Hyppää pääsisältöön

pride

 • Kommentti: 18-vuotias minä olisi kaivannut samaistuttavampia lauluja homoseksuaalisesta rakkaudesta, mutta joutui tyytymään I Kissed a Girliin

  28.06.2019 YleX

  Popmusiikissa on nykyisin tilaa monipuoliselle rakkaudelle.

  Popmusiikissa on nykyisin tilaa monipuoliselle rakkaudelle.

 • Viikon 26 vinkit: Pridea, laatuelokuvia, Allsång på Skansen ja Pirjon uusi kausi!

  24.06.2019 Ohjelmat

  Ylen parhaat ohjelmavinkit viikolle 26.

  Ylen parhaat ohjelmavinkit viikolle 26.

 • Kaikissa sateenkaaren väreissä – Teeman Pride-viikko 2019

  07.06.2019 Yle Teema

  Teema juhlii 24.–30.6., huipentumana Pride-livelähetys.

  Teema ja Areena juhlivat kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Pridea 24.–30.6.2019. Viikko huipentuu suoraan lähetykseen Helsingin Pride-kulkueesta.

 • Pride-viikon ohjelmisto puolustaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia

  26.06.2018 Ohjelmat

  Ylen ohjelmisto Pride-viikolla 2018

  Pride-viikolla Yle julkaisee useita seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien toteutumista tukevia ohjelmia; dokumentteja, draamaa ja elokuvia. Eri puolilla Eurooppaa Pride-tapahtumia on järjestetty kesäkuun ajan, Suomessa Helsinki Pride järjestetään 25.6.–1.7.2018. Televisioesitysten lisäksi ohjelmat löytyvät Areenan Pride-paketissa.

 • Sateenkaariperhe on yhtä normaali ja epänormaali kuin tavallinen perhe

  01.07.2016 Kulttuuri

  Kahden isän perheessä kasvanut poika kertoo.

  Kahden isän perheessä kasvanut poika kertoo.

 • Pride 2016 -viikko Teemalla

  07.06.2016 Yle Teema

  Dokumenttejä ja elokuvia seksuaalivähemmistöistä

  Benjamin ja Nathan menevät naimisiin itsekirjoitetun musikaalin sävelin. Nuori Adele rakastuu sinitukkaiseen Emmaan. Saamelainen Kaisa on parisuhteessa naisen kanssa ja toivoo hyväksyntää omalta yhteisöltään. Teemalla vietetään Pride-viikkoa 27.6. alkaen.

 • Hyvää homoenergiaa - Miia Liun Viikonloppulista

  26.06.2015 Musiikki

  Helsinki Priden tunnusbiisin tehneen Miia Liun soittolista.

  Helsinki Priden tämänvuotisen tunnusbiisin tehnyt Miia Liu koosti soittolistansa teemaviikko mielessä. Listalta löytyy tekijälleen merkityksellisiä lauluja, homoenergiaa ja muistoja keravalaisista kotibileistä.

 • Pride

  29.10.2014 Yle Teema

  Kesällä 2014 Teemalla vietettiin Pride-viikkoa. Lahjapaketissa Stephen Fry selvittää, mistä homofobia oikein syntyy. Lisäksi nähdään dokumentti Isäksi syntyneet, elokuva Let my People go!, sekä Vuoden 2014 Euroviisujen suvereenista voittajasta Conchita Wurstista kertova dokumentti Conchita – Itävallan kuningatar.

 • Pride-viikko Ylellä - vahva panos ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun

  17.06.2014 Yleisradio

  Yle haluaa ottaa osaa keskusteluun vähemmistöjen asemasta.

  Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöasiat ovat ajankohtaisia yhteiskunnallisia teemoja sekä Suomessa että globaalisti. Yle haluaa ottaa osaa keskusteluun vähemmistöjen asemasta.

 • 28.6. Teemalauantai: Kaikki Almodóvarista

  06.06.2014 Yle Teema

  Teeman Pride-viikon päättää syväluotaus sukupuolisuuden moninaisuutta syvästi ymmärtävän Pedro Almodóvarin parhaisiin kuuluvaan elokuvaan Kaikki äidistäni.

 • Stephen Fry homofobian jäljillä

  06.06.2014 Yle Teema

  Millaista on elää homona eri puolilla maailmaa?

  Millaista on homojen elämä eri puolilla maailmaa tänään? Fry selvittää, mistä homofobia oikein syntyy. Millaiset lait ja moraalikoodit säätelevät yhteisöjen ja ihmisten suhtautumista homouteen?

 • Kun nainen rakastaa naista

  06.06.2014 Yle Teema

  Millaista on elää lesbona Tanskassa?

  Millaista on elää lesbona Tanskassa? Tanskan yleisradion DR:n neliosainen dokumenttisarja seuraa muun muassa perheellisen lesboparin arkea ja Kööpenhaminan lesboyhteisön yöelämää. Sarjassa mietitään myös näkyykö lesbous ulospäin ja nähdään kuinka 22-vuotias Anne Sofie valmistautuu tulemaan ulos kaapista.

 • Homomiesten maailma

  06.06.2014 Yle Teema

  Tanskalaissarjan kussakin jaksossa pohditaan poikkeavatko homomiehet sittenkään niin paljon heteroista. Dokumenttisarja on osa Ylen kanavien Pride-teemaa, joka jatkuu koko 23.6. alkavan viikon Yle Teemalla, Yle Puheella, Ylen Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

 • American Vagabond

  06.06.2014 Yle Teema

  Dokumenttielokuva amerikkalaisista homonuorista, jotka karkaavat kotoaan luvattuun kaupunkiin, San Franciscoon. Homomekka osoittautuu liian kalliiksi, ja työhaku on vaikeaa. Vapaamielinen kaupunki ei olekaan ”homojen luvattu maa”, jossa elämä olisi helppoa ja turvallista.

 • Isäksi syntyneet

  06.06.2014 Yle Teema

  Jérôme ja François ovat halunneet omaa lasta kauan. Vihdoin he kuulivat kohdunvuokrauksesta. Auttaisiko se miesparia? Dokumentti seuraa miesten matkaa Yhdysvaltoihin ja kahden perheen yhteistä odotusta.

 • Conchita - Itävallan kuningatar

  06.06.2014 Yle Teema

  Euroviisujen myötä Conchita Wurstista on tullut vapauden, avoimuuden ja suvaitsevaisuuden symboli. Miten itävaltalaiset, Conchitan kotikyläläiset ja perhe suhtautuvat parrakkaaseen naisartistiin?