Hyppää pääsisältöön

Christian Tetzlaff

 • Perusohjelmiston levyttämisen motiivit haussa

  04.12.2018 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Antonin Dvorakin pianotriot ovat kamarimusiikin perusohjelmistoa, jota Kuhmossa veivataan joka kesä ja Sibelius-Akatemian tutkinnoissa joka kevät. Perusohjelmiston levyttäminen on syystäkin laantunut - jo Ylen levystössä on parikymmentä versiota Dumky-triosta. Nyt viulisti Christian Tetzlaff, sellisti Tanja Tetzlaff ja pianisti Lars Vogt ovat rohjenneet levyttää Ondinelle Dvorakin pianotriot nro 3 ja nro 4 "Dumky", ja on kysyttävä miksi.

 • RSO:n ja Hannu Linnun Bartók-levylle arvostettu Gramophone-palkinto

  31.08.2018 Yleisradio

  Ondinen julkaisema levy oli paras konserttotaltiointi.

  Ondinen julkaisema levy oli paras konserttotaltiointi.

 • RSO:n ja Hannu Linnun Bartók-levylle arvostettu Gramophone-palkinto

  31.08.2018 RSO

  Myös Sibelius-levy ehdokkaana.

  RSO:n, ylikapellimestari Hannu Linnun ja viulisti Christian Tetzlaffin Bartókin viulukonserttojen levytys on saanut merkittävän, brittiläisen Gramophone-musiikkijulkaisun äänitepalkinnon. Levy-yhtiö Ondinen julkaisema levytys palkittiin parhaana konserttotaltiointien sarjassa.

 • Live-Tetzlaff ei aivan vakuuta

  23.04.2018 Klassinen

  Levyarvostelu

  Viulisti Christian Tetzlaff on paitsi Ondine-yhtiön luottoartisti myös säännöllinen vieras Helsingin orkesterien solistina. Radion sinfoniaorkesterin solistina Tetzlaff kävi muun muassa viime lokakuussa, soittamassa Béla Bartókin kaksi viulukonserttoa. Nyt Ondine on julkaissut levyn, joka häveliäästi ilmaistuna perustuu noihin konserttiesityksiin, eli sisältää myös yleisöttömiä paikkauksia. Gramophone-lehden kollegat ennättivät kehua levyn maasta taivaisiin, mutta itse en ole yhtä vakuuttunut.

 • Beethovenin konserttojen välittömät ja metatasot

  27.10.2017 Klassinen

  Levyarvio

  Lars Vogt on ahkeroinut klassisromanttisen musiikin parissa Ondinelle, kamarimusiikissa Christian Tetzlaffin ja hänen siskonsa Tanja Tetzlaffin kanssa useankin levyn verran. Viimeksi tänä vuonna Vogtilta ilmestyi puolestaan ensimmäinen levy Beethovenin Pianokonsertoista koillisenglantilaisen Royal Northern Sinfonian kanssa. Ensimmäisen ja Viidennen eli Keisarikonserton sisältänyt levy oli kiitettävä Beethoven-syklin avaus, unelmoiva, tanssillinen ja kaikin puolin onnistunut kokonaisuus.

 • Christian Tetzlaff soittaa Bartókin molemmat viulukonsertot RSO:n solistina

  10.10.2017 RSO

  RSO aloittaa 18.10. Lutoslawskin sinfonioiden sarjan.

  Saksalaisviulisti Christian Tetzlaff esiintyy RSO:n solistina 18.–19.10. Musiikkitalossa. Hän soittaa ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla Béla Bartókin molemmat viulukonsertot. Lisäksi ohjelmassa on Witold Lutoslawskin sinfonia nro 4, jonka myötä RSO ja Hannu Lintu aloittavat Lutoslawskin sinfonioiden esitys- ja levytysprojektin.

 • Tetzlaff käyttää vapautta oikein ja väärin soolo-Bachissa

  02.10.2017 Klassinen

  Levyarvostelu

  Christian Tetzlaff on Ondine-yhtiön tähtiviulisti, ja nyt hän on tehnyt niin kuin tähtiviulistin tietyssä uran vaiheessa kuuluu tehdä, eli levyttänyt Bachin sooloviulusonaatit ja -partitat sekä poseerannut levykannessa yksin, henkistyneenä, Jeesukselta näyttäen. Paitsi että nyt Tetzlaff tekee sen jo toistamiseen, aivan kuten teki Brahmsin sonaattien kanssa hiljattain. Kyseessä on hänen toinen levytyksensä Bachin sooloviulumusiikista, ja eroa kymmenen vuoden takaiseen Hänssler-levytykseen on vain juuri ja juuri riittävästi, ettei minun tarvitse protestoida keisarin uusista mutta olemattomista vaatteista.

 • 18.10. Wednesday series 4

  03.04.2017 RSO in English

  Hannu Lintu, conductor Christian Tetzlaff, violin Béla Bartók: Violin Concerto No. 2 Béla Bartók: Violin Concerto No. 1 Witold Lutoslawski: Symphony No. 4 BUY TICKET Watch and listen LIVE Oct 18th at 7 pm EET.

 • 19.10. Torstaisarja 2

  28.03.2017 RSO

  Hannu Lintu, kapellimestari Christian Tetzlaff, viulu Béla Bartók: Viulukonsertto nro 2 op. BB 117 Béla Bartók: Viulukonsertto nro 1 op. posth. Witold Lutoslawski: Sinfonia nro 4 OSTA LIPPU

 • 18.10. Keskiviikkosarja 4 / Satanen 2

  28.03.2017 RSO

  Hannu Lintu, kapellimestari Christian Tetzlaff, viulu Béla Bartók: Viulukonsertto nro 2 op. BB 117 Béla Bartók: Viulukonsertto nro 1 op. posth. Witold Lutoslawski: Sinfonia nro 4 OSTA LIPPU Katso ja kuuntele suora lähetys 18.10. klo 19.

 • Schubertin viimeisessä kvartetossa äärimmäinen on kohtuullista

  14.03.2017 Klassinen

  Levyarvostelu

  Viulisti Christian Tetzlaffia ihaillaan hänen terävärajaisesta, herkästä tulkintamestaruudestaan. Samasta syystä täytyy ihailla hänen nimikkojousikvartettiaan, joka esiintyy säännöllisemmin kuin viulistitähtien kamarimusiikkiviritykset yleensä. Ondinen uutuudella Tetzlaff-kvartetti mittelee voimiaan Franz Schubertin viimeisen, massiivisen G-duuri-kvarteton kanssa - ja selviytyy voittajana turvautumalla äärimmäisiin keinoihin.

 • Brahmsin sydämellisyys esiin - taas

  29.08.2016 Klassinen

  Levyarvostelu

  Viulisti Christian Tetzlaff ja pianisti Lars Vogt lukeutuvat Ondine-yhtiön laatuartisteihin. Tetzlaff on tuupannut kuuluville lukuisia hallittuja viulukonserttonäkemyksiä, ja Vogt on hurmannut minut sekä lempeällä Schumannilla että pehmeänkauniilla Goldberg-muunnelmilla. Nämä perusohjelmiston elegantit kyntäjät ovat soittaneet yhdessä vuosikaudet - ja levyttäneet nyt Brahmsin rakastetut viulusonaatit. Mutta nostetaan kissa heti pöydälle - duo levytti samat sonaatit jo neljätoista vuotta sitten EMIlle, eikä uusi tulkinta eroa entisestä juuri lainkaan.

 • Tetzlaff ja HKO jatkavat tsekkiläisen myöhäisromantiikan parissa soinnikkaasti

  11.03.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Christian Tetzlaff ja John Storgårdsin johtama Helsingin kaupunginorkesteri jatkavat yhteistyötään. Heidän edellinen levynsä parin vuoden takaa Shostakovitshin Viulukonsertoista keräsi kansainvälisesti hyvät arviot, vaikka kollegani Kare Eskola sitä moittikin yhteisen sykkeen puutteesta vauhdikkaissa paikoissa. Ondinen julkaisemalla uutuslevyllä Antonín Dvořákin sekä Josef Sukin teokset viululla ja orkesterille soivat luonteikkaasti svengipaikkojen pienistä epäyhtenäisyyksistä huolimatta.

 • Jouni Kaipaisen viulukonsertto

  24.11.2015 Yle Teema

  Marraskuussa edesmenneen säveltäjän muistoksi

  Teema esittää marraskuussa 58-vuotiaana kuolleen säveltäjä Jouni Kaipaisen muistoksi uusintana vuodelta 2007 Ylen tilaaman Kaipaisen viulukonserton kantaesityksen, solistina Christian Tetzlaff. RSO:ta johtaa Sakari Oramo.

 • Filosofista kamarilimppua kevyinä viipaleina

  29.05.2015 Klassinen

  Filosofista kamarilimppua kevyinä viipaleina

  Pahimmillaan - ja rikollisen usein - Brahms-tulkinnat perustetaan säveltäjän valokuvan herättämiin mielleyhtymiin paksun ja partasuisen ukonrähjän verkkaisesta etenemisestä, joka kieltämättä ajatuksen tasolla kiehtoo, mutta ei anna edes uskottavaa tekosyytä pitkäveteiselle soitolle.