Hyppää pääsisältöön

Billie Holiday

 • Ihminen talouden rattaissa – Kotimainen Ansa-musikaali ensi-iltaan Jyväskylässä

  08.09.2016 Yle Uutiset

  Sirkku Peltolan kirjoittamassa Ansa-musikaalissa suomalaisen yrityselämän raadollisuus tiivistyy tehtaassa työskentelevän Ansa Vallitun tarinaan.

 • Billie Holiday

  11.09.2015 Yle Teema

  Muotokuva ainutlaatuisesta jazzlaulajasta.

  Tv-dokumentti ainutlaatuisesta jazzlaulajasta. Ystävien ja kollegoiden kertomukset luovat uudenlaista muotokuvaa vahvasta naisesta, jota kohdeltiin kaltoin mutta joka päätti itse kohtalostaan.

 • Syksyn musiikkidokumentit kertovat suuria tarinoita

  31.08.2015 Yle Teema

  Maailman parhaita musiikkidokumentteja sunnuntaisin klo 21.

  Tositarinoita musiikista ja sen tekijöistä, piuhoista, faneista, menestyksestä, unohduksesta, elämästä ja kuolemasta. Teeman sunnuntai-illoissa esitetään tänäkin syksynä maailman parhaita populaarimusiikkidokumentteja. Bluesia, jazzia, soulia, metallia, konemusiikkia, hiphoppia, brittipoppia, kambodžalaista rockia...

 • Amerikan ääni kertoo 12 tähden tarinan Marilynistä Madonnaan

  09.06.2015 Kulttuuri

  Radiosarja tähteydestä, Amerikasta ja populaarikulttuurista

  Pekka Laineen 12-osainen radiosarja kertoo myyttisistä tähtihahmoista, amerikkalaisuudesta ja siitä miten yksilöhistorian säikeet kietoutuvat Amerikan ääneksi. Päähenkilöinä mm. Marilyn, Madonna, Elvis, Frank Sinatra, Clint Eastwood, Bob Dylan ja Michael Jackson.

 • Kissankehto: Kun näet vuoden kierron

  19.10.2014 Musiikki

  Sade rummuttaa kattoon levottomilla sormillaan

  Sade rummuttaa kattoon levottomilla sormillaan eikä ole pakko mennä mihinkään. Nyt vaan maataan torkkupeiton alla ja annetaan kuvien tulla. Villi luonto velloo riista-aidan takana. Sateelta suojassa ovat mm. Suvi Isotalo, Milla Rumi, Aino Venna, Virve Rosti, Jere Ijäs, Laura Doggett ja Of Monsters And Men.

 • Kissankehto: Tuulisella terassilla

  05.10.2014 Musiikki

  Laulun mittaisia tarinoita vedestä ja uimisesta

  Vedessä ja uimisessa on jotain, joka viehättää musiikin, elokuvien ja tv-sarjojen tekijöitä. Uutta musiikkia mm. artisteilta Sin Cos Tan, alt-J ja Susanna Haavisto. Tuomo Salmelainen & Helsinki Unplugged aloittaa joukkorahoituskampanjan levynsä julkaisemiseksi. Ajan kulumista pohtii laulun mittaisin tarinoin musiikkitoimittaja Susanna Vainiola.

 • Laulaja löysi pakopaikan huumeista

  21.07.2014 Kulttuuri

  Billie Holiday oli kaikkien aikojen paras laulaja.

  Billie Holiday oli kaikkien aikojen paras laulaja. Sensaatiolehdet olivat hänen kimpussaan. Heroiini hallitsi hänen elämäänsä. Billie Holidayn tarina on myös Edith Piafin tarina, Amy Winehousen ja monen muun naisartistin tarina.

 • 7-vuotias norjalaistyttö hurmaa käsittämättömällä lauluäänellä – katso Talent-esitykset

  14.04.2014 YleX

  Norjan Talent-ohjelmassa esiintynyt Angelina Jordan hurmaa sekä tuomarit että yleisön uskomattoman vahvalla lauluesityksellä.

 • Jazzmuusikko Billy Taylor on kuollut

  30.12.2010 Yle Uutiset

  Yhdysvaltalainen jazzpianisti ja säveltäjä Billy Taylor on kuollut 89-vuotiaana. Taylor tuli tunnetuksi myös radion ja television jazzohjelmien vetäjänä sekä musiikin professorina.

 • Aura Nurmi

  12.04.2010 Yle Uutiset
 • Lady Summertime kotiutuu Kajaaniin?

  10.07.2009 Yle Uutiset

  Kajaanissa toistamiseen pidettävän kansainvälisen jazzlaulukilpailun toivotaan säilyvän jatkossakin paikkakunnalla.

 • Radio Suomi aloittaa mittavan ohjelmasarjan populaarimusiikin historiasta

  02.06.2006 Yle Uutiset

  Yleisradio aloittaa poikkeuksellisen mittavan radio-ohjelmasarjan populaarimusiikin historiasta. Sarjassa on yli 50 tunnin mittaista ohjelmaa, joista jokainen keskittyy musiikkielämän merkittävään taitekohtaan, ilmiöön tai ihmiseen.