Hyppää pääsisältöön

rokokoo

 • Ultranaisellinen lolita-muoti yhdistelee gotiikkaa ja viktoriaanista aikaa – katso lumoavat kuvat

  16.09.2018 Yle Uutiset

  Lolita-katumuoti syntyi Japanissa 1970-luvulla ja Suomeen se rantautui 2000-luvun alkupuolella. Tyyliin kuuluu niin rokokooajan röyhelöitä kuin lainauksia ja vaikutteita 1800-luvun eurooppalaisesta muodista – etenkin viktoriaanisesta – muhkeine hattuineen ja runsaine yksityiskohtineen. Helsingissä on nähty lolita-muotia ja -kulttuuria koko viikonlopun täydeltä Eternal Twilight -tapahtumassa, joka on houkutellut paikalle vieraita Yhdysvaltoja, Japania ja Venäjää myöten.

 • 9.11. Friday series 5

  13.04.2018 RSO in English

  Hannu Lintu, conductor Li Wei Qin, cello Witold Lutosławski: Symphony No. 2 Pyotr Tchaikovsky: Variations on a Rococo Theme Sergei Prokofiev (arr. Palmer): War and Peace, Symphonic Suite Late-night chamber music: Pyotr Tchaikovsky: Piano Trio BUY TICKET Watch and listen LIVE 9.11. at 7 pm EET.

 • Kuukauden suositut välitti Eilispäivän iskelmät ja maailmanhitit musiikkikuvaelmina

  08.11.2017 Elävä arkisto

  1960-luvun menestyskappaleet "esi-musiikkivideoina".

  Kuukauden suositut -ohjelmassa esitettiin 1960-luvun koti- ja ulkomaiset menestyskappaleet pieninä lavastettuina musiikkikuvaelmina. Näiden ”esi-musiikkivideoiden” rekvisiittana pyöri merimiehiä, piraatteja, tiskaavia aviomiehiä, rokokootanssijoita, jenginuoria ja mitä milloinkin. Ohjelmien vakiotähti oli laulaja Laila Kinnunen.

 • Koulutus loppuu – koristeveistäjä suree

  08.12.2015 Yle Uutiset

  Jurvassa on koristeveistetty yli sata vuotta, mutta nyt koristeveistäjäkoulutukseen ei enää saatu tarpeeksi opiskelijoita. Suomen ainoa ammatillinen koristeveiston opetus loppuu vuoden vaihteessa. Tämä harmittaa muun muassa Jurvasta valmistunutta koristeveistäjä Ulla Antikaista. Hän olisi toivonut koulutusperinteen jatkuvan.

 • Valheet ja viettelijät eli nöyryytys, häväistys ja kosto

  22.06.2015 Kulttuuri

  Ryhmäteatterin Valheet ja viettelijät viihdyttää ja hurmaa.

  Ryhmäteatterin Valheet ja viettelijät on erittäin viihdyttävä, aistillinen ja elegantti kokonaisuus. Ja hauska! Juha Kukkosen ohjaama ja sovittama tarina etenee kiihkeää vauhtia valheesta ja viettelyksestä toiseen.

 • Seinäjoen Amadeus säteilee kuin rokokoopunkkari

  13.02.2015 Yle Uutiset

  Seinäjoen kaupunginteatterin Amadeus on tämän kevään suurtapaus. Esitys kertoo nuoren neron Amadeus Mozartin ja kateellisen hovisäveltäjä Antonio Salierin elämästä. Näytelmässä loistavat niin päätähdet, peruukit kuin puvustuskin. Ohjaajana on virolainen Ain Mäeots.

 • Leena rakensi nukkekodeista kokonaisen kylän – "enää baari puuttuu"

  26.12.2014 Yle Uutiset

  Leena Saikon olohuoneessa viisi toinen toistaan hienompaa nukkekotia muodostavat pienen kylän. Tämän nukkekotinaapuruston asukkaat, nuket, muodostavat keskenään mutkikkaan suhdeverkoston. Nukkekotiharrastus antaa aikuisellekin mahdollisuuden uppoutua itse luomaansa mielikuvitusmaailmaan.

 • Rokokoon aika

  18.09.2014 Yle Teema

  Waldemar Januszczakin kolmiosaisen sarjan aiheena ovat 1700-luvun taiteen keskeiset voimanlähteet: matkailu, nautinnonhalu ja hulluus.

 • Ranska palauttaa natsien varastamaa taidetta juutalaisperijöille

  14.02.2013 Yle Uutiset

  Kuusi barokki- ja rokokoomaalausta palautetaan itävaltalaisen tekstiilitehtailijan ja taidekeräilijä Richard Neumannin tyttärenpojalle.

 • Mozartia pohjalaisen suoraselkäisesti

  23.09.2010 Yle Uutiset

  Juha Kankaan johtaman Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin uusin levy ponkaisee korkeimmalle mahdollisille kansainväliselle tasolle. Kyseessä on huippuluokan levytys, joka ei häpeä missään seurassa.

 • Kamariorkesterin Mozart-tulkinnalle suitsutusta

  23.09.2010 Yle Uutiset

  Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin uusin Mozart-levytys Dancing Mozart saa ylistävät arviot YLE Radio yhden kriitikolta. Toimittaja Risto Nordellin mukaan kyseessä on huippuluokan levytys, joka ei häpeä missään seurassa.

 • Tomas Nuñez-Garcés sellokilvan voittoon

  27.02.2010 Yle Uutiset

  Turun 11. sellokilpailun kiistattomaksi voittajaksi selvisi Tomas Nuñez-Garcés. Hän oli sekä tuomariston että yleisön suosikki. Kilpailun 6000 euron palkintosumman lisäksi hän sai 500 euron suuruisen yleisön suosikkipalkinnon. Sellokilvan toisena palkittiin Jaani Helander ja kolmanneksi sijoittui Joona Pulkkinen.

 • Vaasassa esillä moderneja posliinifiguureja

  15.02.2010 Yle Uutiset

  VaasalainenTikanojan taidekoti esittelee tunnettujen muodin ammattilaisten suunnittelemia posliinifiguureita Saksasta. Müncheniläisen posliinitehtaan erittäin arvokas Commedia dell'arte -kokoelma on herättänyt maailmalla huomiota.

 • Commedia dell ´arte esittelee posliinifiguureita

  15.02.2010 Yle Uutiset

  Tikanojan taidekodilla on nähtävillä tunnettujen muodin ammattilaisten suunnittemia posliinifiguureita. Münchenissä toimivan Nymphenburgin posliinitehtaan maailmankiertue valloittaa Vaasan jälkeen Yhdysvallat.

 • Tyylihistoriaa Satakunnan Museossa

  01.09.2009 Yle Uutiset

  Satakunnan Museon aulassa esiteltiin vuonna 2007 Kuukauden esine - sarjassa eri tyylikaudet keskiajasta 1950-luvun modernismiin. Nyt näistä yhdestätoista tyyliesittelystä on koottu yhtenäinen näyttely museon Kamariin.

 • Nuorille ympäristötaidetta Kuntsilla

  11.08.2009 Yle Uutiset

  Kaksipäiväisellä kurssilla tehdään mm. oma ympäristötaideteos. Työpajat ja lasten kierrokset jatkuvat vielä tämän viikon Kuntsin lisäksi Tikanojan taidekodissa.

 • Tikanojan taidekodin Rokokoo -teemaan näytelmä

  16.07.2009 Yle Uutiset

  Taidekodin Pihakappelissa saa tänään ensi-iltansa koko perheen kesäteatterinäytelmä Roki Rokokoo. Kesäteatteriesityksestä vastaa Pikku Aasin Nukketeatteri -niminen ryhmä.

 • Taiteilija Isaac Wacklin oli tuntematon suuruus

  05.06.2008 Yle Uutiset

  Suomen ensimmäisenä ammattitaiteilijana pidetty Isaac Wacklin on jäänyt melko tuntemattomaksi. Nyt hänen teoksistaan ja elämänvaiheistaan on valmistunut poikkitieteellinen tutkimus. Se todistaa, että 1700-luvulla elänyt Isaac Wacklin maalasi ammattimaisesti ja noudatti yleiseurooppalaisia työtapoja.

 • Rokokoopöytä myytiin Ruotsissa ennätyshintaan

  04.06.2008 Yle Uutiset

  Ruotsissa 1700-luvulla valmistettu rokokootyylin kirjoituspöytä on keskiviikkona myyty ennätykselliseen 15,2 miljoonan kruunun, eli noin 1,6 miljoonan euron hintaan. Kyseessä on kallein Ruotsissa koskaan myyty huonekalu.

 • Kartanokeitoksia Fagervikissa

  25.04.2008 Elävä arkisto

  Inkoon Fagervikissa luonnonkauniilla paikalla sijaitsee rokokoolinna, jossa ovat yöpyneet niin Ruotsin kuningas Kustaa III kuin Venäjän keisari Aleksanteri I:nkin.

Sivut