Hyppää pääsisältöön

Amadeus Lundberg

 • Pianovirtuoosi Iiro Rantala muistelee Kajaanissa vietettyjä nuoruusvuosia – "Jännä kohdata monen vuoden jälkeen"

  10.05.2019 Yle Uutiset - lyhyet

  Iiro Rantalan muistot Kajaanista liittyvät Kainuun Jazzkevät - tapahtumaan ja sitä ympäröineeseen villiin menoon.

 • Amadeus Lundberg häpesi lapsena nimeään, mutta oppi arvostamaan sekä nimeä että tarinaa sen takana

  23.04.2019 Yle Uutiset

  Tangokuninkaaksi vuonna 2009 valittu Amadeus Lundberg kantoi omaa nimeään lapsena häpeillen.

 • Tangomarkkinat 2015: Olavi Virta 100 v

  14.06.2016 Yle TV1

  Tangon kuninkaan lauluja huippusolistien esittämänä.

  Tangon kruunaamattoman kuninkaan tunnetuimmat laulut huippusolistien esittäminä.

 • 28.11. Toiveuusinta: Maria Tyyster, Teemu Roivainen, Saija Tuupanen ja Amadeus Lundberg

  23.11.2015 Musiikki

  Kuninkaallista tangomaustetta soppaan!

  Lauantain 28.11. kattauksessa maustetaan tangoa kuninkaallisella loistolla. Vuoden 2014 tangokuninkaalliset Maria Tyyster ja tangokuningas Teemu Roivainen saapuvat kisaamaan. Vastaansa he saavat kuninkaallista konkarisäihkettä Saija Tuupasen ja Amadeus Lundbergin joukkueesta. Sami Hintsanen johtaa loisteliasta iltaa. Jatkot starttaavat kello 22.50.

 • 5.12. Kuninkaallista tangomaustetta soppaan!

  28.11.2014 Musiikki

  Perjantain 5.12. kattauksessa maustetaan tangoa kuninkaallisella loistolla. Vuoden 2014 tuoreet tangokuninkaalliset Maria Tyyster ja tangokuningas Teemu Roivainen saapuvat kisaamaan. Vastaansa he saavat kuninkaallista konkarisäihkettä Saija Tuupasen ja Amadeus Lundbergin joukkueesta. Sami Hintsanen johtaa loisteliasta iltaa. Jatkot starttaavat kello 22.05.

 • Laulajalegenda Olavi Virta teki myös hyviä lihapullia

  01.08.2014 Yle Uutiset

  Laulaja Olavi Virran 100-vuotissyntymäpäivää juhlitaan jo etukäteen. Vantaan Pavilla saa ensi-iltansa elokuun ensimmäisenä lauantaina musiikillinen näytelmä Laulaja. Hannu Lehtonen ja Amadeus Lundberg heittäytyvät yhdessä Virran vietäväksi.

 • Kaikkien aikojen tangokuninkaalliset: Amadeus Lundberg 2009

  19.06.2014 Tangomarkkinat 2014

  Intohimoja herättävä kuninkaallinen

  Amadeus oli vuoden 2009 ainoa tangokuninkaallinen, sillä uudistuneessa Tangomarkkinat-laulukilpailussa valittiin kyseisenä vuonna vain yksi voittaja.

 • Iskelmä-Suomi on myös tangon satumaa

  15.02.2013 Elävä arkisto

  Tangontäyteinen bonus Iskelmä-Suomi-sarjan osaan 3.

  Tangohulluus valtasi Suomen 1960-luvun alussa. Uuden pohjoisen sielun saanut musiikki aiheutti räjähdyksen, jonka kaiku kiirii edelleen. Elävän arkiston tangopaketti on lisämateriaalia Iskelmä-Suomi-dokumenttisarjaan.

 • Fintelligens tarjosi huikean spektaakkelin 25-henkisen orkesterin voimin - keikkakuvat

  23.03.2012 YleX

  YleX vei Jannika B:n Riku Niemi Orchestran ja Fintelligensin erikoiskeikalle Finlandia-taloon 22. maaliskuuta.

 • Römppä tuo valoa kaamokseen

  14.10.2011 Yle Uutiset

  Römppä Kulttuuriviikko tarjoaa jälleen 11 tapahtumaa, jotka koostuvat konserttien lisäksi tanssi-, taide-, ja viihde-esityksistä. Kulttuurin avulla kaamosta on kaadettu Römppäviikolla jo liki 40 vuotta.

 • Tino Ahlgren harjoittelee myös eleitä tangofinaalia varten

  06.07.2011 Yle Uutiset

  Lähestyvä tangomarkkinoiden finaali saa supliikkimiehenä tunnetun Tino Ahlgrenin vaitonaiseksi. Tiukkoja harjoituksia on takana vuoden päivät, ja nyt on aika esittää mitä osaa. Isä on ollut hyvä valmentaja omalla tangokuningaskokemuksellaan.

 • Ex-tangokuningas Amadeus Lundberg: Lööpit pistivät vihaksi

  26.04.2011 Yle Uutiset

  Amadeus Lundberg valittiin tangokuninkaaksi kaksi vuotta sitten, vain 20-vuotiaana. Tuon vuoden aikana hän oli julkisuudessa esillä hyvässä ja pahassa. Sittemmin laulajanalku katosi median kirkkaimmasta valokeilasta. Musiikkia hän tekee edelleen ja keikkailee siskojensa Gildan ja Miritzan kanssa.

 • Tangomarkkinoiden voittaja valitaan lauantaina

  10.07.2010 Yle Uutiset

  Seinäjoen Tangomarkkinat huipentuvat lauantaina finaaliin, jossa valitaan Suomelle uusi tangokuninkaallinen. Mukana kruunua tavoittelemassa on vielä kolme naista ja kolme miestä.

 • Lemmenlavalla tanssitaan kuninkaallisissa tunnelmissa

  19.06.2010 Yle Uutiset

  Joensuun Hammaslahdessa tanssitaan sunnuntaina kuninkaallisissa tunnelmissa, kun tangokuningas Amadeus Lundberg esiintyy Kuutamo-yhtyeensä kanssa Lemmenlavalla. Pyhäselän Urheilijoiden ylläpitämä tanssilava on ollut toiminnassa jo lähes 50 vuotta.

 • Tangomarkkinoiden semifinalistit selvillä

  18.06.2010 Yle Uutiset

  Tangomarkkinoiden semifinaaliin on selviytynyt kolme varsinaissuomalaista. He ovat raisiolainen Janiina Lehtonen, uusikaupunkilainen Sanna Arell ja turkulainen Tino Ahlgren.

 • Salon iltatori käyntiin

  03.06.2010 Yle Uutiset

  Salon iltatori käynnistetään tänään torstaina kuninkaallisin voimin. Tangokuningas Amadeus on tilattu varmistamaan täysi tori ensihetkistä saakka.

 • Amadeus rakentaa omaa bändiä

  30.04.2010 Yle Uutiset

  Tangokuninkuusvuoden jälkeen Amadeus Lundberg aikoo perustaa orkesterin, jossa soittaa, niin kuin kuninkaallinen muotoilee, häntä "vähän vanhempia jätkiä". Levy tulee keväällä 2011 ja sitä ennen syntyy kenties omakustanne perustangoista.

 • Kommentoi tangomarkkinoita

  10.03.2010 Yle Uutiset

  Tangomarkkinoiden esikarsinkiertue on käynnistynyt. Tämän vuoden uusi tangokuninkaallinen valitaan Seinäjoen tangomarkkinoilla heinäkuussa. YLE on tangomarkkinoiden järjestelyissä mukana toista vuotta ja samalla myös tapahtuman säännöt uudistuivat. Tangokuninkaallisia valitaan yksi vuosittain, viime vuonna kruunattiin Amadeus Lundberg.

 • Tangokuningas Lundbergille kaahailusta ehdollista

  13.01.2010 Yle Uutiset

  Viime vuoden tangokuningas Amadeus Lundberg on tuomittu Jämsän käräjäoikeudessa 45 päivän ehdolliseen vankeuteen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Lisärangaistuksena hän sai 880 euron sakot ja ajokiellon.

 • Laulava heimo

  08.01.2010 Elävä arkisto

  Tosi tarinan Laulava -heimo dokumentti 2008 romanimusiikista

  Musiikki on osa romanielämää. Ei ole tilaisuutta, jossa romanit eivät laulaisi. Musiikki tuleekin usein tilanteen mukaan. Tosi tarinan Laulava -heimo dokumentissa (2008) nuoret imatralaismiehet esittävät valtaväestölle tuntemattomia mustalaislauluja kertoen mitä musiikki heille merkitsee, miten yhteiset arvot ja käsitykset omasta heimosta kiteytyvät musiikissa ja itse laulamisessa.

Sivut