Hyppää pääsisältöön

The Smiths

 • Kuka enää bändejä fanittaisi, kun tarjolla on luurin täydeltä hittibiisejä?

  06.10.2017 Yle Uutiset

  Musiikin fanittaminen on muuttunut yksittäisten kappaleiden fanitukseksi.

 • Flow Festival kiinnitti Morrisseyn

  06.06.2016 YleX

  Morrissey esiintyy Flow Festivalissa lauantaina 13. elokuuta.

 • Liha on murhaa

  25.02.2016 Kulttuuri

  Eläimet tuntevat kipua, kärsimystä ja ahdistusta

  Eläimet tuntevat kipua, kärsimystä ja ahdistusta

 • Saatat pitää minua naiivina – Edwyn Collins, Orange Juice ja indiepopin synty

  09.10.2015 Musiikki

  Kaunis dokumentti laulaja-lauluntekijä Edwyn Collinsista.

  Yle Teemalla sunnuntaina 11.10. esitettävä James Hallin ja Edward Lovelacen kaunis dokumentti Kaikki on mahdollista kertoo laulaja-laulunkirjoittaja Edwyn Collinsin paranemisesta hänen kärsittyään kaksi massiivista aivoverenvuotoa vuonna 2005. Collins muistetaan paitsi 1990-luvun hitistään A Girl Like You, myös siitä, että 1980-luvun alussa hän loi Orange Juice -yhtyeensä kanssa indiepopin perustan.

 • Kissankehto: Minä haluan!

  23.11.2014 Musiikki

  Musiikki parantaa ja yhdistää.

  Musiikki parantaa ja yhdistää. Tämmöisenä aikana älytöntä, että sanotaan musiikin olevan auringonlaskun ala, levyt ei myy ja musiikkia on liikaa. Paskanmarjat, musiikki on nyt tärkeämpää kuin koskaan! Näin kertoo Samae Koskinen. Jouluna kerätään saldoa syksyllä itketyistä kyynelistä.

 • Morrisseylle lisäkeikka Finlandia-talolle kovan kysynnän vuoksi

  02.09.2014 YleX

  Morrisseyn marraskuinen keikka Helsingin Finlandia-talolla varattiin tänä aamuna loppuun nopeasti lippujen tultua myyntiin.

 • Brittipopikoni saapuu Suomeen marraskuussa

  29.08.2014 YleX

  Runollisista ja provokatiivisista sanoituksistaan tunnettu Morrissey saapuu konsertoimaan Helsingin Finlandia-taloon lauantaina 15. marraskuuta. 

 • Amerikasta löytyi uusi nisäkäs - nallekarhunaamainen olinguito

  15.08.2013 Yle Uutiset

  Puolikarhuihin kuuluva olinguito elää Ecuadorin ja Kolumbian vuoristometsissä. Kyseessä on läntisellä pallonpuoliskolla ensimmäinen petoeläinlöytö 35 vuoteen.

 • Törnävän saarilava tuhoutui tulipalossa

  03.06.2013 Yle Uutiset

  Provinssirockista tuttu vanha saarilava tuhoutui täysin tulipalossa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Lava oli saanut jo purkutuomion.

 • Tutkimus: Miehet huijaavat tieteessä naisia enemmän

  07.02.2013 Yle Uutiset

  Tutkijat haluavat kiinnittää huomiota siihen, että huijausta tapahtuu uraportaikon jokaisella tasolla, ja mitä ylempänä, sitä todennäköisemmin asialla on mies.

 • Morrissey sairaalaan kesken kiertueen

  27.01.2013 YleX

  The Smithsistä tunnetuksi tulleen laulajan kiertueesta on peruttu useita keikkoja. Bändin edustaja on vaitonainen.

 • Eva On The Western Castle Island

  05.11.2012 YleX

  Raikkaita soundeja, pop-melodioita ja aurinkoa yhdistettynä aasialaiseen estetiikkaan.

 • Tähtirokkari vertasi olympialaisia natsi-Saksaan

  06.08.2012 YleX

  Musiikki-ikoni Morrissey on tunnettu vahvoista mielipiteistään. Nyt miehen haukkumaksi joutuivat Lontoon olympialaiset, kuninkaalliset, sekä Beckhamit!

 • Soiko musiikki liian lujalla olympialaisissa Lontoossa?

  05.08.2012 YleX

  Stadionin musiikkitarjonnan on kritisoitu soivan liian lujalla Lontoon olympialaisissa. Järjestäjät ovat luvanneet tarkastaa asian, mutta uskovat volyymitasojen olevan kunnossa.

 • Brittilehti pyysi anteeksi Morrisseyltä

  13.06.2012 Yle Uutiset

  Laulaja koki, että NME-musiikkilehti väitti häntä jutussaan rasistiksi. Anteeksipyynnön myötä vuosia kestänyt kiista sai päätöksensä.

 • Tätä brittibändiä kannattaa nyt seurata

  21.05.2012 YleX

  Spector on bändi, joka on tällä hetkellä on kaikkien uutta musiikkia seuraavien huulilla. Tämän jälkeen se on KAIKKIEN huulilla.

 • Like A Glove

  10.05.2012 YleX

  Like A Glove on jo vuonna 2009 ensimmäiset konttausaskeleensa ottanut pop rock-viisikko Helsingistä. Sinnikkään harjoittelun ja lukemattomien kömmähdyksien tuloksena toukokuussa ilmestyvällä White Lies Kill Slowly-EP:llä kuullaan yhtye, joka kävelee jo uljaana pää pystyssä. Jalkojen alla on useita kerroksia kokemusta musiikkikentän eri laidoilta, metallista ja punkista freejazziin, ja hieman päälaen yläpuolella häämöttävät radioiden soittolistat. EP:n on tuottanut Rami Helin, jonka opastuksessa Like A Glove on oppinut taitavasti kurkottelemaan palasia isompaa ja kauniimpaa pop-ilmaisua yläpuoleltaan.Mitä moninaisimmista vaikutteista ja luovista mielenoikuista huolimatta Like A Glove palvoo edelleen samaa pyhää kolminaisuutta, josta niin moni hyvä ja kaunis asia tässä maailmassa on luotu: 4 koskettavaa sointua, tarttuva melodia ja koko laidallinen tunnetta. Mikä erottaa Like A Gloven muista rehellisen popin puolesta taistelevista sielunkumppaneistaan on yhtyeen haluttomuus uhrata jäsentensä persoonaa genrensä alttarille. Niin kuin Duran Duran ilman Andy Tayloria, New Order ilman Peter Hookia tai The Smiths ilman Mike Joycea, ei Like A Glovekaan olisi enää sama yhtye ilman jokaista yhtälön muuttujaa. Soittajien heikkoudet ja rajoitukset ovat aivan yhtä tärkeitä kuin heidän vahvuutensakin sillä Like A Glove uskoo inhimillisyyden olevan kiinnostavampaa kuin kasvoton täydellisyys. Urheilu on urheilua ja musiikki musiikkia.Parhaimman käsityksen viisikon vilpittömästä energiasta ja suhteesta musiikkiin saa live-ympäristössä. Lavalla yhtyeen herkät pop-kappaleetheräävät aivan uudenlaiseen eloon, kun timantinkovaksi hioutunut rytmiryhmänostaa tempoa muutaman pykälän ja jokainen soittaja saa purkaa sielunsayleisölle parhaaksi katsomallaan tavalla. Tuloksena jokainen esiintyminen onintensiivinen ja ainutlaatuinen kattaus ennakkoluulottomasti soitettua jasydänverellä tunnettua pop-musiikkia.

 • Super Morrissey Bros!

  06.03.2012 Kuningaskuluttaja

  Morrissey kohtaa Mario Brosin hämmentävin tuloksin.

  Morrissey kohtaa Mario Brosin hämmentävin tuloksin.

 • Huippuartistit paljastavat lempilyriikkansa

  17.02.2012 YleX

  NME-musiikkilehti on listannut starojen lempilyriikat. Ääneen pääsevät Hurts-duon Theo Hutchcraft, Cee-Lo Green ja Regina Spektor.

 • Rokkarille napsahti ajokieltoa

  05.12.2011 YleX

  Johnny Marr hurjasteli kortin hyllylle.

Sivut