Hyppää pääsisältöön

Tiina Weckström

 • Kansallisteatterin Musta Saara -musikaalin tähti Ulla Tapaninen: “Voi hyväinen aika, miten rakkaudeton tämä maailma voi olla”

  18.09.2018 Yle Uutiset

  Yli kolmenkymmen vuoden näyttelijänuran tehnyt Tapaninen toivoo, että Euroopan populismin nousua ja pakolaisten asemaa käsittelevä näytelmä herättää katsojassa tunteita ja ravistelee.

 • Musta Saara näyttää julmetun upealta ja soi raivoisasti mutta jää etäälle

  17.09.2018 Kulttuuri

  Tarina Euroopan kaaoksesta, etsinnästä ja epätoivosta.

  Pirkko Saision kirjoittama, Jussi Tuurnan säveltämä ja Laura Jäntin ohjaama kolmituntinen spektaakkeli näyttää ja kuulostaa upealta – mutta käteen jää lopulta kovin vähän.

 • Kotikatsomo: Hella W

  24.03.2018 Yle TV1

  Hella Wuolijoen roolin näyttelee Tiina Weckström.

  Elokuva Hella Wuolijoen uskomattomasta elämästä. Pääroolissa Tiina Weckström.

 • Koivu ja tähti skoolaa kossupiimällä isänmaalle

  29.09.2017 Kulttuuri

  Pirkko Saision näytelmä sekoittaa myyttejä ja tragikomediaa

  Pirkko Saisio on kirjoittanut oman näkemyksensä Zacharias Topeliuksen Koivun ja Tähden tarinasta. Alkuteos antaa raamit, joiden puitteissa kirjailija kuljettaa humoristisina, raakoina väläyksinä maamme historiaa. Kansallisteatterin juhlanäytelmä on älyttömän hauska, tyly – ja kovin lohduton.

 • Tulennielijä – kaksi sisarusta elämän sirkuksessa

  05.01.2017 Yle Teema

  Sisaruussuhteita ja sirkusta toisen maailmansodan aikaan.

  Pirjo Honkasalon draamaelokuva kahdesta sisaruksesta, jotka kasvavat sirkuksessa toisen maailmansodan aikaan. Käsikirjoituksen on laatinut Pirkko Saisio. Teemalla Kino Suomessa torstaina 9.3.2017 klo 22.00.

 • Farmi on runollinen satu ihmisestä ja yhteiskunnasta

  07.10.2016 Kulttuuri

  Mitä Orwellin Eläinten vallankumouksen perillisistä tuli?

  Ryhmäteatterin Farmin eläimille George Orwellin Eläinten vallankumous on oman suvun sankarillista historiaa. Se on heille alkumyytti, jonka avulla he määrittelevät itsensä ja elämäntapansa. Sika on pomo nytkin. Farmissa vallankumouksen vaatimus ulottuu yhteiskunnasta yksilön sisäiseen todellisuuteen.

 • Kuntosalikysely: Reilusti yli puolet ysiluokkalaisista käy salilla

  28.04.2015 Yle Uutisluokka

  Helsinkiläisen Hiidenkiven peruskoulun uutisluokkalaiset selvittivät koulunsa yhdeksäsluokkalaisten kuntosalilla käymistä kyselyllä.

 • Kalervo Palsa ja kuriton käsi

  09.03.2015 Yle TV1

  Tyylitelty muotokuva kuvataiteilija Kalervo Palsasta.

  Elokuva on muotokuva kuvataiteilija Kalervo Palsasta ja tyylitelty näkemys hänen sisäisestä maailmastaan.

 • Kansallisteatterin Slava! nauraa rohkeasti ja suree syvästi

  06.03.2015 Kulttuuri

  Slava! on rohkeasti kirjoitettu ja tulkittu, hurja teos. Pirkko Saisio on dramatisoinut kohtauksiksi ja lauluiksi totta ja tarua Venäjän nykypäivästä ja historiasta. Laura Jäntin ohjaus ottaa Saision tekstistä kaiken irti.

 • Ida Aalberg -palkinto näyttelijä Tiina Weckströmille

  18.11.2013 Yle Uutiset

  Säätiön nuoren näyttelijän kannustusapurahan sai Alma Pöysti ja mitalin elämäntyöstään vastaanotti ohjaaja Jussi Helminen.

 • Saastamoisen poika

  22.10.2013 Elävä arkisto

  Vähän saamaton Antti (Matti Viironen) ajaa isänsä taksia.

  Saastamoisen poika on pikkaisen saamaton Antti (Matti Viironen), joka ajaa isänsä taksia ja jolta ei tahdo treffit onnistua. 1980-luvun lopun komediasarja kuvasi pienen taajaman elämänmenoa. Oli kylän väkeä, baarin ukkoja, taksisuhareita ja näytelmäpiiriä.

 • Kirsikkapuisto murenee palasiksi

  20.09.2013 Kulttuuri

  Kansallisteatterin Kirsikkapuistossa näytellään hyvin komeissa kulisseissa, mutta sisältö jää sekavaksi.

 • Tiina Weckström pikavauhdilla Kirsikkapuisto-näytelmään

  27.08.2013 Yle Uutiset

  Reilut pari viikkoa sitten Kansallisteatteri ilmoitti Kirsikkapuisto-näytelmän näyttelijävaihdoksesta. Millainen urakka on ottaa rooli haltuun näin lyhyellä treenillä ja millainen stressi ohjaajalla on paraikaa päällä, kun ensi-iltaan on pari viikoa?

 • Teatteriväki odottaa uutta Turkkaa

  31.01.2013 Yle Uutiset

  Suomen ainoa ammattimainen huoneteatteri, helsinkiläinen Teatteri Jurkka viettää tänä vuonna 60-vuotisjuhliaan. Jurkan hallituksen puheenjohtaja odottaa teatterimaailmaan uutta trendiä, joka nostaisi ohjaajat valokeilaan, pitkästä aikaa sitten Jouko Turkan.

 • Ministeriö jakoi apurahaa lähes 40 näyttämötaiteilijalle

  09.08.2011 Yle Uutiset

  Valtion näyttämötaidetoimikunta on päättänyt ensi vuoden alusta alkavista taiteilija-apurahoista. Lisärahoitusta on luvassa kaikkiaan 39 näyttämötaiteilijalle. Summat vaihtelevat noin 10 000 eurosta lähes 100 000 euroon.

 • Tähtihetki perjantaina 28.1.

  28.01.2011 Yle Uutiset

  Esko Rautakorpi esitteli viikon ensi-iltaelokuvat Hella W, Taistelija ja Winter´s Bone. Haastateltavina hänellä oli Tiina Weckström ja Juha Wuolijoki.

 • Tiina Weckström tarttui Hella W:n haasteeseen

  28.01.2011 Yle Uutiset

  Hella Wuolijoki on saanut Tiina Weckströmistä henkiin herättäjänsä. Näyttelijä otti roolin haasteen vastaan pyydettäessä, se oli suuri kunnia. Sitten iski kauhu, pelko ja nöyryys. Weckström onnistuu vakuuttamaan kameleontin roolissa.

 • Keski-ikäiset naiset valtaavat näyttämön Lahdessa

  17.01.2011 Yle Uutiset

  Kalenteritytöt-näytelmä pursuaa keski-ikäisten naisten charmia. Maiju Sallaksen Lahden kaupunginteatterille ohjaama näytelmä pohjautuu tositapahtumiin, jotka saivat aikaan valtavan mediamylläkän 2000-luvun taitteessa. Lahdessa näytelmän suomenkielinen kantaesitys on samalla Kaarina Turusen jäähyväisnäytelmä.

 • Hamburger Börsin perustaja oli aikansa rautarouva

  10.09.2010 Yle Uutiset

  Turkulaisille niin rakkaaan Hamburger Börs -hotellin perustaja Wallina Valtin oli värikäs ja ristiriitainen persoona. Hänestä on jäänyt yllättävän vähän tietoja jäljelle, vaikka Wallina asui kaupungissa liki 50 vuotta. Turun kaupunginteatteriin hänestä tehty Hamburger Börs - häntä rakastivat kaikki -musiikkinäytelmä antaa lisätietoa Wallinasta. Ensi-ilta oli 10. syyskuuta.

 • Turku taas elokuvanäyttämönä

  24.11.2009 Yle Uutiset

  Turku elää Hella Wuolijoesta kertovan elokuvan kuvauspaikkana kuluvan viikon ajan. Tiistaina kuvausryhmä työskentelee Akatemiatalossa, jossa tallennetaan kohtauksia maanpetosoikeudenkäynnistä

Sivut