Hyppää pääsisältöön

Kullervo

 • Loisteliasta Kullervoa ilman sinfonista mössöä

  24.09.2019 Klassinen

  Levyarvio

  Jean Sibeliuksen Kullervo on ollut suomalaisille se ensimmäinen suomalainen suurteos, aiheensa, säveltensä tenhon ja poljennon kalevalaisesta perinteestä ottanut. Mutta jo Tawaststjerna meille kertoi kuinka säveltäjä alkoi työhön kalevalaisten aiheiden parissa kuultuaan Wienissä Wagneria ja Bruckneria. Mitä siis jos Kullervo soisi kalevalaisen sinfonisen mössön sijaan oikeastaan selväpiirteisenä ja loistavana fin de sièclen taideluomuksena vaikkapa Gustav Klimtin tapaan?

 • Sibelius-kapellimestari Paavo Berglundin salaisuus – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  14.04.2019 Klassinen

  Muistamme syntymäpäivänä 14. huhtikuuta.

  Kapellimestari Paavo Berglundin kausi Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina 1960-luvulla aloitti Suomessa uudenlaisen orkesterikulttuurin. Berglund tutki tarkkaan partituureja, harjoitutti perusteellisesti orkesteria ja loi merkittävän kansainvälisen uran Sibelius-kapellimestarina.

 • 10 kysymystä Aleksis Kivestä - tiesitkö tämän kansalliskirjailijastamme?

  06.10.2017 Oppiminen

  Testaa tietosi Aleksis Kivestä!

  Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivää vietetään 10. lokakuuta. Miten hyvin tunnet Suomen kansalliskirjailijan? Testaa tietosi!

 • 6.12. SUOMI 100 & RSO 90

  07.04.2017 RSO

  Hannu Lintu, kapellimestari Niina Keitel, mezzosopraano Tuomas Pursio, baritoni Polyteknikkojen Kuoro, valm. Saara Aittakumpu Eesti Rahvusmeeskoor Lotta Wennäkoski: Uniin asti, kantaesitys (Ylen ja Polyteknikkojen Kuoron tilaus) Magnus Lindberg: Tempus fugit, kantaesitys (Ylen tilaus) Jean Sibelius: Kullervo op. 7 Konsertti on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. LOPPUUNMYYTY Konsertin suoraa lähetystä voi seurata myös Musiikkitalon mediaseinältä Kansalaistorilla.

 • Sibeliuksen jalanjäljillä Wienissä

  29.01.2016 Orkesterikone

  Vuosi Wienissä merkitsi käännettä Sibeliuksen tuotannossa.

  Jean Sibelius jatkoi sävellysopintojaan ulkomailla, ensin Berliinissä 1889-90 ja sitten Wienissä 1890-91. Erkki Toivanen seurasi nuoren Sibeliuksen jälkiä Eurooppaan.

 • Ei kesää ole ilman Savonlinnaa

  18.08.2014 Klassinen

  Paula Nurmentaus nautti Savonlinnan oopperajuhlien tarjonnasta. Hän näki Madama Butterlyn, Taikahuilun, Carmenin, Kullervon ja teki huomioita. Siitä hän ei pidä, että Savonlinnan kaupunkimiljöö muuttuu.

 • Savonlinnan Kullervo jätti toivon elämään

  08.07.2014 Klassinen

  Kullervosta riitti useaan katsomiskertaan, Helena Juntunen oli koskettava Butterfly ja Carmen jaksoi yhä nostattaa. Anja Lankinen kertoo musiikkimatkastaan Savonlinnan oopperajuhlille.

 • Sallisen Kullervo-ooppera

  09.06.2014 Yle Teema

  Aulis Sallisen kirjoittama, Kalevalaan ja Aleksis Kiven Kullervo-näytelmään perustuva ooppera nosti kiihkomielisen Kullervo-hahmon menestyksekkäästi maailman oopperalavoille. Nyt teos nähdään uutuustuotantona Olavinlinnassa. Kari Heiskasen ohjaamaa Kullervo-ooppera nähdään suorana Savonlinnan oopperajuhlilta maanantaina 21.07. klo 19 alkaen.

 • RSO ja Jean Sibeliuksen Kullervo

  04.12.2012 Klassinen

  RSO esitti Sibeliuksen Kullervo-sinfonian TV1:ssä.

  Radion sinfoniaorkesteri juhlii Itsenäisyyspäivää to 6.12. klo 14.05 esittämällä TV 1:ssä Jean Sibeliuksen Kullervo-sinfonian. Esityksen johtaa kapellimestari Sakari Oramo. Solisteina laulavat sisarukset sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja baritoni Ville Rusanen. Kuorona on Polyteknikkojen Kuoro. Esitys on taltioitu Helsingin Musiikkitalossa 6.12.2011.

 • Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti

  02.03.2011 RSO