Hyppää pääsisältöön

Atte Blom

 • Itkisitkö onnesta? Tarina Gösta Sundqvistista

  15.06.2018 Yle Radio Suomi

  Musiikillinen draama Gösta Sundqvista on nyt kuunneltavissa.

  Musiikillinen draama Gösta Sundqvista on nyt kuunneltavissa.

 • Taiteilija Kari Riipinen: Minun elämässäni moni asia on ollut rikki

  24.11.2017 Kulttuuricocktail

  Taiteilija Kari Riipisen erikoishaastattelu

  Kari Riipinen oli 1980-luvulla suomalaisen kuvataiteen kuumimpia nimiä. Riipinen (s. 1952) tuli tunnetuksi valtavista polaroid-kollaasiteoksistaan ja levyjen kansista. KulttuuriCocktailin haastattelussa Riipinen kertoo urastaan ja elämänasenteestaan.

 • 18.10. Teeman Elävä arkisto: Maaritin harvinainen nauhoitus julki Love Recordsin 50-vuotisjuhlan kunniaksi

  17.10.2016 Yle Teema

  Love Records oli suomalaisen popularimusiikin kulmakivi

  ”Love Recordsin panos suomalaisessa populaarimusiikissa on mittaamattoman arvokas.” Näin toteaa muusikko Maarit Hurmerinta tuoreessa Arkistovieraana-haastattelussa. Nyt lokakuussa tulee kuluneeksi 50 vuotta levy-yhtiö Love Recordsin perustamisesta. Teema tarjoaa musiikillisen muistoretken Love Recordsin aikaan ja arvomaailmaan, jossa musiikki meni kaupallisen menestyksen edelle.

 • Jazzliitto syntyi pelastamaan "Suomen haaksirikkoista jazzia"

  03.04.2016 Elävä arkisto

  Jazz sai oman etujärjestönsä vuonna 1966.

  Jazz sai oman etujärjestönsä vuonna 1966.

 • Vuonna 1974 Iltatähti vaihtoi väriin ja Mikko Alataloon

  08.02.2016 Elävä arkisto

  Musiikkiohjelmalöytöjä Ylen arkistoista.

  Ylen kevyen musiikin lippulaiva Iltatähti aloitti vuonna 1974 värilähetykset. Ohjelman toinen lähetyskausi oli muutenkin myllerrysten aikaa, kun juontaja vaihtui muutaman kuukauden välein. Vain pieni osa nyt julkaistavasta materiaalista on esitetty tv-uusintoina. Kaikkea siitä ei koskaan ole nähty värillisenä Suomen televisiossa.

 • Musiikkituottaja Atte Blom, onko Love Records -elokuva totuudenmukainen?

  27.01.2016 Kulttuuricocktail

  Millainen on "tositarina" elokuvassa

  Suomen rockhistorian yhdestä merkittävimmästä levy-yhtiöstä Love Recordsista on valmistunut elokuva nimeltä Love Records - Anna mulle Lovee. Päähenkilö on musiikkituottaja Atte Blom, jonka valintojen kautta rockhistoriaan astuivat mm. Hurriganes, Juice, Wigwam ja Tasavallan presidentti. Miten totuudenmukaisesti Anna Lovee- elokuva kuvaa Love Recordsin historiaa?

 • Harri Saksala: Atte Blomin sormenjälki näkyy

  21.12.2015 Musiikki

  Atte Blom: Portinvartijoiden ohi yhtä vaivihkaa ja ryminällä

  Atte, luova tuottaja ei päsmäröi ja tyrkytä omia näkemyksiään. Hän antaa artistin löytää ja jos tämä eksyy, johdattaa tämän oikeille poluille. On myös koko ajan pidettävä tuntosarvet herkkänä, kuunneltava hiljaisia signaaleja ja tarvittaessa tehdä nopeita ratkaisuja.

 • Suomen rock-kulttuurin kätilö - Atte Blom

  02.10.2015 Musiikki

  Ilman Blomia ei olisi suomalaista rockia

  Vaatimaton musiikkimoguli. Tämä luonnehdinta kuvaa Atte Blomia täydellisesti: hän on toiminut suomalaisen musiikkibisneksen suunnannäyttäjänä mm. Love Recordsin ja Johannan ruorissa jo viidenkymmenen vuoden ajan, mutta pysytellyt itse visusti poissa parrasvaloista.

 • Lovesta Johannaan - Elävän arkiston helmiä

  02.10.2015 Musiikki

  Elävän arkiston kätköistä löytyy todellisia rock-aarteita.

  Valokeilassa Atte Blom -dokumentin innoittamina kasasimme Blomin luotsaamien levy-yhtiöiden, Love Recordsin ja Johannan, artisteista koostuvan kokonaisuuden Elävästä arkistosta löytyvän materiaalin avulla. Tarjolla todellisia aarteita jokaiselle suomalaisesta pop- ja rockmusiikista kiinnostuneelle.

 • Kotiteollisuuden ura kävi hiuskarvan varassa

  02.10.2015 Musiikki

  Semifinal-keikka käänsi Atte Blomin pään ja historian kulu

  Bändin levy-yhtiön Megamanian pomo Atte Blom tuli Kotiteollisuuden keikalle tarkoituksenaan antaa kokoonpanolle potkut "epäonnistuneen" ensimmäisen levyn jälkeen. Jouni Hynynen kertaa yhtyeen ja Blomin yhteisiä vaiheita.

 • Nykyrokkarit eivät saa hankittua edes huumeita. Herra Ylppö kertoo Atte Blomista

  02.10.2015 Musiikki

  Raskaan suomenkielisen rockin pohja valettiin 90-luvulla

  Herra Ylppö todistaa, kuinka merkittävää roolia Atte Blom näytteli 90-luvulla, kun raskaan suomenkielisen rockin pohjaa valettiin. Musiikkityyli oli Herra Ylpön mukaan tuolloin "epämuodikasta, mutta Atte uskoi, että nämä jutut tulee". Usko ei osoittautunut vääräksi.

 • Dave Lindholm ja Suomen tärkein levy-yhtiö

  02.10.2015 Musiikki

  Ilman Atte Blomia ei olisi suomenkielistä rockia

  "Ilman Attea olisi ollut ihan erilainen elämä, se on ihan selvä". Dave Lindholmin kohdalla lause pitää täysin paikkansa. Jos Atte Blom ei olisi ehdottanut Isokynälle suomenkielisen albumin tekoa, millainen olisi Lindholmin uran kehitys ollut - saati suomalaisen rock-musiikin?

 • Andy McCoy: "Ilman Attea Hanoi Rocks ei ois voinut tapahtua"

  02.10.2015 Musiikki

  Atte Blom oli musiikin mesenaatti ja rakastaja

  Andy McCoy korostaa Atte Blomin merkittävyyttä kulttuurin ja musiikin mesenaattina ja rakastajana, joka pani yhtiöön sisääntulevan rahan takaisin musiikkiin.

 • Valokeilassa Atte Blom

  28.09.2015 Yle Teema

  Ainutlaatuinen henkilökuva Love Recordsin perustajasta.

  Suomirockin suuri taustavaikuttaja on kerrankin itse valokeilassa. Atte Blomin kanssa ovat työskennelleet muun muassa Juice Leskinen, Rauli Badding Somerjoki, Leevi & The Leavings, Tasavallan Presidentti, Wigwam ja Hurriganes. Dokumentissa haastateltavina ovat Dave Lindholm, Mato Valtonen, Kaj Chydenius, Aki Kaurismäki, Maarit Hurmerinta, Pelle Miljoona, Andy McCoy, Tuomari Nurmio, Herra Ylppö ja Jouni Hynynen.

 • Yle Teeman musiikkidokumentit kertovat suuria tarinoita sunnuntaisin klo 21

  09.09.2015 Ohjelmat

  Musiikkidokumenttien kotimainen nosto Valokeilassa Atte Blom

  Musiikkidokumenttien kotimainen nosto Valokeilassa Atte Blom

 • Syksyn musiikkidokumentit kertovat suuria tarinoita

  31.08.2015 Yle Teema

  Maailman parhaita musiikkidokumentteja sunnuntaisin klo 21.

  Tositarinoita musiikista ja sen tekijöistä, piuhoista, faneista, menestyksestä, unohduksesta, elämästä ja kuolemasta. Teeman sunnuntai-illoissa esitetään tänäkin syksynä maailman parhaita populaarimusiikkidokumentteja. Bluesia, jazzia, soulia, metallia, konemusiikkia, hiphoppia, brittipoppia, kambodžalaista rockia...

 • Atte Blom, suomirockin ja levybisneksen vaatimaton suurmies

  12.06.2013 Elävä arkisto

  Love Records ja Atte Blom mullistivat kotimaisen musiikin

  Vuonna 1966 aloittanut levy-yhtiö Love Records mullisti kotimaisen musiikin ilmeen ja vaikutti ratkaisevasti suomenkielisen rockin nousuun. Yhtiön tuotantopäällikkö Atte Blom on ehkä Suomen kaikkien aikojen merkittävin äänilevytuottaja. Hän on kuitenkin aina kartellut julkisuutta, ja ensimmäiset laajemmat henkilöhaastattelut hänestä tehtiinkin vasta 2010-luvulla. Elävän arkiston paketissa on mukana myös Atte Blomin varhaisia radiojuttuja 1970-luvulta.

 • Miten minusta tuli minä, Maarit Hurmerinta

  28.07.2009 Elävä arkisto

  Maarit Hurmerinta haastattelussa

  "Selkein ja vahvin lapsuusmuistoni liittyy isoisään ja huiluun. Kuuntelin vaarin soittoa paitsi kotona, myös mummon kanssa putkiradiosta. Se oli välitöntä rakkautta musiikkiin."

 • Studs Terkel ja Amerikan unelmat

  03.03.2009 Elävä arkisto

  Chicagolainen radiotoimittaja ja kirjailija Louis "Studs" Terkel (1912–2008) kirjasi intohimoisesti tavallisten amerikkalaisten kokemuksia ja haaveita. Peter von Bagh ja Atte Blom kertovat hänen tuotannostaan.

 • Love Records - rakkaudesta musiikkiin

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Muotokuva levy-yhtiöstä, joka teki historiaa

  Muotokuva levy-yhtiöstä, joka teki historiaa: Love Records perustettiin vuonna 1966 julkaisemaan musiikkia, jota muut yhtiöt eivät julkaisseet.