Hyppää pääsisältöön

osterit

 • Simpukoista muodostuvat riutat tuhon partaalla Australiassa

  15.02.2018 Yle Uutiset

  Nature Conservancy -ympäristöjärjestön tekemän tutkimuksen mukaan lähes kaikki simpukkaeläimistä muodostuvat riutat Australiassa ovat hävinneet reilun 200 vuoden aikana.

 • Tutkimus: Osteri aistii meren melusaasteen ja sulkeutuu kuoreensa

  27.10.2017 Yle Uutiset

  Etenkin rahtialusten matalataajuinen melu erehdyttää osterit luulemaan, että niitä uhkaa jokin vaara.

 • Brexitin uhrit: Skottiviski ja Cornwallin pasteijat

  11.02.2017 Yle Uutiset

  Brittiläiset elintarviketuottajat pelkäävät, että skotlantilaisen viskin, Stilton-sinihomejuuston ja suosittujen Cornwallin pasteijoiden tuotesuoja häviää EU-eron myötä. Niitä voisi sen jälkeen valmistaa missä hyvänsä.

 • Ruokakulttuuri

  15.12.2015 Oppiminen

  Videoita ja artikkeleita ranskalaisesta ruokakulttuurista.

  Ranskalainen ruokakulttuuri hakee vertojaan: kotoista, maalaista, merellistä, hienostunutta... kaikkea on tarjolla! Sillä on myös vankat yhteydet historiaan ja tapakulttuuriin.

 • Jätepyörre löytyi Välimereltäkin

  03.04.2015 Yle Uutiset

  Suurin osa Välimerellä pyörivästä muovijätteestä on kaikkein hankalimmassa muodossa, eli murskautuneena pieniin hiukkasiin, kertoo uusi espanjalainen tutkimus.

 • Köyhän puurosta on tullut gourmetherkkua

  14.02.2015 Yle Uutiset

  Huippukokki Oula Hänninen on puuromiehiä. Vuoden 2014 keittiömestariksi valittu mies muistelee lämmöllä, miten oma mummo teki uunipuuroa. Nykyään Oula itse keittää lähes päivittäin kaurapuuroa tai valmistaa muodikkaasti raakapuuroa. – Kyllä mä voisilmän laitan. Kyllä, sanoo keittiömestari Oula Hänninen topakasti, kun häneltä kysytään hänen omista puuronsyöntitavoistaan.

 • Kokkien maailmanmestaruus Norjaan – Suomelle kaksi mitalia

  28.01.2015 Yle Uutiset

  Suomi oli kisan neljäs. Suomen tiimi myös palkittin parhaasta liharuoka-annoksesta ja Suomen Antti Lukkari pokkasi parhaan assistentin palkinnon.

 • Syö kuin suurmies – Sibeliukselle ostereita, Kekkoselle muikkuja

  26.12.2014 Yle Uutiset

  Yhteistä kolmelle suomalaiselle suurmiehelle olivat yksinkertaiset ruuat. Carl Gustaf Mannerheim herkutteli haudutetulla mateella, Urho Kekkonen himoitsi Konneveden muikkuja suolan ja voin kera. Jean Sibelius sen sijaan halusi osterinsa samppanjan saattelemana.

 • Paras tapa herkutella osteri on pureskella se kunnolla

  11.03.2013 Oppiminen

  Bouziguesin pikkukylä tunnetaan osteriviljelmistään.

  Bouzigues, viehkeä pikkukylä Sète’in kyljessä, tunnetaan osteriviljelmistään ja merenrantaravintoloistaan. Restaurant-dégustation eli maisteluravintola tarjoaa makuelämyksiä äyriäisten maailmasta, tärkeimmässä roolissa taatusti tuoreet osterit ja simpukat.

 • Brunssissa tärkeintä on nauttia rauhassa ruoasta ja ystävistä

  19.02.2013 Yle Uutiset

  Brunssikulttuuri rantautuu pikku hiljaa myös pohjoisen keittiöihin. Michelin-tähtikokki Jouni Törmäsen brunssimenu houkutteli oululaisravintolan täyteen asiakkaita.

 • Ostereita maistellaan Hienostelua -ohjelmassa

  18.12.2012 Klassinen

  Hienostelua -ohjelmassa maistellaan tapaninpäivänä ostereita sopraano Anu Komsin kanssa. Osterin Ystävät ry toivotti herrasmiestoimittajan ja tähtisopraanon tervetulleeksi maistelemaan ostereita ja kuulemaan tietoa ostereiden nauttimisesta. Suhteellisen kaukana merestä, Roihupellon teollisuusalueella, syötiin sekä tuoreita ostereita että nautittiin osterikeittoa.

 • Suomalaisen nykyrunouden pitkä linja näkyy ja kuuluu Runoraadissa

  21.09.2012 Elävä arkisto

  Loppuvuonna 2002 käynnistynyt Runoraati-ohjelma on kymmenen vuoden aikana tuottanut noin sata runovideota, joissa runoilija itse lukee runonsa valitsemassaan paikassa. Tässä kuudentoista runovideon valikoimassa edetään 1940-luvun modernisteista viimeiseen suureen boheemiin.

 • Häpeästä voi saada yliotteen - häpeämällä

  19.02.2011 Yle Uutiset

  Tampereen ylioppilasteatterin kevätkauden avaa punkmusikaali Täällä haisee häpeä. Häpeän sisäistääkseen näyttelijät kävivät nolaamassa itsensä julkisilla paikoilla.

 • Osteriherpes uhkaa ranskalaisten jouluherkuttelua

  22.12.2010 Yle Uutiset

  Ostereita tappava herpesvirus uhkaa ranskalaisten perinteistä jouluherkuttelua. Vuonna 2008 alkanut tautiepidemia on vähentänyt osterintuotantoa tänä vuonna 50 000 tonnia. Samalla ostereiden hinta on noussut jopa 40 prosenttia.

 • Lipeäkala onkin hajuaan herkullisempi!

  09.12.2010 Yle Uutiset

  Ylen aikaisen studioon levisi tänään joulun suosikki- tai inhokkihaju. Joillekin vahvanhajuinen kalaruoka kuuluu välttämättömänä osana joulupöytään, toisille se on ikävä muisto lapsuudesta.

 • Elävältä syödyt

  03.09.2010 Elävä arkisto

  Röpelökuorista gourmet-eliö osteria ei purematta niellä. Vaikka osteri on suomalaisille vielä harvinainen herkku, sen kunniaksi järjestetään vuosittain Eläköön Osteri! -tapahtuma.

 • Mitä yhteistä on osterilla ja maidolla?

  03.09.2010 Yle Uutiset

  Vesien lämpötilat nyt parhaimmallaan osterien nostoon. Euroopassa lajikkeita on kaksi: valtameriosteri ja luonnonosteri, mutta kuinka moni tietää osterin terveysvaikutteista. Osterissa on hauskoja piirteitä, jotka eivät välttämättä ole suurelle yleisölle tuttuja.

 • Osterikeitto Strömsön ohjeella

  05.05.2010 Strömsö

  Kupliva samppanjaruoka.

  Osterikeitto ryyditetään kananmunalla, Jäämeren kaviaarialla ja mannaryyneillä. Siitä syntyy samppanjaruokaa!

 • Useat K-kaupat pitävät huomenna ovensa avoinna

  15.04.2010 Yle Uutiset

  Palvelualan huominen lakko on aiheuttanut ryntäystä joihinkin Satakunnan kauppoihin. Kaikki kaupat eivät kuitenkaan sulje oviaan huomisen ajaksi. Esimerkiksi yrittäjävetoiset K-kaupat ovat pääosin auki.

 • Alus purki lastia mereen myrskyn vuoksi

  26.12.2009 Yle Uutiset

  Rajun merenkäynnin vuoksi kallistunut gibraltarilainen alus joutui purkamaan osan lastistaan mereen Hangon edustalla tapaninpäivän vastaisena yönä.

Sivut