaustisille, missä Paavo on omien sanojensa mukaan oppinut elämässä eniten. Kuuntele Musiikin voima Yle Radio 1 pe 1.8. klo 11 ja su 3.8. klo 13.

 • JPP, Järvelän pikkupelimannit

  14.07.2010 Elävä arkisto

  Järvelän pikkupelimanneista tuli 1980-luvun lopussa JPP. Vuonna 1989 taltioidussa ohjelmassa se julistaa päättäväisesti: "Kansallispuvuissa svengaa!"

 • Heikki Laitinen ja Kankaan pelimannit

  05.02.2010 Elävä arkisto

  Uuskansanmusiikin suosikit hylkäsivät kansallispuvut.

  Kankaan pelimannit hylkäsivät kansallispuvut, koska arvelivat musiikkinsa puhuttelevan kuulijoita paremmin ilman "kansallisia rasitteita".