Hyppää pääsisältöön

Timo K. Mukka

 • Nämä kirjat muuttivat elämäni – tutustu tarinoihin

  25.08.2017 Kirjojen Suomi

  Riku Rantala, Maija Vilkkumaa ja Sanna Stellan kertovat

  Kirjat korvasivat Antti Tuurille perheen, mullistivat Riku Rantalan elämän 6-vuotiaana ja Maija Vilkkumaa löysi Saima Harmajasta sielunsisaren teini-iässä. Mikä kirja on sinulle tärkein? Kerro lempikirjastasi meille.

 • Maa on syntinen laulu – uudemman kotimaisen elokuvan klassikko

  23.04.2017 Yle Teema

  Seksi, syntymä ja kuolema jylläävät pohjoisen taivaan alla.

  Timo K. Mukan kohuttu esikoisromaani kääntyi Rauni Mollbergin käsissä aikakautensa naturalistiseksi elokuvaklassikoksi, jossa seksuaalisuus, syntymä ja kuolema jylläävät pohjoisen taivaan alla.

 • Ovatko seksikuvaukset härskiintyneet, Juha Itkonen?

  27.02.2017 Kirjojen Suomi

  Häräntappoase kyllä nosti punan poskille

  Kirjailija Juha Itkonen, näyttelijä Anna Paavilainen, tutkija Rita Paqvalén ja Niina Repo puhuvat kirjojen kansien välissä olevasta seksistä, seksuaalisuudesta ja erotiikasta. Ja myös siitä, että seksikohtauksen kirjoittaminen voi olla kirjailijalle moka. Yle Teema 27.2. klo 22.55 ja katsottavissa jo nyt Yle Areenasta.

 • Muistatko kirjallisen ensisuudelmasi?

  26.02.2017 Kirjojen Suomi

  Sitä en muista, suudeltiinko poikakirjoissa

  Mikä on se kirja, jonka sivuilta olet lukenut ensimmäisen kerran suudelmista tai seksistä, sitä kyselee kirjailija Niina Repo. Kirjojen Suomi: Pilkun jälkeen -sarja tarttuu seksiin maanantaina Yle Teema 20.2. klo 22.55 ja Yle Areenalla jo nyt.

 • Timo K. Mukka: Tabu – Suomalaisen seksuaalikuvauksen uudistaja

  03.01.2017 Kirjojen Suomi

  Tutustu Kirjojen Suomen vuoden 1965 teokseen.

  Tutustu Kirjojen Suomen vuoden 1965 teokseen.

 • YleX Nosteessa: Esittelyssä mystinen M, jonka debyyttisinkku pakottaa tanssilattialle

  02.01.2017 YleX

  YleX:n Uuden musiikin ohjelmien musatoimittajat Anne Lainto ja Venla Kokkonen valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei vielä ole levytyssopimusta. Tällä viikolla vuorossa on elektropoppari M.

 • Heimoerot: lappilaiset

  20.10.2015 Puoli seitsemän

  Minkälaisia lappilaiset oikeasti ovat? Katso video!

  Minkälaisia lappilaiset oikeasti ovat? Katso video!

 • Kristian Smedsin häkellyttävä Tabu

  06.10.2015 Kulttuuri

  Kansallisteatterin kunnianosoitus Timo K. Mukalle

  Tabu – ihmisen ääni jatkaa Kristian Smedsin pohjoisen taiteilijoista kertovaa sarjaa. Ohjaus on rohkea, kokeellinen ja yllättävä. Monet ovat ylistäneet esitystä, mutta minut Tabu jätti tyystin ulkopuoliseksi.

 • Kaari Martin: Carmen on törkeä akka – katso video

  26.08.2015 Yle Uutiset

  Kaari ja Roni Martin riisuivat Carmenilta romanttisuuden ja höystivät flamencoteosta balkanilaisella musiikilla. Kill Carmen -tanssiteos on osa Helsingin juhlaviikkoja.

 • Legenda elää teoksillaan - Timo K. Mukan syntymästä 70 vuotta

  17.12.2014 Yle Uutiset

  Evakkomatkalla Ruotsissa 17. joulukuuta 1944 syntynyt Mukka oli aikansa kohutuin suomalaiskirjailija. Kirjallisten piirien hylkimän pellolaiskirjailijan elämä oli lyhyt, sillä ensi maaliskuussa hänen kuolemastaankin tulee jo 42 vuotta. Aikalainen ja ystävä, kirjailija Erno Paasilinna tunsi miehen kohuotsikoiden takaa.

 • Jari Tervo: Revontultentie

  16.12.2014 Yle Uutiset

  Jari Tervon Revontultentie on tarkkaa luettavaa, jotta romaanin kaikista vivahteista ja erikoisesta huumorista voisi nauttia kunnolla. Pienoinen piruilun maku romaanissa kyllä pilkahtelee mutta sen me varmasti jokainen ansaitsemme, jos tekemisiämme tarkastellaan kymmeniä vuosia myöhemmin, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

 • Timo K. Mukan syntymästä 70 vuotta

  26.11.2014 Yle Uutiset

  Kirjailija Timo K. Mukan syntymästä tulee joulukuussa kuluneeksi 70 vuotta. Timo K. Mukka -seura järjestää merkkivuoden kunniaksi taiteilijan elämäntyöstä kertovan näyttelyn Rovaniemen kirjastossa.

 • 11.12. Kino Suomi: Milka

  13.08.2014 Yle Teema

  Seksuaalisuuden, naiseksi kasvamisen ja perheen tabut ovat koetteilla Timo K. Mukan romaaniin perustuvassa elokuvassa, jossa Kristus-Perkeleeksi kutsuttu apumies makaa niin äidin kuin tyttärenkin.

 • Timo K. Mukan seinätaulu dokumentoitiin Kuusamossa

  16.05.2014 Yle Uutiset

  Kansallisgalleria ei ole halukas siirtämään Kuusamosta löytynyttä kirjailija Timo K. Mukan suurinta taulua suojiinsa. Kuusamolainen taideyhdistys on kiinnostunut hankkimaan myynnissä olevan talon seinään maalatun työn.

 • Kuusamolaistalosta löytynyt taulu on Timo K. Mukan suurin työ

  12.03.2014 Yle Uutiset

  Maalariapulainen taiteili kuusamolaiseen keittiöön seinän kokoisen maisemataulun. Ateneum dokumentoi taulun valokuvaamalla.

 • Timo K. Mukan seinämaalaukselle ei ole löytynyt ottajaa

  15.01.2014 Yle Uutiset

  Kuusamossa on etsitty uutta kotia Timo K. Mukan suoraan talon seinälle maalaamalle maisemateokselle. Maalausta ei olla siirtämässä, vaan se dokumentoidaan.

 • Kuusamosta löytyi Timo K. Mukan seinämaalaus - talo nyt myynnissä

  17.12.2013 Yle Uutiset

  Kuusamossa sijaitsevan omakotitalon ruokailuhuonetta koristaa tapetin päälle maalattu iso maisemakuva, joka on varmistunut Timo K. Mukan maalaamaksi. Timo K. Mukka on maalannut teoksen vuonna 1962 ollessaan kesätyössä oululaisessa maalausliikkeessä. Talon omistaja on myymässä taloa ja haluaa luovuttaa teoksen parempaan talteen. Tähän asti mikään taho ei ole ilmoittanut olevansa valmis teoksen irroittamiseen tai museointiin.

 • Elokuvatrilogia: Palsa, Mukka ja Reidar

  17.06.2013 Yle Uutiset

  Ohjaaja Pekka Lehto suunnittelee jatkoa perjantaina ennakkoensi-iltansa saaneelle Palsa-elokuvalle. Seuraavissa osissa aiheina ovat lappilaistaiteilijat Timo K. Mukka ja Reidar Särestöniemi. Mahdollisesti vuonna 2015 valmistuva, Mukan Kyyhky ja unikko-romaaniin pohjautuva elokuva on intohimon ja rakkauden sävyttämä balladielokuva.

 • Timo K. Mukka imi tietoa Raamatusta ja Kuluttaja-lehdestä.

  11.04.2013 Yle Uutiset

  Pellolainen Mukka haaveili 60-luvulla kirjailijanimestä Timo.K Mukkanojo, mutta luopui siitä kustantajan toiveesta. Emeritus kirjallisuuden lehtori Hannu Rahikainen Lapin Yliopistosta on perehtynyt Mukan esikoisteoksen, Maa on syntinen laulu, syntyhistoriaan. Rahikaisen julkaisu Kärme! paljastaa Mukasta uusia näkökulmia.

 • Pohjolan villi sexus

  25.02.2013 Blogit

  Kun Timo K. Mukka oli 19-vuotias, oli hän jo julkaissut yhden vieläkin puhutuimmista suomalaisista romaaneista. Oli hän siihen ikään mennessä myös ehtinyt tulla uskoon, opiskella Ateneumissa, tulla pois uskosta, mennä naimisiin ja saada lapsen sekä sairastaa aivokalvontulehduksen.

Sivut