Hyppää pääsisältöön

Ohukainen ja Paksukainen

 • Simo Frangén houkutteli Dave Lindholmin mukaan pöhköön ideaan – syntyi maailman ensimmäinen palindromilevy

  08.09.2017 Yle Uutiset

  Tana! Hitit ihanat! -albumin kaikki kappaleet voi lausua etu- ja takaperin.

 • Kivikasvot pilaili vahingossa piispan kustannuksella – haukut tuli, mutta suosio kasvoi

  21.10.2015 Yle Uutiset

  Kivikasvot ei osoita vieläkään sammaloitumisen merkkejä. Nelikko lähtee loppuvuodesta viisikymmenvuotiskiertueelle. Vuosien varrella moni vallanpitäjä on saanut alistua viihteen käyttövoimaksi.

 • Ruotsalaisohjaaja Roy Andersson haluaa pudottaa Ruotsin kuninkaan jalustaltaan

  27.02.2015 Yle Uutiset

  Omaperäisistä elokuvistaan tunnettu Andersson on saanut ihmisyyttä käsittelevän elokuvatrilogiansa päätökseen. Kyyhkynen oksalla istui, olevaista pohtien on paitsi elokuva ihmisten kohtaamisesta, myös Ruotsin historiasta. Venetsian elokuvajuhlien pääpalkinnon syksyllä voittanut ohjaaja vieraili Helsingissä tällä viikolla.

 • Kemin teatteri lähes kävijätavoitteeseen tulipalosta huolimatta

  02.01.2015 Yle Uutiset

  Kemin kaupunginteatterin katsojaluvut jäivät vuonna 2014 odotettua vähemmän jälkeen edellisestä vuodesta. Tulipalosta huolimatta teatterissa vieraili vuoden aikana 20 714 katsojaa.

 • Ukulelella voi vetää vaikka Finlandian!

  15.02.2014 Yle Uutiset

  Havaijilaista alkuperää oleva lystikäs pikku kitara taittuu vaikka suomalaisen kansallissäveltäjän säveliin. Timo Nykyrin Ukuleleorkesterin ohjelmistokin vaihtuu sujuvasti solistin mukaan.

 • Ammattikitaristi: Älä pakota lasta soittotunnille

  23.11.2013 Yle Uutiset

  Kotkasta ponnistanut muusikko Juha Björninen on yksi Suomen tuotteliaimmista studiomuusikoista. Hän soittaa kitaraa usealla tuhannella levytetyllä kappaleella. Jo lapsena kitaraan kipinän saanut Björninen sanoo, että lapsen pakottaminen musiikkiharrastuksen pariin ei kannata.

 • Näyttelijä Kari Kinnari on osa Teatteri Imatran peruskiveä

  01.10.2013 Yle Uutiset

  Kari Kinnari ihaili koulupoikana pikkuteatterin toimintaa. Teatteri Imatran näyttelijä viettää tänä vuonna 30-vuotistaiteilijajuhlaansa ja uskoo edelleen pienten teattereiden voimaan.

 • Ukulelen sointi vie hetkessä Havaijille

  17.08.2013 Yle Uutiset

  Ukulelen suosio kasvaa myös Suomessa. Havaijilaiseksi soittimeksi mielletty ukulele on erinomainen opetussoitin, joka perehdyttää soittajansa kielisoittimien perheeseen.

 • Liisa seikkailee Imatran ihmemaassa

  11.04.2013 Yle Uutiset

  Imatran teatteri juhlii 110-vuotista taivaltaan tulevana syksynä kolmen näytelmän voimin.

 • Jope tähdittää UMO:n mykkäelokuvakonserttia

  02.10.2012 Yle Uutiset

  Viihdetaiteilija Jope Ruonansuu on lyönyt hynttyyt yhteen Uuden Musiikin Orkesteri UMO:n kanssa. Kokoonpano on parhaillaan lyhyellä kiertueella.

 • Jope haaveilee omasta elokuvasta

  01.10.2012 Yle Uutiset

  Viihdyttäjä Jope Ruonansuu viimeistelee parhaillaan uutta levyään. Hänet nähdään myös Yle TV2:n Taivaan tulet -sarjan tulevissa jaksoissa. Oman elokuvan kuvaaminen saattaa puolestaan käynnistyä jo ensi keväänä.

 • Tarina: dialogit ja sanasto

  14.06.2012 Oppiminen

  10. Carnevale a Viareggio

  Seurue on saapunut perille. Isoäiti Alida on valmistanut herkullisen aterian, jonka aikana keskustellaan karnevaaliperinteestä. Seuraavana päivänä kaikki menevät katsomaan kulkuetta ja ihmettelemään paperimassasta valmistettuja valtavia hahmoja.

 • Ohukainen ja Paksukainen nähty Turussa!

  05.02.2010 Yle Uutiset

  Elokuvahistorian rakastetuin komediapari Ohukainen ja Paksukainen valloittavat nyt Linnateatterissa. Komedia on skotlantilaisen Tom McGrathin kirjoittama, ja siinä mennään pitkälle roolihahmojen taakse. Kaveruus on näytelmän keskeinen teema.

 • Miska Kaukonen näyttelee historiaa

  10.11.2009 Yle Uutiset

  Näyttelijä Miska Kaukoselle on sattunut jänniä hommia. Muutama aika hän kiipeili tavaratalon seinää köyden varassa ja varsinaisessa leipätyössäkin on kiintoisaa rupeamaa. Miska on hyppäämässä kollegansa Stan Laurelin pukuun Linnateatterin tulevassa Ohukainen ja Paksukainen -näytelmässä ja pikakirjoittaa Turun lähihistorian saman pajan näytelmässä.

 • Kauppatorista tuli Punainen tori

  06.11.2009 Yle Uutiset

  Punaiset nenät vilkkuvat Turussa ja lähiseudulla perjantaina, Nenäpäivänä. Turun päätapahtuma oli kauppatorilla kello 15.00-17.00 jolloin Wiklundin katolta laskeutuu Nenäpäivän lähettejä.

 • Kumpi kiipeää tavaratalon katolta: Ohukainen vai Paksukainen?

  04.11.2009 Yle Uutiset

  Elokuvahistorian kaikkien aikojen rakastetuin komediapari Ohukainen ja Paksukainen valtaavat Linnateatterin keväällä. Pari on mukana myös Nenäpäivän seinäkiipeilyssä. Kumpi kiipeää Ohukainen vai Paksukainen?