Hyppää pääsisältöön

Tuulikki Pietilä

 • Muumisaaren vartijat

  11.06.2015 Luonto

  Klovharun asukkaat eivät kuvaustiimistä perustaneet

  Erämaan lumo -dokumenttisarjaa kuvattiin toukokuussa Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän Klovharulla. Saaren asukkaat eivät kuvaustiimistä perustaneet. Kuvausavustaja Sari Orkomies lähestyi huussia sateenvarjon kanssa.

 • Myrsky on kaunis

  11.06.2015 Luonto

  Petteri Saario kuvaa Erämaan lumo -dokumenttisarjaa

  Ohjaaja Petteri Saario kuvaa parhaillaan Erämaan lumo -dokumenttisarjaa. Toukokuinen kuvausmatka vei hänet Klovharulle, Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän kesämaailmaan. Dokumentaristille ulkosaaristo on paljon enemmän kuin kuvien kauneus.

 • Haru - yksinäisten saari

  22.12.2014 Yle Teema

  Dokumentti kirjailija Tove Janssonin ja taidegraafikko Tuulikki Pietilän kesistä Harun luodolla Suomenlahdella 1970 - 1991. Lukija Birgitta Ulfsson.

 • Matkalla Toven kanssa

  04.07.2014 Yle Teema

  Tove Jansson ja Tuulikki Pietilä matkustavat maailman ympäri

  Elokuva Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän maailmanympärimatkasta 1970-luvulla pohjautuen taiteilijoiden omiin kaitaelokuviin, piirroksiin ja päiväkirjoihin.

 • "Tove ja meri" on hieno henkilökuva Janssonin omin sanoin

  01.07.2014 Elävä arkisto

  "Taiteilijoita ei pidä ottaa niin vakavasti."

  "Äitini opetti, ettei taiteilijoita pidä ottaa niin vakavasti, vaikka taiteilijat työskentelevätkin vakavammin kuin muut ihmiset", mietti Tove Jansson vuonna 1984 käsikirjoittamassaan ohjelmassa. Tärkeä osa työskentelyä ja elämää olivat kesät Klovharussa. Näemme myös läheltä, miten muumit muuttuvat kolmiulotteisiksi.

 • 5.8. Teeman Elävä arkisto: Tove Jansson

  21.04.2014 Yle Teema

  Rakastettu kaikkien muumien äiti Tove Jansson syntyi 9. elokuuta sata vuotta sitten. Harvinaisessa vuoden 1970 arkisto-ohjelmassa hän rupattelee rentoutuneesti ateljeessaan lähimpien ystäviensä kanssa – ja piirtää pari Muumiakin sivussa. Samasta ateljeesta alkaa myös 1980-luvun ohjelma Tove ja meri, jossa nähtiin ensi kerran Toven ja Tuulikki Pietilän omia kaitafilmitallenteita. Ohjelmat uusitaan perjantaina 8.8.2014.