Hyppää pääsisältöön

Itä-Helsinki

 • Kun yksinhuoltajaäiti sai kielteisen turvapaikkapäätöksen, vuokra tuplaantui – pimeillä asuntomarkkinoilla maahanmuuttajia käytetään härskisti hyväksi

  10.01.2019 MOT

  Yhdessä yksiössä voi asua seitsemän irakilaista.

  Pääkaupunkiseudulle on syntynyt maahanmuuttajia hyväksikäyttävät pimeät asuntomarkkinat. Vuokralaisilta on esimerkiksi vaadittu lainvastaisia lisävuokrasopimuksia. Ahtaisiin oloihin majoitetaan useita ihmisiä. Patjapaikan lisäksi heille myydään virallinen osoite muualta.

 • “Rasismi on aikuisten ongelma, ei nuorten” – Selma Vilhunen vastaa kirjailija Tua Harnon kysymyksiin uudesta elokuvastaan Hölmö nuori sydän

  11.10.2018 Kulttuuricocktail

  Palkittu kirjailija katsoi ja arvioi odotetun elokuvan.

  Mitä tapahtuu kun samaan elokuvaan laitetaan kaksi isoa teemaa, teiniraskaus ja rasismi? KulttuuriCocktail vei kirjailija Tua Harnon katsomaan Hölmö nuori sydän -elokuvaa. Artikkelin lopussa elokuvan ohjaaja Selma Vilhunen vastaa Harnon kysymyksiin.

 • Kuka välittää? – köyhyys ja leipäjonon todellisuus auttajien silmin

  09.05.2018 Yle TV1

  Yhä useampi putoaa sosiaalisen turvaverkon lävitse.

  Itä-Helsingin todellisuus niiden silmin, jotka auttavat sosiaalisen turvaverkon läpi pudonneita.

 • Kuusi kuvaa Jaana Hallamaan elämästä

  14.01.2015 Elämä

  Jaana Hallamaan kuuluu kirkon tienraivaajasukupolveen.

  Tiedättekö te mitä olette mennyt tekemään? Yksi jos toinenkin arvovaltainen setä on kovistellut Jaana Hallamaata teologian tiellä. Nykyinen professori opiskeli aikana, jolloin teologineidon arveltiin tulleen tiedekuntaan pappispuolisoa etsimään. Palkittu ja arvostettu opettaja ei itse usko kovisteluun ja mylvimiseen, vaan näkee yliopiston paikkana, jossa tehdään ja ajatellaan yhdessä. Rakas yliopisto on hänelle ihana paikka, mutta myös raadollinen ja vaativa. Katso kuusi kuvaa sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaan elämän varrelta!

 • Itäkeskuksen hulinaan mahtuvat niin tuulipuvut kuin turkiksetkin

  03.01.2014 Elävä arkisto

  Dokumenttisarja Ostoskeskuksen helmet seuraa Itiksen väkeä.

  Vuonna 1999 esitetty dokumenttisarja Ostoskeskuksen helmet seuraa Itäkeskuksen tiloissa viihtyviä ihmisiä. Sarjan keskiössä on kolme liiketilaa työntekijöineen ja asiakkaineen: klassikkokirjoistaan tunnettu Itä-Helsingin Antikvariaatti, jos jonkinlaisia lemmikkieläimiä myyvä eläinkauppa Faunatar ja tanssin saloja opettava Tanssikoulu Ketonen.

 • Meri-Rastilan päiväkirja antoi suunvuoron alueen asukkaille

  26.11.2013 Elävä arkisto

  Meri-Rastilaan mahtuu monta kulttuuria.

  Vehreä ja merellinen Vuosaari on pinta-alaltaan Helsingin suurin kaupunginosa. Laaja niemimaa jakautuu yhdeksään eri asuinalueeseen. Leimaavin maine on monikulttuurisella Meri-Rastilan asuinalueella, jonka nimikkotie tunnetaan myös pilkkanimellä Mogadishu Avenue. Vuonna 1996 Ylen toimittajat halusivat antaa alueen asukkaiden itse kertoa miten asiat ovat.

 • Hannu Salama: Sydän paikallaan

  02.09.2010 Elävä arkisto

  Ikuinen kapinallinen Hannu Salama jurnuttaa siunatusta suomalaisesta kännykiimasta, joka on hullaannuttanut nopeimman ja älykkäimmän kansakunnan. Hän ennustaa kapitalismin loppua ja ihmiskunnan tuhoa. Edes globaalitaivastelijoitten kestävä kehitys ei pelasta ihmisiä.

 • Memmy Posse

  26.08.2010 Elävä arkisto

  Memmy Posse on itähelsinkiläinen rap-kokoonpano, joka syntyi vuonna 1996 Myllypurossa Aaveen, Säkin ja Lerhan tekemisen ja naisten puutteen tuotoksena. Myöhemmin ryhmään liittyivät vielä MC:t Pressa ja Asbesti.

 • Asa: Roihuvuori ja Punainen tiili

  18.06.2010 Elävä arkisto

  Vuonna 2001 ilmestynyttä Avaimen (myöh. Asa) debyyttialbumia Punaista tiiltä pidetään yhtenä suomihiphopin peruskivistä.

 • Notkea Rotta

  04.06.2010 Elävä arkisto

  Lukuisten tarinoiden Itä-Helsinki avautuu, kun Rotta ja kumppanit laukovat totuuksia ja sepitettyjä saagoja elämästään kaupungin laidalla.