Hyppää pääsisältöön

Ilkka Koivula

 • Eila vastaan Suomen valtio – Tove Idström kirjoitti irtisanotulle siivoojalle sankaritarinan

  12.02.2019 Yle Teema

  Tove Idströmin muistoksi elokuva siivoojien taistelusta.

  Tove Idströmin muistoksi elokuva siivoojien taistelusta.

 • Monia tosielämän henkilöitä näytellyt Ilkka Koivula: “Se ei ole imitointia, vaan pienten asioiden poimimista”

  04.05.2018 Puoli seitsemän

  Kesällä Koivula nähdään Topi Sorsakoskena Sappeella

  Kesällä Koivula nähdään Topi Sorsakoskena Sappeella

 • 25.2. Kino Suomi: Kotia päin

  18.01.2016 Yle Teema

  Elokuva väkivallasta, rikoksesta ja murhasta.

  Opintojaan aloittelevan Mikan äiti menee vihille vankilakundin kanssa, eikä suhteen kulku ole ruusuinen. Kun opiskelija palaa kotiin, hän joutuu keskelle väkivaltaista tapahtumasarjaa.

 • Bad Luck Love

  08.09.2015 Yle TV1

  Olli Saarelan urbaani rakkaustarina Alista ja Inkasta.

  Olli Saarelan urbaani rakkaustarina Alista ja Inkasta, sekä uuden alun vaikeudesta.

 • Kesäkino: Eila

  06.06.2014 Yle Teema

  Kesäkinossa vietetään lauantaita naisten seurassa.

  Teeman Kesäkinossa 2014 vietetään kahdeksan temaattista kesälauantaita suomalaisten naisten seurassa. Avausillan elokuvien yhdistävä teema 5.7. on nainen ja työ. Elokuvat ovat Tulitikkutehtaan tyttö, Elsa, Juurakon Hulda ja Eila, tositapahtumiin pohjaava kertomus siivoojasta joka nousee kapinaan. Pääosaa esittää Sari Mällinen.

 • Näyttelijä Koivula hätkähdyttää Sorsakosken kaksoisolentona

  13.06.2013 Yle Uutiset

  Näyttelijä Ilkka Koivulan kotona on soinut menneen talven ajan Topi Sorsakosken tuotanto. Musiikkiin paneutuminen kesäteatteriroolin takia ei ollut mikään uhraus Sorsakoski-fanille.

 • Teatterinäytelmissä myös tuoksut voivat olla tärkeässä roolissa

  28.08.2012 Yle Uutiset

  Herkästä rakkausnäytelmästä "Hiljaiset sillat" on tulossa syksyn suursuosikki Seinäjoen kaupunginteatterissa. Lipuista on varattu jo 75 prosenttia. Näytelmä kertoo siitä, miten lapset hautajaisten jälkeen tajuavat äidin kokeneen perheen ulkopuolella kauniin rakkaustarinan. Yleisö voi aistia näytelmän kulkua myös tuoksujen kautta.

 • Ilkka Koivula vierailee Raumalla saaristolaisdraamassa

  17.08.2012 Yle Uutiset

  Luodetuulen maan aloittama saaristolaissaaga saa jatkoa Raumalla. Ilkka Koivula esittää pääosaa Missä aallot murtuvat -näytelmässä, joka on dramatisoitu Tapio Koivukarin romaanista.

 • Seinäjoen kaupunginteatterille tuottaja - myös uusia kasvoja nähdään lavalla

  07.08.2012 Yle Uutiset

  Elokuun alussa tuottajana on aloittanut Juha Pekka Voutilainen. Uutena ohjaajana on aloittanut Riko Saatsi. Myös teatterilavalle kipuaa uusia kasvoja.

 • Sosiaalinen media on myös teattereiden uusi markkinointikanava

  11.01.2011 Yle Uutiset

  Koskaan ei voi ennakkoon olla aivan varma, mikä näytelmä nousee teatterissa hitiksi ja vetää katsomot täyteen. Muuta vaihtoehtoa ei ole kuin luottaa intuitioon, sanoo teatterinjohtaja Heikki Paavilainen. Onneksi on myös puskaradio ja nykyään tietenkin myös sosiaalinen media.

 • Teatteriyleisö hurmaantui painijoista

  17.09.2010 Yle Uutiset

  Hämeenlinnan teatterin avajaisyleisö otti Ilimari Jauhiaasen lämpimästi vastaan. Heikki Salon kirjoittama paininäytelmä sopii fyysisyydessään mainiosti uuden teatterin lavalle.

 • Täällä Pohjantähden alla -elokuvat kasvattivat Ilkka Koivulaa

  03.09.2010 Yle Uutiset

  Timo Koivusalon ohjaaman elokuvan jälkimmäinen osa on valmis. Akseli Koskelan rooli jätti jälkensä ranualaislähtöiseen näyttelijään Ilkka Koivulaan.

 • Rakasta, kärsi - ja rakasta taas

  25.06.2010 Yle Uutiset

  Mitä rakkaus on, mistä se alkaa ja miten se säilyy tuoreena? Näyttelijät Iina Kuustonen ja Ilkka Koivula tulkitsevat tänä kesänä vuosisadan rakkaustarinaa - ja kehottavat suutelemaan ainakin puolen tunnin välein.

 • Pirkko ja Åke avaavat Valkeakosken kesäteatterin

  17.06.2010 Yle Uutiset

  Pirkko & Åke - Vuosisadan rakkaustarina saa torstaina ensi-iltansa Valkeakosken kesäteatterissa. Teatterimusikaali on ohjannut ja käsikirjoittanut Heikki Paavilainen.

 • Justiina-palkinnot irvailevat suomalaiselle elokuvalle

  29.01.2010 Yle Uutiset

  Elokuva-alan Jussi-palkinnoille kehiteltyjen Justiina-varjopalkintojen saajat on julkistettu. Ensimmäistä kertaa jaettuilla palkinnoilla haluttiin antaa tunnustusta kotimaiselle elokuvalle saavutuksista, jotka usein jäävät huomioimatta.

 • Uusi Pohjantähti on uskollinen Linnalle

  04.12.2009 Yle Uutiset

  - Kaikki tekivät töitä koko sydämestään ja uskon sen kyllä huokuvan tästä elokuvasta. Näin lausuu Ilkka Koivula, jonka roolisuoritusta Akseli Koskelana voi ihailla valkokankaalla perjantaina ensi-iltaan tulevan Täällä Pohjantähden alla -elokuvan ensimmäisessä osassa.

 • Koivusalo julistaa ihmisarvoa Linnan klassikon avulla

  01.12.2009 Yle Uutiset

  Ohjaaja Timo Koivusalo julkaisee perjantaina oman tulkintansa suomalaisesta kansalliseepoksesta Täällä Pohjantähden alla. Aamu-tv:ssä vieraillut Koivusalo sanoo tarttuneensa teokseen siksi, että hän haluaa muistuttaa ihmisiä vuoden 1918 sisällissodan kauhuista ja ihmisarvon merkityksestä.

 • Pari sanaa lemmestä

  17.11.2009 Elävä arkisto

  Pirkko on joutunut kahden sulhasen loukkuun, entisen miehensä ja vt. postinjakajan. Tilanne on valmis, kun kuvaan astuu vielä kuntoileva alivuokralainen.

 • Ilkka Koivula jättää Rauman kaupunginteatterin

  05.08.2008 Yle Uutiset

  Näyttelijä Ilkka Koivulaa ei kesän jälkeen nähdä Rauman Kaupunginteatterin lavalla, sillä hänen sopimuksensa teatterissa on päättynyt.

 • Täällä pohjantähden alla -elokuvaa kuvataan Tampereella

  02.07.2008 Yle Uutiset

  Täällä Pohjantähden alla -elokuvan kuvaukset ovat alkaneet Tampereella. Teiskolan kartanon maisemissa kuvataan pappilakohtauksia. Timo Koivusalo on käsikirjoittanut ja ohjaa Linnan kolmiosaisesta kirjasarjasta kaksiosaisen elokuvan. Ensimmäinen elokuva saa ensi-iltansa joulukuussa 2009 ja toinen vuotta myöhemmin.

Sivut