Hyppää pääsisältöön

Pedro Hietanen

 • Kotikatsomo: Lumihiutalemuodostelma – Tapio Piiraisen elokuva työyhteisöstä

  04.02.2018 Yle TV1

  Mitä tapahtuu työyhteisön tyky-päivässä?

  Tapio Piiraisen traaginen komedia kertoo suomalaisesta työyhteisöstä ja tyky-päivästä.

 • “Muistakaa, että minunkin täytyy elää” – ohjaaja Tapio Piiraisen muistot teoksistaan ovat täynnä itseironiaa

  11.01.2018 Blogit

  Ohjaaja Tapio Piirainen muistelee teoksiensa tekoa.

  Areenassa on katsottavissa laaja paketti Tapio Piiraisen ohjaamia elokuvia ja sarjoja, kuten Poliisin poika ja Viimeiset siemenperunat. Tragikomedioistaan ja Raid-sarjasta tunnettu ohjaaja itse muistelee katsottavissa olevien elokuvien ja sarjojen tekemistä itseironisella ja hauskalla tavalla.

 • Kotikatsomo: Linnan juhlat – ohjaaja Tapio Piiraisen elokuva

  21.11.2017 Yle TV1

  Kilpisjärveltä Helsinkiin, halki 100-vuotiaan Suomen.

  Kilpisjärveltä Helsinkiin, halki 100-vuotiaan Suomen. Elokuvan päärooleissa ovat Kai Lehtinen ja Ville Myllyrinne.

 • Joulukalenteriäänestys on päättynyt: Tonttu Toljanteri ja Olga P. Postinen tekevät paluun Areenaan 1.12.

  21.11.2017 Blogit

  Äänestys on päättynyt.

  Äänestys on päättynyt ja äänet laskettu. Eniten ääniä saivat Tonttu Toljanterin joulukalenteri: Muorin töissä (vuodelta 2007) ja Olga P. Postisen joulukalenteri (vuodelta 1987). Ne tulevat katsottavaksi Areenaan 1.12.2017.

 • Toivotut Tankki täyteen, Velipuolikuu, Hymyhuulet ja Mutapainin ystävät nyt Areenassa

  11.04.2017 Blogit

  Auts, töks, töks vaan!

  Kun puhutaan suomalaisesta tv-huumorista, on vaikea ohittaa sellaisia sarjoja kuin Tankki täyteen, Velipuolikuu, Hymyhuulet ja Mutapainin ystävät. Niitä on kaivattu ja toivottu uudelleennähtäväksi. Siksi nämä sarjat ovat nyt kaiken kansan katsottavana Areenassa.

 • Suomalaisuus soi Iitin musiikkijuhlilla

  12.01.2017 Yle Uutiset

  Ulkomaalaista vierailijaa ei Iitissä tänä kesänä kuulla, vaan esiintyjäkaarti on koottu kotimaasta. Suomalaisuudella juhlistetaan 100 vuotta täyttävää Suomea ja 15-vuotista Iitin musiikkijuhlaa.

 • Iiron musiikkiluokka 2016

  28.11.2016 Yle Teema

  Iiro Rantala avaa musiikin salat kaikille kiinnostuneille

  Viisiosainen sarja avaa musiikin salat kaikille musiikista kiinnostuneille Iiro Rantalan johdolla. Apuopettajina toimivat käsin prässätyt musiikin huippuammattilaiset.

 • Iiron musiikkiluokka polkaistiin käyntiin palkeen puhalluksella

  01.07.2016 Klassinen

  Haitaria lähestyttiin monelta suunnalta sarjan 1. osassa

  Ensimmäisen jakson vieraina olivat Pedro Hietanen, Niko Kumpuvaara ja Maria Kalaniemi. Kolme eri tyyliä ja tapaa lähestyä harmonikan soittoa. Edellisestä vuodesta poiketen tämän kesän ohjelmasarja lähtee liikkeelle musiikin ja soittimien perusteista, unohtamatta kuitenkaan musiikin ammattilaisten taidonnäytteitä.

 • Missä on harmonikan sielu?

  16.06.2016 Klassinen

  Iiron musiikkiluokan lämmittelyä

  Iiron musiikkiluokan kesän ensimmäinen jakso käsittelee suomalaisten perinteistä lempisoitinta, harmonikkaa. Alansa mestarit, haitariniekat Maria Kalaniemi, Pedro Hietanen ja Niko Kumpuvaara vierailevat Iiro Rantalan apuopettajina johdattamassa palkeiden saloihin. Kumpuvaaran mukaan harmonikan juju on juuri palkeissa: siinä miten ääntä voi muokata soittaessaan.

 • Laula Gommin ja Pommin kanssa lintujen hyväksi!

  23.03.2016 Miljoona linnunpönttöä

  Katso hauska video!

  Gommi ja Pommi laulavat Miljoona linnunpönttöä -kampanjan hyväksi. Laula sinäkin mukana! Tässä sanat: Miljoona pönttöä linnuille tilulilii, tilulilaa. Siivekkäille ystävillemme, titulityttyy, tilulitättää.

 • Viisukarsinnat muuttuivat joka vuosi 1980-luvulla

  21.04.2015 Elävä arkisto

  Kaikki euroviisujen Suomen karsinnat 1980-luvulta

  Suomen euroviisukarsinnat elivät nopean evoluution aikaa 1980-luvulla. Konsepti muuttui joka vuosi, osittain teknologian kehittymisen vuoksi. Myös esimerkiksi Interviisujen katoaminen viisukartalta vaikutti karsintamalliin. Vuosikymmenen loppupuolella haalittiin kisalähetykseen glamouria ulkomaisten esiintyjien avulla.

 • Tango alkujaan Afrikasta!

  21.07.2014 Kulttuuri

  Stradan Marjut Tervola kysyi tangomies M.A. Nummiselta, mistä johtuu suomalaisen tangon alamäki, Numminen ja Pedro Hietanen esittivät minitangon "Hevoset ja minä". Helmikuu 2014.

 • Pedro Hietasen viiksivinkki: "Hyvät lannoitteet"

  11.06.2014 Yle Uutiset

  Pitkän linjan muusikko Pedro Hietanen kasvatti kuuluisat viiksensä 15-vuotiaana Paul McCartneyn ja John Lennonin perässä. Keskiviikkoiltana hän soittaa harmonikkaa Iitin musiikkijuhlien The Beatles-konserteissa.

 • Pepe & Paradisen puutarhassa musalajit elelivät sovussa

  16.05.2014 Elävä arkisto

  Muhkea kattaus bändin biisiharvinaisuuksia ja haastatteluja.

  Seitsenmiehinen Pepe & Paradise-yhtye oli yksi 1970-luvun suomalaisen pop- ja rockmusiikin kunnianhimoisimmista hankkeista. Ohessa muhkea kattaus biisiharvinaisuuksia ja haastatteluja bändiltä, jonka tyylikirjo ulottui rhythm & bluesista italoiskelmään.

 • Thee Ultra Bimboos ja toimittajien toitottama tyttöystävämaine

  04.03.2014 Elävä arkisto

  Bändin soitossa ja asenteessa oli rutkasti "pallia".

  Neljän naisrokkarin vuonna 1994 perustama Thee Ultra Bimboos oli suunnannäyttäjä monelle suomalaiselle naisten rock-yhtyeelle. Helsinkiläisbändin soitossa ja asenteessa oli rutkasti "pallia", mutta mediaa kiinnosti jopa turhautumiseen asti bändin jäsenten suhteet The Flaming Sideburns -yhtyeeseen.

 • Hande, Pedro, Mauri Antero ja Ismo kolmesti sekä Liisa Akimof sensuroimattomina

  13.02.2014 Elävä arkisto

  Suomirockin sensuroimaton historia -sarjan toisessa julkaisussa julkaistaan kolme katsojien äänestämää suosikkia: Tuomari Nurmio, Pedro Hietanen ja peräti kolme haastattelua Ismo Alangolta. Toimituksen valinnat kakkoskierrokselle ovat Pedron pitkäaikainen taistelupari MA Numminen sekä äijärintaman rikkova, tärkeimpiin naisrockareihimme kuuluva Liisa Akimof.

 • Kaija Saariaho ja Matti Salminen Iitin musiikkijuhlien tähtivieraat

  13.01.2014 Yle Uutiset

  Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Laura Mikkola toteaa, että sekä Saariahon että Salmisen tulo tapahtumaan on hänelle unelmien täyttymys. Kesäkuussa pidettävässä tapahtumassa kuullaan myös viimekesäiseen tapaan Beatles-musiikkia.  

 • Tv:n suosikkipukki päivysti kuumalla linjalla 20 vuoden ajan

  20.12.2013 Elävä arkisto

  Kosti Kotiranta oli jouluperinteen kuumin juontaja.

  Joulupukin kuumalinja -ohjelman alkuperäinen punanuttu esiintyi ruudussa niin useana aattoaamuna, että monet vakuuttuivat hänen olevan ainoa oikea Pukki. 2000-luvulla miekkosta ylistettiin peräti "suomalaisen talkshow-perinteen kuumimmaksi juontajaksi".

 • Liisankadun Popstudiossa poppi pärisi ja proge venyi ja venyi

  01.08.2013 Elävä arkisto

  Live-harvinaisuuksia 1970-luvulta.

  Erkki "Unde" Lehtolan ja Jake Nymanin isännöimä Popstudio-ohjelma rakentui kotimaisten pop- ja rock-yhtyeiden live-konserttien ympärille. Radio-ohjelma esitteli uusia, suurelle yleisölle tuntemattomampia bändejä, mutta sai vieraakseen myös 1970-luvun suurimpia yhtyeitä.

 • Kaksi meistä soi Kalottijatsien juhlafestivaaleilla

  03.06.2013 Yle Uutiset

  Tornion kalotti- ja bluesfestivaali kärkkyy jo keski-iän portailla. Jatsi ja bluusi soivat ympäri rajatonta rajaa kesäkuun viimeisen viikonloppuna. Tarjonta on juhlavuotena runsas ja antoisa.

Sivut