Hyppää pääsisältöön

Mikko Kuustonen

 • Mikko Kuustosen Q-klubi oli bluesin, suomirokin ja eksoottisten rytmien sulatusuuni

  01.11.2017 Elävä arkisto

  Kolmetoistaosainen musiikkisarja vuodelta 1991.

  Vuonna 1991 esitetty Q-klubi oli laulaja Mikko Kuustosen ensimmäinen pitkäaikaisempi juontopesti Ylen ohjelmasarjoissa. Yleisradion live-rocktaltioiden perinnettä jatkanut sarja kuvattiin Tampereen Tullikamarin klubilla. Vieraina ohjelmissa nähtiin Suomen tunnetuimpia rokkareita Juice Leskisestä Sielun Veljiin sekä ulkomaalaisia muusikkohuippuja. Vakiobändinä toimi Kuustosen Q.Stone-bluesorkesteri.

 • Mikko Kuustonen ihailee Tuomari Nurmion kanttia

  08.04.2017 Musiikki

  Oravalta kuulostavat ruotsalaiset kohtaa Dumarin.

  Ei mitään niin uutta, ettei mukana aina jotain vanhaa. Viikon levyuutuuksissa soi rillumarei ja Twin Peaks ja myös oravilta kuulostavat ruotsalaiset mieslaulajat. Ainakin viikon raadin mielestä, jonka muodostivat Mikko Kuustonen, Tero Liete ja Pasi Hiihtola.

 • Kyläkaupan nimikilpailu sai huiman suosion - Oravikosken kaupasta tuli Riimin rysä!

  06.04.2017 Puoli seitsemän

  Nimikilpailussa annettiin yli kaksi sataa ehdotusta.

  Puoli seitsemän oli mukana keräämässä nimiehdotuksia Leppävirran Oravikosken uudelle kyläkaupalle. Kilpailu sai huikean suosion ja nimiehdotuksia tuli yli 200. Kauppias Olli Heiskanen kävi läpi kaikki nimiehdotukset ja valitsi voittajaksi omalta kylältä tulleen ehdokkaan. Mikko Kuustosen entisen kotikylän kauppa avataan uudestaan pääsiäisenä.

 • Teeman Elävä arkisto: Hector - suuri ja herkkä mies

  04.04.2017 Yle Teema

  Hector - lauluja jo viisikymmentä vuotta

  ”Mulla on sellainen lauluntekijän vietti viestittää niitä asioita, mitkä ovat minulle tärkeitä. Haluan olla myös polemisoiva lauluntekijä, eli pyrin tekemään lauluissani vähän samaa kuin kolumnisti lehdessä”, Hector sanoo.

 • Q ja tähdet siirtyi kartanoista klubille ja sisähuvipuistoon

  04.04.2017 Elävä arkisto

  Musiikkiohjelmasarjan kaikki jaksot keväältä 1993.

  Mikko Kuustosen musiikkiohjelmasarja jatkui keväällä 1993. Suomalaisia suosikkiartisteja ja kokoonpanoja kestittiin jälleen kuuden jakson verran Cantina West -ravintolassa sekä keravalaisessa sisähuvipuisto Planet FunFunissa. Kevätkauden vieraat olivat syyssarjaa ajankohtaisempia ja musiikkiesitysten ohessa rupateltiin syväluotaavasti.

 • Osallistu kilpailuun - mikä kyläkaupalle nimeksi? Mikko Kuustosen kotikylän kauppa avataan uudestaan

  24.02.2017 Puoli seitsemän

  Oravikosken kyläkauppa järjestää nimikilpailun

  Leppävirran Oravikosken kyläkauppa suljettiin viime vuoden lopulla, mutta pian kauppa on taas auki. Kyläkaupan pelastanut Olli Heiskanen etsii nyt nimeä uudelleen avattavalle kaupalle ja sen yhteyteen tulevalle kalasavustamolle. Puoli seitsemän auttaa hankkeessa – ehdota nimeä!

 • Puoli seitsemässä nautitaan Lahden MM-avajaistunnelmista, hiihdetään puusuksilla ja veistetään jäätä

  21.02.2017 Puoli seitsemän

  Hiihtoladut kutsuvat tällä viikolla Puoli seiskaa

  Tällä viikolla tutustumme puusuksihiihtoon, olemme mukana Lahden MM-avajaistunnelmissa, sukellamme Kirka-musikaalin kulisseihin ja tarjoamme Puoli seiskan hiihtokoulun aikuisille.

 • Q ja tähdet -sarjassa Mikko Kuustosen vieraat esiintyivät intiimisti ja avoimesti

  31.01.2017 Elävä arkisto

  Syksystä 1992 kevääseen 1993 esitetty musiikkiohjelmasarja.

  Ysäri-Suomen suosikkipitkätukan Mikko Kuustosen juontamaa ohjelmaa esitettiin vuoden 1992 syksystä kevääseen 1993. Musiikkiohjelmasarja toi esille kansakunnan tunnetuimpia taiteiljoita, poikkeuksellisissa puitteissa. Ohjelmassa korostettiin intiimiä tunnelmaa ja akustista tulkintaa. Perinteisten haastatteluiden sijaan annettiin tilaa vakavallekin keskustelulle. Artikkeliin on koottu sarjan syyskauden kaikki jaksot.

 • Teeman Elävä arkisto: Kirkalle tunne oli tärkeintä

  28.01.2017 Yle Teema

  Teemalla muistelllaan Kirkaa

  ”Hän ei ole yhtään, ei tippaakaan diiva!” Näin sanoo Kirkan fani vuonna 1971 tehdyssä tv-ohjelmassa. Teemalla muistelllaan 10 vuotta sitten, vain 56-vuotiaana kuollutta Kiril "Kirka" Babitzinia. Ohjelmat tiistaina 31.1., perjantaina 3.2. ja sunnuntaina 5.2.

 • Suomen luotettavin mies, Arvi Lind, ja liki 40 vuotta uutisia

  13.01.2017 Elävä arkisto

  Mansikkapaikka esitteli uutisjuontajan uran vuonna 2009.

  Arvi Lind toimi Yleisradion uutistoimittajana ja tv-uutisten juontajana lähes 40 vuoden ajan. Lindin viimeinen lähetys nähtiin 15. lokakuuta vuonna 2003. Suomen luotettavimman miehen maine kuitenkin pysyi vielä eläkkeelläkin. Kansansuosikki vieraili Mikko Kuustosen isännöimässä Mansikkapaikka-ohjelmassa. Ohjelmassa läpikäytiin Lindin uraa aina vuodesta 1964 alkaen. Haastattelu on tehty ja esitetty vuonna 2009, jolloin Ylen tv-uutiset vietti 50-vuotisjuhlaansa.

 • Satama Open Air järjestetään Kemissä myös ensi vuonna – Mikko Kuustonen ainoalle Lapin keikalle

  09.11.2016 Yle Uutiset

  Kemin Ruutinsaarella alkavat rakennustyöt vaikuttavat myös Satama Open Airin tulevaisuuteen.

 • Mikko Kuustonen: Rupesin kaipaamaan lauluntekemistä kun näin millaisen jäljen musa meihin jättää

  25.10.2016 YleX

  YleX Aamun Ida, Tommi ja Samuel saivat vieraakseen uusimmalla Vain elämää -kaudella mukana olevan Mikko Kuustosen.

 • Rockstopin kolmas vuosi

  02.11.2015 Elävä arkisto

  Musiikkiohjelmasarjan kolmas kausi vuosilta 1989–1990.

  Musiikkiohjelmasarjan kolmannella kaudella vuosina 1989–1990 nähtiin peräti 21 ohjelmaa. Erikoisimmat jaksot olivat hard rock -yhtye Skid Row'lle räätälöity yleisötoivejakso sekä tunnin mittainen videoteatteri ranskalaislaulaja Édith Piafin elämästä. Heli Nevakare jatkoi tuttuun tyyliinsä sarjan juontajana, toimittajana ja välillä ohjaajanakin. Hän myös näytteli nimiroolin Piafin elämänkertajaksossa.

 • Jim Pembrokesta tuli nuoren rock-Suomen tärkeä brittivahvistus

  06.07.2015 Elävä arkisto

  Maahanmuuttaja Jim Pembroke oli mullistamassa Suomen rockia

  Lontoosta vuonna 1965 saapunut Jim Pembroke ehti mullistaa suomalaista rockmusiikkia kahdessa merkittävässä bändissä, Blues Sectionissa ja Wigwamissa.

 • 1980- ja 1990-luvun lauluntekijöitä: Mikko Kuustonen, Juha Lehti, Jiri Nikkinen ja Jussi Sydänmäki

  26.06.2015 Elävä arkisto

  1980- ja 90-luvuilla suomirockin uudet kasvot

  1980- ja 90-luvuilla suomalainen rock oli jo vakiinnuttanut asemansa. Uusia tekijöitä nousi jatkuvasti, entisten jatkaessa näiden rinnalla. Uusia tekijöitä tuli hyvin erilaisista taustoista ja he olivat myös eri ikäisiä läpimurtojensa aikaan.

 • Juice Leskinen vedenneitona

  24.06.2015 Elävä arkisto

  Lauantai-illan huumaa -sarjassa tiputettiin ihmisiä veteen.

  Kun Mikko Kuustonen kutsui, maestro Juice Leskinen saapui. Lauluntekijä heittäytyi lauantai-illan estradiviihdepläjäykseen koko arvovallallaan. Kylvyn jälkeisessä haastattelussa Leskinen paljasti, ettei juuri kuuntele levyjä.

 • Jukka Tolosen musiikilliset vuosikymmenet

  01.04.2015 Elävä arkisto

  Jukka Tolonen on ollut monessa mukana.

  Yksi Suomen arvostetuimmista muusikoista Jukka Tolonen on niittänyt mainetta laajalti Suomessa ja ulkomailla. Hänen monipuolinen kitarointinsa sekä sävellystyönsä on ihastuttanut musiikin ystäviä jo 1960-luvun lopusta alkaen.

 • Mikko Kuustosen ura ponnahti partiokolosta, vakava onnettomuus varjosti – kuuntele muistoja Kotalahden kaivokselta

  01.02.2015 Yle Uutiset

  Yle Savon haastattelussa paikalliset muistelevat Leppävirran Oravikoskella toiminutta Outokummun Kotalahden nikkelikaivosta, joka väritti paikallisten elämää liki kolmen vuosikymmenen ajan. Kuuntele, mitä Mikko Kuustosen isoveli kertoo veljensä uran alkuvaiheista. Lisäksi kuvagalleriamme johdattaa Oravikosken elämään kaivoksen aikakaudella.

 • Top 40 Listan joulua juhlittiin 1994 sikin sokin keinolumisateessa

  13.01.2015 Elävä arkisto

  Kaks yötä jouluun ja Top40 on ihan sikin sokin.

  "Toi äskeinen videohan oli jotain ihan muuta kuin listalla olevaa, mutta me ei välitetä nyt mistään. Nyt on joulu, kaks yötä jouluun, ja me tehdään kaikki ihan sikin sokin!" ilmoitti Lista Top 40 -ohjelman joulujaksoa juontanut Nina Honkanen. Keinolumisateen täyttämän studion muina "listaliidereinä" nähtiin joulupukki-Aaltonen ja Remu Aaltonen, joka esiintyi läpinäkyvä muovipussi päässään.

 • SuomiLOVE - jakso 7

  25.11.2014 SuomiLOVE

  Liikuttavia tarinoita ja kuumaakin kuumempaa lavaenergiaa. Illan artisteina Olavi Uusivirta, Yona, Mikko Kuustonen, Juha Tapio, Jesse Kaikuranta sekä Stig.

Sivut