Hyppää pääsisältöön

Matti Mikkola

 • Mutta missä on Seppo Räty? – merkintöjä Urheilu-Suomi-sarjan synnystä

  29.11.2017 Urheilusuomi

  "Kaveri sylki kasivitosia koko kesän!"

  Keihäs on ilmassa runsaat neljä sekuntia, mutta jokaisen sekunnin takana on vuosien työ. 10-osaista dokumenttisarjaa Urheilu-Suomi on rakennettu pian kaksi vuotta. Tässä matka sarjan syntyyn Keihäskansa-jakson kautta.

 • Pepe & Saimaa mykisti ja villitsi

  21.08.2015 Elävä arkisto

  Pepe Willberg teki näyttävän paluun vuonna 2014

  Pepe Willberg teki näyttävän paluun vuonna 2014

 • Finaaliraadit: "Ihan kuin olisi saanut kutsun Linnanjuhliin"

  27.02.2015 Musiikki

  Finaaliraadit UMK:sta.

  UMK-finaalissa omat pisteensä yleisön lisäksi antavat kahdeksan UMK-raatia. Mukana ovat kansalais-, media-, suomenruotsalais- ja sateenkaariväki-raadit sekä lasten, Marttojen, musiikintekijöiden ja taksikuskien raadit. Raateihin kuuluvat mm. Maija Vilkkumaa, Matti Mikkola, Mikko Silvennoinen ja NRJ:ltä tuttu Laura Haimila. Lue kaikkien raatien kokoonpanot. UMK-finaali lauantaina 28.2. klo 21.

 • Matti Mikkola säveltää intuitiolla

  17.10.2014 Kulttuuri

  Matti Mikkolan nimi nousi isosti esiin viime keväänä, kun hänen säveltämänsä Pepe & Saimaa – albumi nosti Pepe Willbergin takaisin artistien tähtikaartiin. Nyt sama mies on pannut diskopopin ikivihreän Virve Rostin laulamaan soulia. Onko Mikkola old school –iskelmälaulajien uran pelastaja?

 • Suomirockin sensuroimaton historia - kulisseissa

  01.09.2014 Musiikki

  Axa Sorjanen teki 1990-luvun puolivälistä alkaen useita suomalaista rockia ja kevyttä musiikkia käsitteleviä sarjoja ja dokumentteja. Mukaan mahtuu niin huvittavia tarinoita Eero Raittisen hammaslääkärikäynnistä kuin syvästi koskettavia hetkiä Night of Iguana -laulaja Floydin haastattelusta. Materiaalia on julkaistu jo laajalti Ylen Elävässä arkistossa. Sorjasen mukaan julkaisuun laitetaan "todennäköisesti ihan kaikki" ja julkaistavaa riittää pitkälle syksyyn.

 • Yle Live: Pepe & Saimaa

  21.08.2014 Yle Teema

  Legendaarisen laulajan Pepe Willbergin ja Tehosekoittimesta tutun kitaristi Matti Mikkolan massivinen 70-lukuhenkinen yhteisprojekti Pepe & Saimaa ensi kertaa julkisessa konsertissa Ruisrockin Rantalavalla heinäkuussa 2014. Yle Live Teemalla la 30.8. klo 14.50 ja su 31.8. klo 19.00.

 • Parasta nyt: Mestarin vahva paluu

  14.05.2014 Musiikki

  Pepe Willberg on tehnyt hienon ja vakuuttavan paluun Pepe & Saimaa -levyllään.

 • Iskelmä-Suomi: Yes Sir, alkaa polttaa - Seija Simola LSD-maailmassa

  03.03.2013 Musiikki

  Matti Mikkola on aina pitänyt isosta finnhits-viihdesoundista. 1960-luvulla suuri myllerrys nostaa esiin uudet solistitähdet ja uudet soundit Iskelmä-Suomessa. Maailman pop ja viihdehitit vyöryvät suomeen kiihtyvällä vauhdilla ja 1970-luvulla voi puhua jo hyökyaallosta.