Hyppää pääsisältöön

Antonio Stradivari

 • Da Kaapo: Pekka Kuusisto

  27.01.2017 Klassinen

  Kaapo Kamu kuvasi Koko Kansan Pekan.

  Viulutaiteilija Pekka Kuusisto on Kaapo Kamun Da Kaapo -muotokuvasarjan neljäs malli. Kamu on kuvannut Kuusiston aiemminkin. Nyt hän kohtasi studiossaan kansainvälisen taiteilijan, josta Lontoon Proms-konsertin jälkeen tuli Koko Kansan Pekka.

 • Viulisti Satu Jalas kertoo isoisästään Jean Sibeliuksesta Roomassa

  13.10.2015 Klassinen

  Satu Jalas luennoi roomalaisille isoisästään Sibeliuksesta.

  Lavastaja ja kuvataitelija Pirjo Pulkkinen lähettää terveiset Roomasta, missä viulisti Satu Jalas piti luennon isoisästään Jean Sibeliuksesta.

 • Viulunrakentajien Cremonasta

  03.10.2012 Klassinen

  "Pohjois-Italian Po-joen laaksosta löytyy merkillinen kaupunki, missä syödään viulun muotoista suklaata, näyteikkunoita somistavat viulut ja illastaa voit ravintolassa, jonka nimi on Il Violino." Viulunrakentaja Elina Kaljunen lähettää terveiset opiskelukaupungistaan Cremonasta.

 • Stradivarin salaisuuden äärellä

  23.10.2011 Klassinen

  Tutkimus Stradivari Varnish herätti suurta huomiota.

  Brigitte Brandmair ja Stefan-Peter Greiner julkaisivat 2010 ammattipiireissä suurta huomiota herättäneen tutkimuksen Stradivari Varnish. Teos on laaja tieteellinen analyysi kuuluisan cremonalaisen viulunrakentajan Antonio Stradivarin (1644 - 1737) lakkaus- ja muista tekniikoista, joilla hän viimeisteli rakentamansa soittimet. Suomen Viulunrakentajien Kilta ry kutsui saksalaisen Brigitte Brandmairin vieraakseen lokakuisena viikonloppuna ja pääsi hänen johdollaan tutkimaan lakkausta ja väripigmenttejä vanhoissa arvoviuluissa ja omissa rakentamissaan soittimissa.