Hyppää pääsisältöön

Manfred Honeck

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  09.06.2019 Yle Teema

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

 • Saksalaisen laulutaiteen mestari Matthias Goerne RSO:n solistina

  23.10.2018 RSO

  Konsertin johtaa Manfred Honeck

  Hienovaraisen liedlaulun mestarina tunnettu baritoni Matthias Goerne tulkitsee Šostakovitšin laulusarjan Michelangelon runoihin RSO:n solistina 31.10.–1.11. Musiikkitalossa. Konsertin kapellimestarina on Yhdysvaltojen ykkösorkestereihin kuuluvan Pittsburghin sinfoniaorkesterin taiteellinen johtaja Manfred Honeck, jonka johdolla ohjelmassa on myös Mahlerin 1. sinfonia "Titaani".

 • Matthias Goerne: ”Ääni on sielun ja persoonallisuuden peili”

  28.09.2018 RSO

  Saksalaisen laulutaiteen mestari RSO:n solistina 31.10.–1.11

  Resitaali Lontoon Wigmore Hall’ssa, Bergin Wozzeckin nimirooli New Yorkin Metropolitanissa, Schubertin An Sylvia Berliinin filharmonikkojen solistina – tällaista baritoni Matthias Goernen arki on ollut jo parikymmentä vuotta. Lokakuun lopussa hän tulkitsee Šostakovitšin vavahduttavan laulusarjan RSO:n solistina.

 • Uhkeaa sinfonista hehkua à la Richard Strauss

  24.03.2017 Klassinen

  Levyarvio

  Richard Straussia voi hyvin pitää 1900-luvun alkupuolen säkenöivimpänä orkesterisäveltäjänä, vaikka hän siirtyikin sinfonikosta oopperasäveltäjäksi. Straussin oopperoiden, etenkin Salomen, Elektran ja Ruusuritarin orkesteriosuudet ovat aikansa upeinta sinfonista taidetta; etenkin Elektraa voi pitää lähes yhtä paljon sinfonisena oopperana kuin oopperamaisena sinfoniana. Elektra, joka aikanaan hullaannutti aikansa modernistit taidelajista riippumatta, oli suurelle yleisölle vaikea teos, ja ehkäpä sen vuoksi siitä ei koskaan tehty erillisistä orkesterisarjaa konserttikäyttöön. Nyt epäkohta on korjaantunut, aikamme suurimpiin Strauss-tulkkeihin kuuluvan Manfred Honeckin intohimon ajamana.

 • Mestaripianisti Nelson Freire soittaa Beethovenia RSO:n solistina

  19.01.2016 RSO

  Nelson Freire RSO:n solistina

  Pianistilegenda Nelson Freire saapuu RSO:n solistiksi 27.–28.1. Tämä brasilialainen alansa huippu esiintyy harvoin ja välttelee julkisuutta, joten jokainen mestarin esiintyminen on tapaus. Ennakkotiedoista poiketen Freire soittaa RSO:n kanssa Beethovenin Keisarkonserton lisänimeä kantavan viidennen pianokonserton.

 • Thursday series 5

  09.04.2015 RSO in English

  In one of his rare public performances, top Brazilian pianist Nelson Freire makes his Finnish debut as the soloist with the FRSO in Beethoven’s fifth Piano Concerto. BUY TICKET

 • Torstaisarja 5

  24.03.2015 RSO

  Harvoin esiintyvä brasilialainen huippupianisti Nelson Freire esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa RSO:n solistina Beethovenin viidennen pianokonserton. Manfred Honeckin johdolla ohjelmassa on myös Honeckin itsensä säveltämä rapsodia Straussin Elektra-oopperan pohjalta sekä Straussin Ruusuritari-sarja. OSTA LIPPU

 • Keskiviikkosarja 8

  24.03.2015 RSO

  Harvoin esiintyvä brasilialainen huippupianisti Nelson Freire esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa RSO:n solistina Beethovenin viidennen pianokonserton. Manfred Honeckin johdolla ohjelmassa on myös Honeckin itsensä säveltämä rapsodia Straussin Elektra-oopperan pohjalta sekä Straussin Ruusuritari-sarja. Katsele ja kuuntele konserttistriimi.

 • Kapellimestari Manfred Honeck nauttii Tšaikovskin rehellisyydestä

  20.03.2013 Klassinen

  Kapellimestari Manfred Honeck johtaa Radion sinfoniaorkesteria Musiikkitalossa perjantaina 22. maaliskuuta. Outi Paanasen haastattelussa Honeck kertoo mm. että hänellä on erityinen suhde Tšaikovskiin ja varsinkin tämän viidenteen sinfoniaan.

 • Friday series 12

  29.03.2012 RSO in English
 • Perjantaisarja 12

  23.03.2012 RSO