Hyppää pääsisältöön

Meta4

 • 20.1. Beethoven-festivaali: ZEITGEIST

  12.04.2017 RSO

  Suomalainen barokkiorkesteri Meta4 Aleksei Ljubimov ja Olga Pashenko, fortepiano Joseph Martin Kraus: Olympie, alkusoitto VB 33 Jan Ladislav Dussek: Konsertto kahdelle pianolle op. 63 Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 2 op. 36 OSTA LIPPU Kuuntele suora lähetys 20.1. klo 15. HUOM! Konsertti on Temppeliaukion kirkossa

 • RSO:n ensimmäinen oma festivaali alkaa tammikuussa

  14.03.2017 RSO

  RSO perustaa festivaalin

  Sinfoniakonsertteja, oopperaa, kamarimusiikkia, klassismia, lastenkonsertti, elokuva ja keskustelutilaisuuksia - tätä kaikkea on kolmiviikkoinen RSO:n ensimmäinen oma festivaali, jonka teema on Beethoven. LIPUT kaikkiin tilaisuuksiin ovat myynnissä Ticketmasterissa. Lue LISÄÄ

 • Meta4:stä löytyy solistista Saariaho-osaamista

  22.11.2016 Klassinen

  Levyarvostelu

  Meta4-kvartetin kunnianhimo ja osaaminen paljastuvat siinä, että tarvittaessa nelikko jakaantuu soolo- tai kamarimusiikkitehtäviin. Tällaista lähestymistä vaatii Kaija Saariahon kamarimusiikki, jota Meta4 levytti Ondinelle pari vuotta sitten pianisti Anna Laakson kanssa. Sarjan toisella levyllä kumppanina on sopraano Pia Freund, mutta soolotehtävät jakautuvat jälleen melko tasan.

 • Uudelle avoin, monipuolinen viulutaitelija Antti Tikkanen

  21.11.2015 Klassinen

  Antti Tikkaneon Ylen tv-asiantuntija Sibelius-viulukisassa.

  "Kannattaa avata korvat ja silmät”, Yleisradion asiantuntija, viulutaiteilija Antti Tikkanen kehottaa yleisöä. Tikkanen arvioi Sibelius-viulukilpailun finaaliesityksiä Teeman suorissa tv-lähetyksissä Musiikkitalolla.

 • Vuoden levy 2012 on Meta4-jousikvartetin Shostakovitsh-äänite

  30.01.2013 Klassinen

  Vuoden levy 2012 -kunniakirja on myönnetty Meta4-kvartetin Shostakovitsh-äänitteelle. Levy on saksalaisen Hänssler Classicin tuotantoa. Kunniakirja ojennettiin suorassa Kantapöytä-ohjelmassa 30.1.

 • "Me ollaan fanaattisen demokraattinen jousikvartetti!"

  14.12.2011 Klassinen

  Meta4-jousikvartetti - I viulisti Antti Tikkanen, II viulisti Minna Pensola, alttoviulisti Atte Kilpeläinen ja sellisti Tomas Djupsjöbacka - viettää 10-vuotisjuhlaansa järjestämällä ilmaiskonsertin Musiikkitalon konserttisalissa perjantai-iltana 16.12. klo 19.Ohjelmassa on Jaakko Kuusiston kvartetille säveltämä teos Play III, Dmitri Shostakovitshin jousikvartetto nro 4 ja Alexander von Zemlinskyn jousikvartetto nro 2. Ilmaisliput konserttin jaettiin loppuun ennätysvauhtia. Jemmassa on vielä 100 lippua, mitkä jaetaan tuntia ennen konsertin alkua. YLE Radio 1 lähettää konsertin keskiviikko-iltana 21.12. klo 19.03. Konserttia voi seurata suorana striimauksena ympäri maailmaa osoitteessa yle.fi/klassinen/live.

 • Minna Pensola: "Pizzamakuni on jäykkä ja taantumuksellinen."

  05.08.2011 Klassinen

  Minna Pensola tilaa jälleen kerran suosikkinsa. "Aloitan aina keskeltä, koska jos tulee ylämäki, on ainakin parhaat palat syöty." Ilokseen hän huomaa leikanneensa pizzan keskelle sydämen. "Taitaa olla freudismi!"