Hyppää pääsisältöön

Vera Kiiskinen

 • Radio Stage -kuunnelmassa fiktio on melkein totta – Teos osuu radiotoimittajien hermoon

  26.03.2019 Draama

  Ylen radiotoimittajat pohtivat Radio Stagen aitoutta.

  "Me katsottiin jo heti esityksen alussa Jaken kanssa toisiamme: nyt muuten osuu hermoon, pitäiskö poistua saman tien?" Mikäli missasit Juha Jokelan huippusuositun Esitystalous3: Radio -näytelmän, ei huolta – esityksen pohjalta on tehty kuunnelma Radio Stage! Näytelmäversion näkivät kaksi Ylen pitkän linjan radiotoimittajaa, Pekka Laine ja Olga Ketonen. Miten Radio Stage onnistui kohtaamaan oikean radiotoimittajan työn?

 • Ekoterroristit aiheuttavat junaonnettomuuden trillerissä Yöjuna

  31.08.2018 Yle Teema

  Harvoin nähty jännäri ennakoi nordic noiria.

  Rajamäellä sattuu erikoinen junaonnettomuus, kun tavarajuna törmää yöllä kiskoille pysäköityyn rekkaan. Ehkä onnettomuus ei ollutkaan onnettomuus, eikä tavallinen tavarajuna ollutkaan tavallinen tavarajuna…

 • Kesäkino: Pikkusisar

  06.06.2014 Yle Teema

  Teeman Kesäkinossa vietetään kahdeksan temaattista kesälauantaita suomalaisten naisten seurassa. Kesän toisen illan teemana on nainen ja sota. Elokuvat ovat Rintamalotta, Pikkusisar ja Tuntematon emäntä, kolme kertomusta suomalaisesta naisesta toisessa maailmansodassa. Illan avaa ohjaaja Taru Mäkelän haastattelu.

 • Upgrading the stage

  11.02.2010 Kulttuuri

  Juha Jokelan Esitystalous tuntuu pelottavan todelta

  Espoon Kaupunginteatterin Esitystaloudessa rakennetaan uutta uljasta Espoota. Juha Jokelan näytelmä on täynnä tarkasti nähtyjä yksityiskohtia ympäröivästä yhteiskunnasta.