Hyppää pääsisältöön

Duke Ellington

 • Klarinettikvintettoja rytmimusiikin hengessä

  11.11.2019 Klassinen

  Klarinettikvintettoja rytmimusiikin hengessä

  Klarinettikvintettoja rytmimusiikin hengessä

 • Jättiläisaskeleet etsii ihmisiä ja maailmaa jazzin klassikkolevyjen takaa

  03.07.2019 Kulttuuri

  Jazzmusiikki kuljettaa mietteitä uusiin suuntiin.

  Jazzmusiikki kuljettaa mietteitä uusiin suuntiin.

 • "Pitäähän nämä saada ihmisten kuultavaksi" – tuottaja Markus Partanen taisteli jazzlegendat radioon

  27.12.2018 Elävä arkisto

  Jazzlegendojen matka arkistoista eetteriin.

  Jazzlegendojen matka arkistoista eetteriin.

 • Suomalainen lapsenlikka tapasi 1960-luvun popjulkkikset

  06.04.2018 Elävä arkisto

  Au pair Hilkka Ikonen raportoi svengaavasta Lontoosta.

  Hilkka Ikonen (os. Kantelinen) työskenteli au pairina 1960-luvun "svengaavassa Lontoossa". Lastenhoidon ohessa hän toimi mm. Iskelmä-lehden ja Yleisradion pop-kirjeenvaihtajana haastatellen monia aikakauden tähtiä kuten The Beatlesia, Rolling Stonesia, Manfred Mannia ja Cliff Richardia.

 • Ella Fitzgerald oli jazzin kuningatar

  19.05.2017 Yle Teema

  Dokumentti kaikkien aikojen jazzlaulajasta.

  "The only thing better than singing is more singing." Ella Fitzgeraldin satavuotispäivän kunniaksi valmistunut tv-dokumentti kertoo kaikkien aikojen jazzlaulajan tarinan.

 • Kiinnostavaa amerikkalaista pianokonsertointia

  12.02.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Mitä saadaan, kun Emerson Lake & Palmerin progerock-kosketinsoittaja Keith Emerson säveltää Pianokonserton? Entäpä Neil Sedaka, tuhannen ja yhden listahitin nikkari? Puhumattakaan Duke Ellingtonista! Teoksia, joita kelpaa esitellä George Gerhswinin Rhapsody in Bluen perillisinä… Pianisti Jeffrey Biegelin paneutuvissa tulkinnoissa teokset saavat arvoisensa tulkin, vaikkakin orkesterina toimiva Brownin yliopiston orkesteri nousee tehtävänsä tasolle vain hetkittäin.

 • RSOn kapellimestarina Leonard Slatkin

  08.04.2015 Klassinen

  Maineikas yhdysvaltalainen maestro vierailee Helsingissä.

  Maineikas yhdysvaltalainen maestro vierailee Helsingissä.

 • Olipa kerran Harlemissa

  19.12.2014 Yle Teema

  Jazz-musiikki kehittyi huimasti Harlemissa

  Vaikka jazz-musiikki ei syntynytkään Harlemissa, siellä se huimasti kehittyi ja sieltä se lähti valloittamaan maailmaa. Jazzin tarinaa ovat kertomassa musiikillaan mm. Duke Ellington, Charlie Parker ja Coleman Hawkins.

 • Kööpenhamina Andersenista Høegiin

  04.11.2014 Kulttuuri

  Kertomuksia Kööpenhaminasta.

  Tästä on yli kolmekymmentä vuotta. Heräsin puistonpenkiltä, suora katu johti asemalle, juna vei Roskildeen. Jalompiakin kokemuksia Köpiksestä minulla on, mutta tämä tulee aina mieleen. Ikuisten kaupunkien tässä jaksossa löytyy Niels Bohr Peter Høegin kertomuksesta, ja varoitus: ei kannata kuvata arkielämää fysiikan avulla. En yritä. Näin vain kävi.

 • Buenos Aires Borgesista Cortázariin

  27.10.2014 Kulttuuri

  Tuli tarve matkustaa.

  Tuli tarve matkustaa. Päätin samantien tehdä kahdeksan matkaa. Ensin Buenos Airesiin. Buukkasin tällit Jorge Luis Borgesin, Ernesto Sábaton ja David Byrnen kanssa. Näin aluksi. Terveisin J.P. Pulkkinen.

 • Mies, joka pelasti Duke Ellingtonin keikan

  16.02.2013 Yle Uutiset

  Piru merrassa! Maailmankuulu Duke Ellington on saapunut konsertoimaan Helsinkiin. Maaliskuussa 1963 Kulttuuritalon sali on loppuunmyyty, mutta Sam Woodyardista ei ole rumpuihin. Tokko tajuaa edes olevansa Euroopassa. On löydettävä tuuraaja ja nopeasti.

 • Pori Jazzin uusi pomo kokosi musiikkisuositukset automatkalle

  06.07.2012 Yle Uutiset

  Minkälaista musiikkia valitsisit mukaan kesäiselle automatkalle? Pori Jazzin uuden toimitusjohtajan Juha Miikkulaisen soittolista on kokeilemisen arvoinen.

 • Pori Organ keräsi lähes 3000 kävijää

  20.06.2011 Yle Uutiset

  Sunnuntaina päättyneen Pori Organ festivaalin konserteissa kävi yhteensä 2850 henkilöä. Suurin yksittäinen tapahtuma keräsi Keski-Porin kirkkoon 850 urkumusiikin ystävää. Viikon aikana järjestettiin kaikkiaan 11 konserttia.

 • Pori Organin teemana improvisaatio

  30.05.2011 Yle Uutiset

  Porin tämän kesän urkufestivaalin teemana on improvisaatio. Pori Organ -festivaali alkaa soida kahden viikon kuluttua. Porin lisäksi festivaalin ohjelmistossa on yksi konsertti sekä Raumalla että Siikaisissa. Avajaiskonsertissa Länsi-Porin kirkon uusia barokkiurkuja soittaa festivaalin nuori taiteilija Yuka Ishimaru Japanista.

 • Ääniarkistot vaarassa tuhoutua

  30.09.2010 Yle Uutiset

  Historialliset ääniarkistot ovat vaarassa tuhoutua uuden digitekniikan vuoksi. Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan tuho uhkaa vanhojen äänistysten ohella jopa muutama vuosi sitten tehtyjä tallennuksia.

 • Duke Ellington kolikkoon

  24.02.2009 Yle Uutiset

  Jazz-muusikko Duke Ellingtonin kuva on lyöty uuden neljännesdollarin kruunupuolelle. Samalla hänestä tuli ensimmäinen afrikkalaisamerikkalainen, jonka kuva yksin koristaa jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettua rahaa Yhdysvalloissa.

 • Herttua kävi Helsingissä

  09.04.2008 Elävä arkisto

  Jazzin herttuaa Duke Ellingtonia oli odotettu Pohjolaan kauan ja hartaasti. Vuonna 1963 jazzväen haaveet muuttuivat todeksi.

 • Hapuoja ja Sarmanto panivat musiikilliset hynttyyt yhteen

  17.03.2008 Elävä arkisto

  Sopraano Maija Hapuojan ja pianisti Heikki Sarmannon yhteistyö synnytti 1970-luvulla fuusiomusiikkia, jossa jazz ja klassinen laulu yhdistyivät.

 • Rumpali Max Roach kuollut

  16.08.2007 Yle Uutiset

  Jazzin suuriin nimiin kuulunut rumpali Max Roach on kuollut. Roach menehtyi kotonaan New Yorkissa. Hän oli 83-vuotias.

 • Jazzin aatelia Iltatähdessä

  23.05.2007 Elävä arkisto

  TV2:n pitkäikäisen popohjelman haastateltaviin kuuluivat myös mm. orkesterinjohtajat "Duke" Ellington ja "Count" Basie sekä jazzin kuningattareksi kutsuttu Ella Fitzgerald.

Sivut