Hyppää pääsisältöön

Buster Keaton

 • Kokkolan Kinojuhlat tarkastelee valtaa

  24.05.2019 Yle Uutiset - lyhyet
 • Viikon 7 vinkit: olympialaisia, uusi ruotsalainen rikossarja ja Buster Keatonia!

  12.02.2018 Ohjelmat

  Ylen ohjelmiston parhaat vinkit 12.-18.2.!

  Ylen ohjelmiston parhaat vinkit 12.-18.2.!

 • Playhousesta Palefaceen: viisi Buster Keatonia

  20.11.2016 Yle Teema

  Teeman elokuvafestivaalin jokainen päivä alkaa Keatonilla.

  Teeman elokuvafestivaalin tunnushahmo vuonna 2016 on Buster Keaton. Kaikki viisi festivaalipäivää 23.–27.11. alkavat Keatonin lyhytelokuvaklassikoilla. Myös festivaalin päätöselokuva on Keatonia, Beckett-harvinaisuus Film eli Viimeinen rooli.

 • Viimeinen rooli eli Film on Buster Keatonin ja Samuel Beckettin yhteinen elokuva

  20.11.2016 Yle Teema

  Lyhyt elokuva katsomisesta – eli elokuvan perusolemuksesta.

  Tässä todellinen harvinaisuus, Buster Keatonin ja Samuel Beckettin yhteistyö vuodelta 1965. Film eli Viimeinen rooli on beckettiläinen, kaikesta turhasta riisuttu elokuva katsomisesta ja katseen kohteena olemisesta – eli elokuvan perusolemuksesta. Bonusraitana vielä siitä kertova dokumentti Notfilm.

 • Tuunaa laitteesi festivaalikuntoon

  18.11.2016 Yle Teema

  Elokuvafestivaalin kuvat someen ja mobiililaitteisiin

  Voit tuunata puhelimesi, tablettisi, tietokoneesi ja some-profiilisi Teeman elokuvafestivaalin virallisilla kuvilla. Täältä voit ladata viisi erilaista taustakuvaa puhelimeen tai tablettiin/tietokoneeseen sekä viisi erilaista Buster-profiilikuvaa sosiaaliseen mediaan.

 • Teeman elokuvafestivaalin tunnushahmo on Buster Keaton – lataa upea juliste!

  03.11.2016 Yle Teema

  Kirsi Kukkuraisen suunnittelema juliste, olkaa hyvä!

  Kirsi Kukkurainen on jälleen suunnitellut upean julisteen Teeman elokuvafestivaalille. Viisivuotisfestivaalin tunnushahmo on Buster Keaton. Kuten aina, julisteen voi ladata ja tulostaa itse omalle seinälleen!

 • Teeman elokuvafestivaali tulee taas!

  02.11.2016 Yle Teema

  Viisi päivää elokuvan juhlaa kotisohvalla 23.–27.11.

  Luvassa suurta kauneutta, outoutta, haikeutta, jännitystä ja iloa! Teeman elokuvafestivaali järjestetään marraskuun viimeisenä viikonloppuna 23.–27.11., keskiviikosta sunnuntaihin, keskellä pimeintä syksyä. Nyt vietetään kotisohvien festivaalin viisivuotisjuhlaa.

 • Auringonlaskun katu

  22.06.2016 Yle Teema

  Klassikko unohdetusta filmitähdestä

  Elokuvahistorian suuria klassikkoja unohdetusta filmitähdestä ja hänen suosioonsa luikertelevasta käsikirjoittajasta.

 • Silta säpäleiksi ja höyryveturi jokeen 1920-luvulla elokuvaa varten – lue poiminnat merkittävistä leffaefekteistä

  18.11.2015 YleX

  Luurangot, alienit ja dinosaurukset heräävät henkiin: Ylen Kulttuuricocktail poimi käänteentekevät elokuvaefektit yli sadan vuoden ajalta.

 • Parrasvalot

  28.10.2015 Yle Teema

  Chaplinin surumieliset jäähyväiset teatterille ja elokuvalle

  Lontoon teatterimaailmaan sijoittuva elokuva, jossa Chaplin jätti haikean surumielisiä jäähyväisiä koomikon elämäntyölleen.

 • Buster Keaton Kino Klassikossa

  03.06.2015 Yle Teema

  Mykkäkomedian mestarin kuolemattomia elokuvia.

  Teeman elokuvakesän 2015 tähtiä oli surumielinen naurattaja Buster Keaton, jonka tuotannosta esitettiin neljä pitkää elokuvaa ja yksi hänen parhaimpiinsa kuuluva lyhytelokuva. Kesällä nähdyt elokuvat esitetään joulupäivän lahjapaketissa.

 • Elämää suuremmat elokuvakirjat

  27.01.2015 Kulttuuri

  Aikana ennen videonauhoja, DVD-levyjä ja nettilinkkejä elokuvakirjat olivat filmihullun tärkein muistiväline. Vaikka netti pursuaa elokuvaan liittyvää informaatiota, kunnon filmihullu ei pysty kävelemään elokuvakirjan ohi. J.P. Pulkkinen vei Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin taiteellisen johtajan Pekka Lanervan elokuvakirjoja pursuvaan kauppaan.

 • Talot jotka heräsivät eloon

  12.11.2014 Kulttuuri

  ”Arkkitehtuurilla on keskeinen osa melkein kaikissa elokuvissa”, kirjoittaa arkkitehti Helmi Kajaste, jonka diplomityö on nimeltään Eloton herää – arkkitehtuuri hahmona elokuvissa. ”Elokuvaohjaajat luovat jopa tietämättään arkkitehtuuria ja tuovat esille arkkitehtuuria koskevia haaveita ja pelkoja.” Diplomityössä vilisee elokuvia, joissa rakennukset tai tilat tuntuvat eläviltä.Filmiryhmä lähti Kajasteen kanssa tutkimaan dvd-hyllyjä. Yle Radio 1 torstaina 20.11. kello 17.20.

 • Lahjapaketti: Charles Chaplin

  29.10.2014 Yle Teema

  Joulupäivän Chaplin-paketissa huumori ja tragedia kietoutuvat yhteen nykien silmäkulmista niin naurua kuin kyyneliäkin. Luvassa on kaksi elokuvaa, Chaplinin poika ja Parrasvalot, sekä tv-ensi-illassa kaksiosainen dokumenttielokuva Charles Chaplinin vuosisata.

 • Suomalaistaikuri uudistaa taikuutta - keikkoja riittää Kiinassa asti

  20.05.2014 Yle Uutiset

  Taikuri Janne Raudaskosken kehittämät taikuutta ja teatteria yhdistävät esitykset kiinnostavat ulkomailla. Hän on esiintynyt loppuunmyydyille katsomoille esimerkiksi Kiinassa. Teknologiaa hyödyntävien esitysten kieli muutetaan kuhunkin maahan sopivaksi.

 • Mykkäfilmeistä suuri osa kadonnut Yhdysvalloissa

  05.12.2013 Yle Uutiset

  Esimerkiksi neljä mykkäfilmien sankarittaren Clara Bow´n elokuvaa on kadonnut, samoin vuoden 1926 versio "Kultahattu"-klassikosta. Maineikas ohjaaja Martin Scorcese on todennut mykkäfilmin perinnön "olevan olennaista ja keskeistä kulttuuriperintöä".

 • Record audiences for Sodankylä film festival

  16.06.2013 Yle News

  The annual celebration of celluloid known as the Sodankylä film festival has succeeded in attracting a record audience this year. More than 27,000 visitors made the trip to check out the round the clock offering over five days culminating on June 16.

 • Sodankylän elokuvajuhlat veti taas väkeä

  16.06.2013 Yle Uutiset

  Sodankylän elokuvajuhlilla kävi tänä vuonna yli 27 000 ihmistä. Kävijämäärä ylittää viime vuotisen yleisöennätyksen.

 • Komediassa toimivat tunnistettavat heikkoudet ja pieruhuumori

  24.01.2013 YleX

  Hyvin tehty huumori on ajatonta, mutta ohjelmien leikkaus on viime vuosina nopeutunut. Huumorikäsikirjoittaja Petja Peltomaa sekä muun muassa Putous-sketsiohjelmaa käsikirjoittanut Petteri Summanen keskustelivat huumorista Aamu TV:n haastattelussa.

 • "Pieruhuumori ei taida lakata koskaan naurattamasta"

  24.01.2013 Yle Uutiset

  Komediassa toimivat tunnistettavat heikkoudet. Hyvin tehty huumori on ajatonta, mutta ohjelmien leikkaus on viime vuosina nopeutunut.

Sivut