Hyppää pääsisältöön

Leonard Bernstein

 • 8.2. Meet the Orchestra – Young Love

  08.04.2019 RSO in English

  Tabita Berglund, conductor Jukka Nykänen, presenter and piano Leonard Bernstein: Symphonic Dances from West Side Story Sergey Prokofiev: Movements from the ballet Romeo and Juliet BUY TICKET

 • Rouvali turvaa svengin

  23.10.2018 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Latvialainen viulisti Baiba Skride on kerännyt uudelle levylleen amerikkalaisia konserttoja, ja koska Bernstein, Korngold ja Rozsa eivät mahdu yhdelle levylle, siitä tuli tupla. Kaikkihan tietävät, että kansainvälinen tähtiviulisti vetelee näitä 1900-luvun mehevimpiä show-konserttoja isolla äänellä, virheettömällä tekniikalla ja imevillä linjoilla, joten huomio kiinnittyy Santtu-Matias Rouvaliin, joka levyllä johtaa Tampereen ja Göteborgin orkestereita.

 • Teemalauantai juhlii Leonard Bernsteinin satavuotispäivää

  24.08.2018 Yle Teema

  Koko ilta on omistettu suurelle amerikkalaiselle maestrolle.

  Koko ilta on omistettu suurelle amerikkalaiselle maestrolle.

 • Musikaalikesä 2018 Teemalla: Värejä, tanssia, iloa, laulua

  04.06.2018 Yle Teema

  Edustava kattaus musikaalien satumaasta lauantai-iltaisin.

  Värejä, tanssia ja liikettä – iloa, lauluja ja mielikuvitusta – näistä on parhaat musikaalit tehty ja siten myös Teeman musikaalikesä! Lauantaisin 9.6.–25.8.

 • Hyvin se Rantala vetää - Mozartiakin

  14.05.2018 Klassinen

  Levyarvostelu

  Viime keväänä pianisti Iiro Rantala vetäisi Bremenissä paikallisen kamariorkesterin kanssa niin hyvän keikan, että levymerkki ACT päätti julkaista sen levyllä. Ohjelmistossa oli Rantalan omia kappaleita ja pari hänen suosikki-coveriaan jousilla höystettynä sekä varsinaisena pihvinä Mozartin pianokonsertto nro 21 C-duuri. Itse en miellä levyä crossoveriksi, vaan näytteeksi siitä, miten monipuolinen nykymuusikko rakentaa viihdyttävän ja ylläpitävän konserttiohjelman.

 • Leonard Slatkin peruutti esiintymisensä RSO:n Bernstein-konsertissa – tilalla johtaa James Gaffigan

  03.05.2018 RSO

  Konsertin ohjelma ei muutu.

  Kapelimestari Leonard Slatkin on joutunut peruuttamaan esiintymisensä RSO:n konsertissa 11.5. Hänen tilallaan johtaa James Gaffigan. Konsertin ohjelma ei muutu.

 • Sinfoniaorkesteri esiintyy taas ilmaiseksi: Tampere Filharmonia soittaa kesällä Sorsapuistossa

  05.04.2018 Yle Uutiset

  Konserttia ei järjestetty Tampereella vuonna 2017 rahapulan takia. Kapellimestari Santtu-Matias Rouvali toivoo tilaisuuteen aurinkoista säätä.

 • West Side Story on kymmenellä Oscarilla palkittu menestysmusikaali rytmikkäästä jengisodasta ja traagisesta rakkaudesta

  26.02.2018 Yle Teema

  Romeon ja Julian tarina New Yorkin kaduille siirrettynä.

  Peräti kymmenen Oscaria voittanut svengaava musikaaliklassikko siirtää Romeon ja Julian traagisen rakkaustarinan New Yorkin nuorisojengien maailmaan.

 • 11.5. Perjantaisarja 13 / Leonard Bernstein 100 vuotta

  03.04.2017 RSO

  James Gaffigan, kapellimestari Elina Vähälä, viulu Jenny Carlstedt, mezzosopraano Leonard Bernstein: Candide, alkusoitto Leonard Bernstein: Serenadi viululle ja orkesterille Leonard Bernstein: Sinfonia nro 1 ”Jeremiah” Leonard Bernstein: Sinfoniset tanssit musikaalista West Side Story Ennen konserttia klo 18 päälämpiö: Discussion between conductor Leonard Slatkin and Broadcast Producer Outi Paananen on Leonard Bernstein. Tilaisuus on englanninkielinen. LOPPUUNMYYTY Katso ja kuuntele suora lähetys 11.5. klo 19.

 • Da Kaapo: Osmo Vänskä

  13.02.2017 Klassinen

  Kaapo Kamu muotokuvasi kansainvälisen kapellimestarin.

  Kapellimestari Osmo Vänskä on Kaapo Kamun Da Kaapo -muotokuvasarjan viides malli. Kamu ja Vänskä ovat tutustuneet muutama vuosi sitten Kaapon sedän Okko Kamun järjestämällä kapellimestarien ”musiikkileirillä” Ruoveden kesässä. Kamu kertoo arvostavansa Vänskää ennen kaikkea ihmisenä. Hän tunnustaa myös, että Vänskällä on ollut suuri merkitys hänen klassisen musiikin kuvaukselleen.

 • Musiikin johtaminen on asiantuntijatyötä

  14.07.2016 Klassinen

  Iiron musiikkiluokan lämmittelyä

  Yhdessä soittaminen ja laulaminen vaatii kykyä yhteiseen päätöksentekoon. Ensinnäkin ohjelmiston valinta ja sen harjoittaminen vaatii asiantuntemusta. Toiseksi esitystilanteessa muusikoiden on tehtävä jatkuvasti valintoja, ja usein johtajiksi valikoituvatkin aloitteellisimmat. Ihanteellinen johtaja on sellainen, joka kykenee luotsaamaan ryhmän mahdollisimman hyvään lopputulokseen—yhdessä ryhmän yksilöiden kanssa.

 • Andrea Bocelli: Cinema

  23.06.2016 Yle Teema

  Tähtitenori tulkitsee elokuvien ikivihreitä sävelmiä

  Tähtitenori tulkitsee ikivihreitä italialaisia ja amerikkalaisia elokuvasävelmiä upeassa konsertissa.

 • Pariisi juhlii 2015

  07.06.2016 Yle Teema

  Huipputähdet ulkoilmakonsertissa

  Ranskan kansallispäivää 14.heinäkuuta juhlittiin suurella konsertilla Eiffel-tornin juurella. Esiintyjinä mm. pianisti Lang Lang ja sellisti Gautier Capuçon sekä oopperalaulajat Joyce diDonato,Bryn Terfel ja Julie Fuchs.

 • Puubisnestä Antwerpenista

  01.04.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Flanderista lähtöisin oleva Ensemble Houthandel on laadukas puhallinkvintetti, jonka toinen CD-levy keskittyy englantilais-amerikkalaiseen musiikkiin 1900-luvulta. Se on myös yksi monista nuorten, taitavien muusikoiden kamariyhtyeprojekteista, jonka täytyy eläkseen ja pärjätäkseen jatkuvasti porautua pintakerroksia syvemmälle ja keksiä uusia jekkuja. Viisikko vaikuttaa onnistuvan pyrkimyksissään uudella levyllään, joka ei nimestään huolimatta mene lainkaan puihin.

 • Lennyn henkilökohtainen Kaddish

  15.01.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Leonard Bernstein ei juuri esittelyjä kaipaa—vai kaipaako, sillä kuinka moni tunteekaan hänet vaikkapa sinfoniasäveltäjänä? Lenny oli säveltäjänä yhtä suoran tunteikas kuin kapellimestarina tai yleisön viihdyttäjänä. Hän oli eklektikko, yhtä kotonaan ekspressionismin ja dodekafonian kuin musikaalin parissa. Marin Aslop on yhdistänyt Baltimoren ja São Paulon orkestereidensa sekä kolmen hienon kuoron voimat, ja tehnyt levyn hänen kuoro-orkesterimusiikistaan, keskiössä Kolmas sinfonia, “Kaddish”.

 • Dekadentti taiteilijahahmo syntyi 1800-luvun oopiumihöyryissä

  21.07.2014 Kulttuuri

  Nuorten säveltäjien ja kirjailijoiden oopiumutunnustuksia.

  Nuorten säveltäjien ja kirjailijoiden vimmaiset oopiumitunnustukset johtivat myyttisen rappiotaiteilijan syntyyn.