Hyppää pääsisältöön

Pierre Schaeffer

 • Organisoitua melua tulevaisuudesta

  30.10.2015 Kulttuuri

  Atomien laulu -radiosarjan ensimmäinen osa

  Se oli sisältä kuin lehmän vatsalaukku, ulkoapäin se näytti painajaismaisesti venyneeltä ja osittain kasaan romahtaneelta teltalta. Rakennuksen seiniin oli asbestilla muurattu yli 400 kaiutinta, joista kaikui outoja ja pelottavia ääniä. Atomien laulu -radiosarjan ensimmäinen osa liikkuu Brysselin Expo 58 -maailmannäyttelystä Päijänteen saareen ja uljaaseen uuteen maailmaan. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Avaruusromua 25 vuotta radiossa ja kerran televisiossa!

  30.04.2015 Musiikki

  Legendaarinen radio-ohjelma Avaruusromua täyttää 25 vuotta.

  Mitä mieltä on tarjota kuuntelijoille musiikkia, joka ei ole tavanomaista? Avaruusromua on jo neljännesvuosisadan ajan tarjonnut musiikkia, joka rytmiltään, kestoltaan ja tunnelmaltaan on poikennut hyvinkin paljon siitä musiikista, jota radiosta yleensä kuullaan. Avaruusromua kuljettaa ajatuksia, luo tunnelmia ja herättää muistikuvia.

 • Avaruusromua: Viisi tutkielmaa melusta

  18.11.2014 Musiikki

  Toimittajana Jukka Mikkola.

  Kattiloita, laivoja, leluja, haitari, höyryvetureita. Vuonna 1948 ranskalaiset kuulivat radioistaan outoja ääniä. Tuttuja, mutta epätavalliselta kuulostavia ääniä. Oikeinpäin, väärinpäin, hidastettuna, nopeutettuna, leikattuna ja liimattuna. Radiossa soitettiin ensi kertaa historiassa konkreettista musiikkia, Pierre Schaefferin nauhamusiikkia. Konkreettisen musiikin perinne ja ideat elävät yhä, nyt digiajan säveltäjien tietokoneissa. Pierre Schaefferin jalanjälkiä kulkevat muiden muassa Marsen Jules, Wieman ja Monty Adkins. Toimittajana Jukka Mikkola.