Hyppää pääsisältöön

Memphis

 • Vuoden odotetuimman rock-levyn tehnyt The Black Keys hajoamishuhuista: "Kaipasimme vain vähän välimatkaa toisistamme"

  01.07.2019 Yle Uutiset

  Yle tapasi The Black Keys -yhtyeen heidän kotistudiossaan Nashvillessä.

 • Yhdysvalloissa tuhannet marssivat Martin Luther Kingin 50-vuotiskuolinpäivänä

  05.04.2018 Yle Uutiset

  Yöllä Suomen aikaa kirkot soittivat kelloja Martin Luther Kingin muistolle.

 • Big Star: Nothing Can Hurt Me

  14.02.2018 Yle Teema

  Dokumentti parhaasta bändistä joka ei koskaan menestynyt.

  Rakkaudella tehty pitkä dokumenttielokuva memphisiläisestä popyhtyeestä, josta piti tulla 1970-luvulla maailmankuulu mutta josta tulikin kulttibändien kulttibändi – muusikkojen, kriitikkojen ja asianharrastajien kiihkeän fanituksen kohde. Big Star oli "hienoin yhtye joka ei koskaan menestynyt".

 • Knucklebone Oscar Amerikassa bluesia oppimassa

  11.10.2016 Musiikki

  Knucklebone Oscar etsii aitoa bluesia.

  Knucklebone Oscar lähtee Yhdysvaltojen eteläisiin osavaltioihin tutustumaan aitoon bluesiin. Kilometrejä kertyy ja tili tyhjenee, vaan löytyykö kitara, valaistus ja bluesin ydin?

 • Video: Suomalaisbändi lähtee ravistelemaan bluesin kehtoa – "Puoleksi hävettää"

  21.01.2016 Yle Uutiset

  Siivittääkö epätavanomainen kokoonpano - kitara, piano ja rummut – helsinkiläisen bluesbändin, White Knuckles Trion, menestykseen maailman isoimmassa blueskilpailussa Yhdysvaltain Memphisissä? Tekemistä riittää, sillä voitettavana on jopa pari sataa bluesbändiä.

 • B.B. Kingin muisto-illassa dokumenttielokuva ja konsertti

  04.09.2015 Yle Teema

  Teema muistaa Bluesin kuningasta sunnuntaina 6.9. klo 21.

  The Thrill Is Gone… Kitaristi B.B. King nukkui rauhallisesti ikiuneen 89-vuotiaana toukokuussa 2015. Bluesin kuningasta muistetaan dokumenttielokuvalla The Life of Riley sekä Royal Albert Hallissa vuonna 2011 taltioidulla konsertilla. Muistoillan dokumentti uusitaan pe 11.9. klo 23.05 ja konsertti la 12.9. klo 14.25.

 • Black Cab Sessions USA

  05.06.2015 Yle Teema

  60 muusikkoa, kuusi kaupunkia, yksi musta taksi.

  60 artistia, kuusi amerikkalaista kaupunkia, yksi musta lontoolaistaksi. Siinä ainekset kulttisarjalle, jossa tutustutaan eri kaupunkien musiikkiskeneen ja musisoidaan taksin takapenkillä. Mukana mm. Jack White, Wanda Jackson, John Legend ja Suzanne Vega.

 • Elviksen ensimmäinen levytys huutokaupattiin Gracelandissa

  09.01.2015 Yle Uutiset

  Nimetön internetostaja maksoi asetaattilevystä yhteensä 300 000 dollaria. Huutokauppa järjestettiin Kuninkaan syntymän 80-vuotispäivänä.

 • Uutissivustot: FBI sai vinkin Isisin aikeesta räjäyttää silta Memphisissä

  23.12.2014 Yle Uutiset

  FBI on lähettänyt poliisille varoituksen sen jälkeen, kun se sai nimettömänä esiintyneeltä lähteeltä vihjeen terroriuhasta.

 • Suomi on mykkä

  19.08.2014 Historia

  ToimittajaMaija Kaipainen on viettänyt kymmeniä kesiä Kangasniemellä, pienellä paikkakunnalla Jyväskylän ja Mikkelin välissä. Mutta hän ei tiedä tuosta paikasta mitään. Miksi Kangasniemi on syntynyt sille paikalle missä se nyt on. Kuka sinne tuli ensimmäiseksi ja raivasi pellot? Mikä järki oli jäädä asumaan juuri tuohon kohtaan? Entä pelättiinkö Kangasniemellä sodan syttymistä ja kuinka moni äiti jäi suremaan poikansa lähtöä rintamalle? Kuinka naiset pärjäsivät?

 • Martin Luther Kingin muistiinpanoja tulee myyntiin

  18.09.2013 Yle Uutiset

  Ihmisoikeustaistelijan entinen sihteeri aikoo huutokaupata Kingin käsinkirjoittamia muistiinpanoja ja puheita.

 • FBI: Risiinikirjeiden lähettäjäksi epäillyn kotoa ei löytynyt risiiniä

  23.04.2013 Yle Uutiset

  Lisäksi epäillyn tietokoneella ei oltu etsitty ohjeita myrkyn valmistamiseen. Asianajajansa välityksellä epäilty on kiistänyt osallisuutensa kirjeiden lähettämisen.

 • Epäiltyä risiinimiestä vastaan nostettiin syyte Yhdysvalloissa

  18.04.2013 Yle Uutiset

  Myrkkykirjeiden lähettäjäksi epäilty mies pidätettiin keskiviikkona.

 • Risiinikirjeiden lähettäjäksi epäilty pidätetty

  18.04.2013 Yle Uutiset

  Eilen keskiviikkona kerrottiin, että presidentti Barack Obamalle ja mississippiläissenaattori Roger Wickerille oli lähetetty risiiniä sisältäviä kirjeitä.

 • Suomalaisyhtye tavoittelee eurooppalaista ennätystä

  18.01.2013 Yle Uutiset

  Bluesin MM-kisoiksikin kutsuttuun tapahtumaan pääsee kolmatta kertaa suomalainen bändi. Tähän saakka yksikään eurooppalaisyhtye ei ole yltänyt kilpailun finaalin.

 • Ennätystulva uhkaa Mississippijoen vartta

  09.05.2011 Yle Uutiset

  Yhdysvaltain viranomaiset evakuoivat ihmisiä tulvivan Mississippijoen varsilta. Tulvahuipun on arvioitu lähentelevän jopa vuoden 1937 tuhotulvan vedenkorkeutta. Memphisissä tulvahuippua odotetaan jo maanantain aikana. Kaupungin johto vakuuttaa olevansa varautunut tulvaan.

 • Nieminen ei kestänyt Isnerin syöttömyllytyksessä

  17.02.2010 Yle Urheilu

  Jarkko Nieminen joutui taipumaan isäntämaan John Isnerille (ATP-25) Yhdysvaltojen Memphisissä, Tennesseen osavaltiossa pelatussa ATP-kiertueen 2. kierroksen ottelussa. Hurjasyöttöinen Isner voitti ottelun luvuin 6-7 (3-7), 6-4, 6-4 ja eteni puolivälieriin.

 • Nieminen hävisi rumasti Berdychille

  11.02.2010 Yle Urheilu

  Jarkko Nieminen jäi täysin viidenneksi sijoitetun Tomas Berdychin jalkoihin San Josen ATP-tennisturnauksen 2. kierroksella. Tshekkiläispelaaja mätti tunnissa ja kolmessa minuutissa taululle vakuttaavat lukemat, 6-3, 6-2.

 • Blueslaulaja Koko Taylor on kuollut

  04.06.2009 Yle Uutiset

  Blueslaulaja Koko Taylor on kuollut Chicagossa 80 vuoden ikäisenä. Bluesin kuningatareksi tituleeratun Taylorin ura kesti lähes viisi vuosikymmentä ja viimeisen kerran hän esiintyi vain viikkoja ennen kuolemaansa.

 • Morgan Freeman loukkaantui auto-onnettomuudessa

  04.08.2008 Yle Uutiset

  Amerikkalainen filmitähti Morgan Freeman on loukkaantunut auto-onnettomuudessa. Mississippissä tieltä ulos ajanut Freeman kuljetettiin ilmateitse hoitoon sairaalaan Tennesseen osavaltion suurimpaan kaupunkiin Memphisiin. Näyttelijän kerrotaan kuitenkin paranevan hyvin onnettomuudesta.

Sivut