Hyppää pääsisältöön

Matti Mikkola

 • Mutta missä on Seppo Räty? – merkintöjä Urheilu-Suomi-sarjan synnystä

  29.11.2017 Urheilusuomi

  "Kaveri sylki kasivitosia koko kesän!"

  Keihäs on ilmassa runsaat neljä sekuntia, mutta jokaisen sekunnin takana on vuosien työ. 10-osaista dokumenttisarjaa Urheilu-Suomi on rakennettu pian kaksi vuotta. Tässä matka sarjan syntyyn Keihäskansa-jakson kautta.

 • Pepe & Saimaa mykisti ja villitsi

  21.08.2015 Elävä arkisto

  Pepe Willberg teki näyttävän paluun vuonna 2014

  Yksi vuoden 2014 puhutuimmista musiikkitapauksista oli Pepe Willbergin nousu levylistojen kärkeen. Paluu eturiviin tapahtui suurisointisella, yllättävällä kombinaatiolla Matti Mikkolan ohjastuksessa. Uuden vuosituhannen Saimaa-ilmiötä päästiin kokemaan ensimmäisen kerran livenä Ruisrockissa.

 • Finaaliraadit: "Ihan kuin olisi saanut kutsun Linnanjuhliin"

  27.02.2015 Musiikki

  Finaaliraadit UMK:sta.

  UMK-finaalissa omat pisteensä yleisön lisäksi antavat kahdeksan UMK-raatia. Mukana ovat kansalais-, media-, suomenruotsalais- ja sateenkaariväki-raadit sekä lasten, Marttojen, musiikintekijöiden ja taksikuskien raadit. Raateihin kuuluvat mm. Maija Vilkkumaa, Matti Mikkola, Mikko Silvennoinen ja NRJ:ltä tuttu Laura Haimila. Lue kaikkien raatien kokoonpanot. UMK-finaali lauantaina 28.2. klo 21.

 • Matti Mikkola säveltää intuitiolla

  17.10.2014 Kulttuuri

  Matti Mikkolan nimi nousi isosti esiin viime keväänä, kun hänen säveltämänsä Pepe & Saimaa – albumi nosti Pepe Willbergin takaisin artistien tähtikaartiin. Nyt sama mies on pannut diskopopin ikivihreän Virve Rostin laulamaan soulia. Onko Mikkola old school –iskelmälaulajien uran pelastaja?

 • Suomirockin sensuroimaton historia - kulisseissa

  01.09.2014 Musiikki

  Axa Sorjanen teki 1990-luvun puolivälistä alkaen useita suomalaista rockia ja kevyttä musiikkia käsitteleviä sarjoja ja dokumentteja. Mukaan mahtuu niin huvittavia tarinoita Eero Raittisen hammaslääkärikäynnistä kuin syvästi koskettavia hetkiä Night of Iguana -laulaja Floydin haastattelusta. Materiaalia on julkaistu jo laajalti Ylen Elävässä arkistossa. Sorjasen mukaan julkaisuun laitetaan "todennäköisesti ihan kaikki" ja julkaistavaa riittää pitkälle syksyyn.

 • Yle Live: Pepe & Saimaa

  21.08.2014 Yle Teema

  Legendaarisen laulajan Pepe Willbergin ja Tehosekoittimesta tutun kitaristi Matti Mikkolan massivinen 70-lukuhenkinen yhteisprojekti Pepe & Saimaa ensi kertaa julkisessa konsertissa Ruisrockin Rantalavalla heinäkuussa 2014. Yle Live Teemalla la 30.8. klo 14.50 ja su 31.8. klo 19.00.

 • Uuden suomirock-sukupolven menestyjät

  16.07.2014 Elävä arkisto

  1990-luvulla tekemistäni suomirockdokumenttisarjoista viimeinen, Hyvää yötä ja huomenta, poikkesi edeltäjistään siinä, että tekoaikanaan se keskittyi lähimenneisyyteen ja nykyhetkeen. Nyt julkaistavien haastatteluiden aikaan Maija Vilkkumaa, Rasmuksen Eero Heinonen, Zen Cafén Samuli Putro, Aikakoneen Maki Kolehmainen ja Tehosekoittimen Matti Mikkola olivat kaikki aktiivisia, vahvassa nousussa olevia tekijöitä. Kaikista tuli myös keskeisimpiä alansa toimijoita myöhemmin.

 • Parasta nyt: Mestarin vahva paluu

  14.05.2014 Musiikki

  Pepe Willberg on tehnyt hienon ja vakuuttavan paluun Pepe & Saimaa -levyllään.

 • Iskelmä-Suomi: Yes Sir, alkaa polttaa - Seija Simola LSD-maailmassa

  03.03.2013 Musiikki

  Matti Mikkola on aina pitänyt isosta finnhits-viihdesoundista. 1960-luvulla suuri myllerrys nostaa esiin uudet solistitähdet ja uudet soundit Iskelmä-Suomessa. Maailman pop ja viihdehitit vyöryvät suomeen kiihtyvällä vauhdilla ja 1970-luvulla voi puhua jo hyökyaallosta.

 • Tehosekoittimen viimeinen keikka

  08.04.2010 Elävä arkisto

  Tehosekoitin Ankkarockissa 2004

  Tehosekoitin soitti 13-vuotisen taipaleensa viimeisen keikan Ankkarockissa vuonna 2004. Haastattelussa kitaristi Matti Mikkola ja laulaja Otto Grundström selvittävät lopettamisensa syitä.

 • Summeri 2000 Uunisaaressa

  09.06.2008 Elävä arkisto

  Nuorten suosikkisarja Summeri aloitti kesän 2000 lähetykset Helsingin Uunisaaresta. Peltsi Peltolan uutena juontajaparina oli Radiomafiasta tuttu Outi Kaartamo.

 • Tehosekoitin haastattelussa

  11.12.2007 Elävä arkisto

  "Surullisenmelodisia punkpopralleja" esittävä Tehosekoitin kuului 1990-luvun puolivälin uusien punkvaikutteisten bändien aaltoon.