Hyppää pääsisältöön

Laura Ruohonen

 • Juhli Hella Wuolijoen syntymäpäivää Niskavuoressa

  20.07.2018 Ohjelmat

  Areenassa 11 Hella Wuolijoen kuunnelmaa

  Areenassa 11 Hella Wuolijoen kuunnelmaa

 • Laura Ruohonen: Sally Salmisen Katriina kuvaa historiaa, joka on jäänyt mieskirjailijoilta huomaamatta

  29.11.2017 Kirjojen Suomi

  Unohdettu suurteos kuvaa naisten historiaa.

  Näytelmäkirjailija Laura Ruohoselle Sally Salmisen Katriina (1936) on ollut järisyttävä lukuelämys. Unohdettu suurteos kuvaa Suomen historiaa naisten näkökulmasta. Katriina on käsittelyssä myös Kirjojen Suomen seuraavassa verkkolukupiirissä. Tule mukaan!

 • Kirjailija Laura Ruohoselle Alfred Kordelin -palkinto

  06.11.2015 Yle Uutiset

  Näytelmäkirjailija Laura Ruohonen on yksi neljästä Alfred Kordelinin palkinnon saajasta. 30 000 euron palkinnon saavat myös farmasian professori Jari Yli-Kauhaluoma, Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistys ja Nuorisotutkimusseura.

 • Viikon sitaattivinkki: Mahtimummelin määräykset

  26.01.2015 Kulttuuri
 • Yökyöpelit-sarjan tekijät palkittuja taiteilijoita

  01.01.2015 Lapset

  13-osainen Yökyöpelit-sarja pohjautuu Laura Ruohosen Yökyöpelit-lastennäytelmään, joka jalostui Ruohosen kirjoittamista ja Erika Kallasmaan kuvittamista suosituista lastenlorukirjoista Allakka Pullakka ja Yökyöpelit Helsingin kaupunginteatteriin keväällä 2011. Yökyöpelit Pikku Kakkosessa lauantaisin alkaen 24.1.2015 klo 8:49. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

 • Suosittu lastenlorukirja Yökyöpelit muuttuu tv-sarjaksi

  26.12.2014 Lapset

  Yökyöpelit-sarja pohjautuu Laura Ruohosen lastennäytelmään.

  13-osainen Yökyöpelit-sarja pohjautuu Laura Ruohosen Yökyöpelit-lastennäytelmään, joka jalostui Ruohosen kirjoittamista ja Erika Kallasmaan kuvittamista suosituista lastenlorukirjoista Allakka Pullakka ja Yökyöpelit Helsingin kaupunginteatteriin keväällä 2011.

 • Luolasto

  06.11.2014 Yle Teema

  Laura Ruohosen näytelmässä kaivetaan hautaa ydinjätteelle.

  Laura Ruohosen käsikirjoittama ja ohjaama näytelmä on villi kertomus maasta, joka aikoo haudata ydinjätteensä ja sitten unohtaa koko asian. Se kattaa huikean ajanjakson ihmisen alkukodista kauas tulevaisuuteen.

 • 12.8. Teeman Elävä arkisto: Tove Janssonin näytelmä vahvoista naisista

  20.04.2014 Yle Teema

  Tove Jansson oli monipuolinen kuvataiteilija ja kirjailija, vaikka Muumien pyylevä varjo usein lankeaakin hänen muun tuotantonsa ylle. Janssonin aikuisnovelleista dramatisoitu näytelmä Päärooli kertoo kitkerän raadollisesti ja hauskasti kahden naisen valtakamppailusta yksinäisellä saarella. Rooleissa loistavat Leena Uotila ja Rea Mauranen. Tv-näytelmä uusitaan perjantaina 15.8.

 • Ihminen ikuisuusperspektiivissä

  08.04.2014 Kulttuuri

  Luolasto vie katsojan ikiaikaisiin luoliin.

  Kansallisteatterin Luolasto on satua ja totta. Näyttämön syvyyksissä muinaiset henget ja ydinvoimainsinöörit ottavat toisistaan mittaa.

 • Kansallisteatterissa mennään maan uumeniin

  04.03.2014 Yle Uutiset

  Suomen tunnetuimpiin näytelmäkirjailijoihin kuuluva Laura Ruohonen on tarttunut uudessa näytelmässään ajankohtaiseen aiheeseen: ydinjätteen loppusijoitukseen. Kansallisteatterin suurelle näyttämölle tuotu Luolasto-näytelmä kattaa pitkän aikajanan esihistoriasta tulevaisuuteen.

 • Näytelmäkirjailija Juha Hurmeelle viisivuotinen apuraha

  01.10.2013 Yle Uutiset

  Valtion näyttämötaidetoimikunnan mukaan Hurme toimii aktiivisesti sekä ammatti- että harrastajakentällä ja uudistaa kotimaista teatterikirjallisuutta.

 • Kuningatar K haastaa yleisön

  14.01.2012 Yle Uutiset

  Lappeenrannan kaupunginteatterin näytelmä Kuningatar K on omimmassa ympäristössään, perustihan 1600-luvulla elänyt ruotsalaiskuningatar kaupungin vuonna 1649. Näytelmä haastaa yleisön pohtimaan minuutta, sukupuolirooleja sekä vallankäyttöä.

 • Teatterin tekemisestä teatterista tuli muoti-ilmiö

  12.12.2011 Yle Uutiset

  Nykyteatterin muoti-ilmiöksi on noussut teatterin tekeminen teatterista. Usein näyttelijät kertovat olevansa näyttelijöitä tai esityksen tekemisestä kerrotaan osana näytelmää. Tehokeinolla halutaan korostaa esityksen rehellisyyttä.

 • Minna Sirnöstä näytelmäkirjailijaliiton toiminnanjohtaja

  12.05.2011 Yle Uutiset

  Suomen näytelmäkirjailijaliiton uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu tamperelainen Minna Sirnö. Sirnö on aikaisemmin toiminut muun muassa kansanedustajana ja Teatteri- ja Mediatyöntekijät ry:n puheenjohtajana. Heini Junkkaalasta tuli liiton uusi puheenjohtaja.

 • Nonsense-klassikko: Liisa Ihmemaassa

  12.03.2010 Elävä arkisto

  Laura Ruohonen ja Tuomas Nevanlinna kertovat kirjasta.

  Anna Laineen vieraina näytelmäkirjailija Laura Ruohonen ja filosofi Tuomas Nevanlinna, jotka kertovat lapsuutensa tärkeästä kirjasta: Lewis Carrollin Liisan seikkailuista Ihmemaassa.

 • Kulttuuripalkinto Salon Quo Vadikselle

  25.09.2009 Yle Uutiset

  Salolainen Quo Vadis -teatteri on saanut Suomen kulttuurirahaston palkinnon. Toinen Olavi Veistäjä-palkinto myönnettiin näyttelijä Heikki Kinnuselle.

 • 10 kirjaa lapsuudesta

  29.05.2009 Elävä arkisto

  Tunnetut suomalaiset kertovat lapsuutensa tärkeästä kirjasta

  Anna Laineen vieraina tunnetut suomalaiset kertovat lapsuutensa tärkeästä kirjasta ja pohtivat suuria teemoja: pelkoa, rakkautta, yksinäisyyttä, kuolemaa, kasvua, ystävyyttä - naurua, jännitystä, haaveita ja hupsutuksia unohtamatta.

 • Minna Canth näkee nykynaisten elämään

  19.03.2008 Yle Uutiset

  Suomen ensimmäisen naiskirjailijan Minna Canthin teoksista löytyy yhä uusia puolia. Canthin elämästä näytelmän kirjoittanut Laura Ruohonen pitää Canthin käsittelemiä nuorten naisten ongelmia yhä ajankohtaisina.

 • Esko Roine ja Laura Ruohonen saivat teatteripalkinnon

  09.08.2007 Yle Uutiset

  Teatterinjohtaja, näyttelijä Esko Roineelle ja näytelmäkirjailija Laura Ruohoselle on myönnetty Suomen Kulttuurirahaston Olavi Veistäjän palkinto. Palkinnon summa on molemmille 8 000 euroa.

 • Minna Canth -palkinnot 20.4.

  20.04.2006 Yle Uutiset