Hyppää pääsisältöön

Queen

 • Oscar-ehdokkuudet julki iltapäivällä – pääseekö Lady Gaga ehdolle vai ei?

  22.01.2019 Yle Uutiset

  Muusikoiden elämästä kertoville elokuville ja Netflixin Roma-elokuvalle ennustetaan ehdokkuuksia. Myös ohjaaja Spike Leen BlacKkKlansman ja Black Panther saattavat kahmia ehdokkuuksia.

 • Queenin Bohemian Rhapsodysta maailman striimatuin kappale viime vuosisadalta

  11.12.2018 Yle Uutiset

  Freddie Mercurysta kertova elokuva on esitellyt hittibiisin myös uusille sukupolville.

 • "So you think you can stone me and spit in my eye!" – Luuletko tuntevasi Queenin kappaleet? Testaa tietämyksesi

  23.11.2018 Elävä arkisto

  Tunnetko suosikkiyhtyeen kappaleet?

  Satoja miljoonia myytyjä levyjä. Bändin jokaisen jäsenen säveltämiä listaykkösiä. Platinaa, kultaa ja korvamatoja. Brittiläinen Queen on kiistatta yksi historian suurimmista yhtyeistä. Mutta tunnetko Sinä suosikkiyhtyeen kappaleet? Elävä arkisto kokosi kolmetoista Queenin biisiä tunnistettavaksi visaiseen lyriikkatestiin.

 • Keskiviikko 31.10.2018 (radio)

  31.10.2018 Yle Selkouutiset

  10 ihmistä tuomittiin vankilaan, koska he myivät taideväärennöksiä. Ville Niinistö ei halua Vihreiden puheenjohtajaksi eikä enää eduskuntaan. Suomalaisia sotilaita on mukana Naton isossa sotaharjoituksessa Norjassa. Ylen verkkosivujen Verolaskurilla voi katsoa, mihin veroeurot menevät. Elokuva Queen-yhtyeestä tulee Suomeen perjantaina.

 • Keskiviikko 31.10.2018 (tv)

  31.10.2018 Yle Selkouutiset

  Suomi on mukana isossa Naton sotaharjoituksessa. Ensimmäisen maailmansodan ammuksia löytyy yhä maasta Ranskassa. Maantielle tulee uudenlaisia "peltipoliiseja". Elokuva Queen-yhtyeestä tulee Suomeen.

 • Bohemian Rhapsody -elokuvaa syytetään Freddie Mercuryn elämän silottelusta – Näyttelijät uskovat, että tähti olisi kuitenkin itse hyväksynyt musiikkiin keskittymisen

  30.10.2018 Yle Uutiset

  Freddie Mercury ei halunnut eläessään HIV-tartunnan tai seksuaalisen suuntautumisensa määrittelevän häntä. Elämänkertaelokuvassa pääroolissa ovat niiden sijaan musiikki ja suhde Mary Austiniin, mikä ei kaikkia miellytä.

 • Rockstopin kuudes ja viimeinen vuosi

  21.07.2017 Elävä arkisto

  Rockstopin kuudes ja viimeinen vuosi

  Rockstopin kuudes vuosi jäi lopulta vain puolikkaaksi. Varsinaisia jaksoja nähtiin syksyn 1992 aikana viisi. Tammikuussa 1993 esitettiin vielä ohjelmasarjan koko viiden ja puolen vuoden lähetysajalta koottu muistokooste. Erikoisjaksossa kaudella nähtiin maineikas jenkkiyhtye Toto, lisäksi vierailtiin ulkomailla Yhdysvalloissa ja Englannissa sekä Pohjoismaissa kesäfestareilla. Ohjelmasarjan vihoviimeiset jaksot on koottu tähän artikkeliin.

 • Kaikkien aikojen läksiäiset – Freddie Mercuryn muistoshow oli vuosisadan upeimpia rock-konsertteja

  27.04.2017 Yle Teema

  Väkeä Bowiesta George Michaeliin Queen-tähden muistoshowssa.

  Pääsiäismaanantaina 20. huhtikuuta 1992 Lontoon Wembley-stadionilla pidettiin yksi kaikkien aikojen hienoimmista ja ikimuistoisimmista rock-konserteista. Queen-yhtyeen jäsenet olivat koonneet aids-hyväntekeväisyyskonserttiin huippukaartin juhlistamaan ja kunnioittamaan viisi kuukautta aiemmin kuolleen solistinsa Freddie Mercuryn muistoa.

 • Rockstopin viides vuosi

  29.11.2016 Elävä arkisto

  Rockstop-ohjelman kausi 1991–1992.

  Rock- ja pop-maailman ajankohtaisohjelma Rockstopin viides vuosi nähtiin televisiossa syksystä 1991 kevääseen 1992 saakka. Yksitoista jaksoa sisältäneellä kaudella 1980-luvun glamourin ja hiusspraylla kuorrutetujen tukkapehkojen tilalle oli tullut maallisempaa ilmaisua ja tyyliä. Erikoisohjelmia omistettiin muun muassa ajankohtaiselle Guns N' Rosesille, mystiselle The Doorsille ja suomalaiselle Hurriganesille. Juontajana toimi tuttuun tapaan Heli Nevakare.

 • Freddie Mercury sai oman asteroidin – video

  08.09.2016 Yle Uutiset

  Taivaankappaleen nimeäminen on kunnianosoitus Queenin edesmenneelle solistille, joka olisi täyttänyt viime maanantaina 70 vuotta.

 • Ilta Queenin seurassa: Bohemian Rhapsodyn synty ja konsertti Hammersmith Odeonissa

  02.09.2016 Yle Teema

  Queenin matka maailmanmaineeseen ja konsertti vuodelta 1975.

  "Is this the real life? Is this just fantasy?" Teemalauantai aloitetaan muistelemalla Queen-yhtyeen jättimenestystä, marraskuussa 1975 ilmestynyttä albumia A Night at the Opera ja sen superhittiä Bohemian Rhapsody. From Rags to Rhapsody -dokumentin jälkeen päästään seuraamaan Queenin legendaarista konserttia Lontoon Hammersmith Odeonilla jouluna 1975. Bootlegeina vuosikymmenet kiertänyt livetaltiointi julkaistiin virallisesti vasta vuonna 2015.

 • "Uusi Led Zeppelin" ei kiinnostanut yleisöä – Queenin ensikeikka Suomessa veti salin vain puolilleen

  03.06.2016 Yle Uutiset

  Tuolloin lähes tuntematon Queen teki ensimmäisen ja vielä toistaiseksi ainoan keikkansa Suomessa Helsingin Kulttuuritalolla vuonna 1974. Paikalla olleen Anne Achtén mukaan yhtyeen ja etenkin solisti Freddie Mercuryn huikea karisma välittyi jo tuolloin.

 • Pelkkää Queeniä koko iltapäivä – Yle Helsinki valmistautuu rockin jättiläisen keikkaan kello 15.05 alkaen

  03.06.2016 Yle Uutiset

  Pelkkää Queeniä. Sitä on luvassa Yle Helsingin radion iltapäivälähetyksessä, kun valmistaudumme klassikkoyhtyeen kaikkien aikojen toiseen Suomen-konserttiin. Lähetyksessä kuullaan pelkästään Queenin musiikkia, muistellaan yhtyettä ja haistellaan tunnelmia keikkapaikalta. Suoraa lähetystä voi seurata myös internetissä.

 • Rockstopin neljäs vuosi

  26.05.2016 Elävä arkisto

  Musiikkiohjelman neljäs kausi sisälsi 12 jaksoa.

  Musiikkiohjelma Rockstopin neljäs kausi esitettiin vuosina 1990–1991. Kauden 12 jaksossa artisteilta kysyttiin muun muassa heidän unelmistaan, uriensa huippukohdista ja jopa elämän tarkoituksesta. Myös kylmän sodan päättyminen ja juontaja Heli Nevakareen viehtymys ympäristöasioihin näkyivät ohjelmassa. Rockstopille ominaisia hassutteluja ja edeltäviltä vuosilta tuttuja special-jaksoja nähtiin tälläkin kaudella. Vuoden aikana kunnioitettiin myös kahta menehtynyttä Hurriganes-jäsentä.

 • Disco Demolition Night — päivä, jona disko yritettiin tuhota

  27.11.2015 Musiikki

  Elokuvasta tuli diskon kaupallisen menestyksen huippukohta.

  1977 ensi-iltansa saanut Saturday Night Fever — lauantai-illan huumaa oli diskomusiikin kaupallisen menestyksen huippukohta. Se johti vastareaktioon ja liikkeeseen, jolla oli vain yksi tavoite: diskona tunnetun musiikillisen taudin tuhoaminen.

 • Queen-hullu keräilijä täyttää kotinsa ja elämänsä fanitavaralla

  19.11.2015 Yle Uutiset

  Suomen laajin Queen-aiheinen näyttely on koottu yhden miehen keräämistä esineistä. Aarteista rakkain on Queen-kitaristin lempibleiseri.

 • Queen teki salaa ambientia!

  26.10.2015 Musiikki

  Queen piilotti ambientia levylleen

  Queenin albumi Made in Heaven tehtiin Freddie Mercuryn muistolle. Made in Heaven –albumi julkaistiin vuonna 1995 ja se oli sekä taiteellinen että kaupallinen menestys. Maailmanlaajuisesti levyä on myyty yli kymmenen miljoonaa. Kiinnostavaksi asian tekee, että jokainen levyn ostanut on saanut sen mukana myös musiikkia, jota hän ei ole kenties tiennyt olevan olemassa! Pyhäinpäivän yönä Avaruusromun pitkä ja hiljainen yö tarjoaa viiden tunnin äänimatkan: rauhallista musiikkia ja hitaita ajatuksia - ja tietysti Queenin piilotetun ambient-raidan! Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Adam Lambert Suomessa: Haluan olla artisti, en homoartisti – video

  06.06.2015 Yle Uutiset

  Amerikkalainen pop-tähti Adam Lambert esiintyy lauantai-iltana Lastensairaalan hyväksi järjestetyssä konsertissa.

 • Polvillaan – Niki Rock / Barbe-Q-Barbies: ”Freddie Mercury, olet maailman karismaattisin laulaja”

  08.05.2015 Musiikki

  Barbe-­Q-Barbiesin Niki Rock vaikuttui Queenin energiasta

  Lokakuussa 1991 julkaistiin Queenin kokoelmalevy Greatest Hits II. Barbe-­Q-Barbiesin laulaja Niki Rock kuunteli sitä mökillä koko kesän. ”Mä olen ollut Queen-­fani siitä asti.” Niki Rock tunnustaa rakkautensa idolilleen.

 • Sallan metallijumala Kimmo Blom kisaa UMK:ssa ja Voice of Finlandissa

  12.02.2015 Yle Uutiset

  Sallasta kotoisin oleva Kimmo Blom on pitkän linjan muusikko, jolla on takanaan jo yli 20 vuoden keikkakilometrit ja pitkästi kolmattasataa esiintymiskertaa Queen-musikaalin Freddie Mercuryna. Nyt Blom on uusien haasteiden edessä, kun käynnissä ovat mittelöt sekä Uuden Musiikin Kilpailussa että Voice of Finlandissa.

Sivut