Hyppää pääsisältöön

Jack London

 • Avaruusromua: Maanalaista musiikkia

  11.03.2020 Kulttuuri

  Voiko maapallon tarinaa kertoa musiikilla?

  Maapallo on noin 4500 miljoonan vuoden ikäinen. Näin sanovat tutkijat, jotka pystyvät päättelemään maapallon iän tiettyjen radioaktiivisten alkuaineiden hajoamisen nopeudesta. Maapallon ydin on metallia. Ydintä ympäröi kiviaineksesta muodostunut kiinteä, mutta liikkuva ja muovautuva vaippa, ja vaipan päällä on ohut, kiinteä kuori. Geologit sanovat, että maapallo kertoo meille omaa historiaansa. Historiaa, joka on tallentunut maapallon kerrostumiin. Voiko maapallon tarinaa kertoa musiikilla? Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Historia: Jack Londonin tarina – Miten seikkailijasta tuli kuuluisa kirjailija?

  13.05.2018 Yle TV1

  Jack Londonin taival kirjailijaksi hakee vertaistaan.

  Jack Londonin värikäs elämä köyhästä pojasta maailmankuuluksi kirjailijaksi hakee vertaistaan.

 • Tuhon ja toivon kirjat – Lue nämä, niin tiedät mikä meitä odottaa!

  16.04.2017 Kirjojen Suomi

  Dystopia kiinnostaa nykyihmistä.

  Tulevaisuudesta varoittava fiktio myy ja innostaa. Margaret Atwoodin dystooppinen romaani Orjattaresi hyppäsi Donald Trumpin valtaan noustua myyntilistojen kärkeen. Myös George Orwellin Vuonna 1984 kiinnostaa lukijoita. Tässä muita dystopioita!

 • Jack London

  17.05.2016 Yle Teema

  Dokumentti kirjailijan ja valokuvaajan elämästä

  Jack Londonin elämää ja vaikutusta kirjallisuuteen ja yhteiskuntaan valotetaan johtavien tutkijoiden haastattelujen, kirjailijan itsensä ottamien valokuvien ja vanhojen arkistofilmien avulla.

 • San Francisco Hammettista Philip K. Dickiin

  09.12.2014 Kulttuuri

  Löysin Friscossa vieraillessani legendaarisesta City Lights –kirjakaupasta opuksen nimeltä San Francisco Stories. Yhtä lailla loistava löytö kuin Vintage Book of Indian Writing. Ihmiset, kun matkustatte, etsikää kirjakauppa. Sieltä löydätte kaupungin. Ikuiset kaupungit Yle Radio 1, ma 15.12. klo 17.20.