Hyppää pääsisältöön

Anu Komsi

 • Pluralistinen katarsis Zimmermannin tapaan

  26.02.2019 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Bernd Alois Zimmermannin ilmaisu säveltäjänä kehittyi kohti yhä tehokkaampaa pessimismin ja väkivallan ilmaisua yhä moninaisemmin keinoin. Juuri moninaisuus oli Zimmermannin taiteen ydin. Hän koki toivottomuutta, kun taide oli lipsahtamassa menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden kaikkien keinovarojen vapaaksi mutta merkityksettömäksi sekoitteluksi - ja juuri sillä sekoittelulla hän kävi toivottomuuden kimppuun.

 • Huippusopraanot Anu ja Piia Komsi – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  09.01.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 9. tammikuuta!

  Tammikuun 9. päivänä syntyneet identtiset kaksoset Anu ja Piia Komsi ovat päässeet sinne, minne he pohjalaisella sisulla ovat kauan tähdänneet. He ovat korkeita sopraanoita maailman huipulla.

 • RSO esittää Zimmermannin Die Soldaten -vokaalisinfonian ensimmäistä kertaa Suomessa

  06.09.2018 RSO

  Ohjelmassa myös Rautavaaran 6. sinfonia.

  RSO esittää Bernd Alois Zimmermannin vokaalisinfonian Die Soldaten (Sotilaat) Musiikkitalossa 14.9. Säveltäjän itsensä samannimisestä oopperastaan muokkaama vokaalisinfonia kuullaan nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Konsertin johtaa ylikapellimestari Hannu Lintu ja solisteina laulavat Anu Komsi, Jeni Packalen, Hilary Summers, Juha Uusitalo, Peter Tantsits ja Ville Rusanen.

 • Kokkolan Oopperakesä loppuu – kaupungin tuki on pienentynyt ja yksityisen rahan tarve kasvanut

  29.05.2018 Yle Uutiset

  Oopperayhdistys sanoo toiminnan loppuvan huipulla.

 • 14.9. Friday series 1

  11.04.2018 RSO in English

  Hannu Lintu, conductor Anu Komsi, soprano (Marie) Jeni Packalen, alto (Wesener’ Mutter) Hilary Summers, contra-alto (Stolzius’ Mutter) Juha Uusitalo, bass (Wesener) Peter Tantsits, tenor (Desportes) Ville Rusanen, baritone (Stolzius) Bernd Alois Zimmermann: Die Soldaten, fp in Finland Einojuhani Rautavaara: Symphony No. 6 “Vincentiana” BUY TICKET Watch and listen LIVE 14.9. at 7 pm EET.

 • 14.9. Perjantaisarja 1

  10.04.2018 RSO

  Hannu Lintu, kapellimestari, Anu Komsi, sopraano (Marie), Jeni Packalen, altto (Wesenerin äiti), Hilary Summers, kontra-altto (Stolziuksen äiti), Juha Uusitalo, basso (Wesener), Peter Tantsits, tenori (Desportes), Ville Rusanen, baritoni (Stolzius) Bernd Alois Zimmermann: Die Soldaten -vokaalisinfonia, ensiesitys Suomessa Einojuhani Rautavaara: Sinfonia nro 6 “Vincentiana” OSTA LIPPU Katso ja kuuntele suora lähetys 14.9. klo 19 Yle Radio 1:ssä ja Yle Areenassa.

 • Kulttuuriväen tuska rahoituksesta –"Pitäisi nähdä pitkäaikainen vaikutus, sillä eihän tänne hotellihuoneiden takia tulla"

  15.02.2018 Yle Uutiset

  Moni kulttuuritapahtuma ja teatteritalo on riippuvainen avustuksista, joita kunta tai valtio niille myöntää. Jos kunta leikkaa tukea, kultuurintekijä joutuu supistamaan toimintaansa. Näin on käynyt esimerkiksi Kokkolassa, jossa kaupunki kamppailee säästöjen kanssa.

 • Oopperatähti Anu Komsi laittoi Puoli seitsemän -ohjelman juontajat kurkottamaan kohti koloratuuria

  03.11.2017 Puoli seitsemän

  Koloratuurisopraani Anu-Komsin piti laulukoulua juontajille

  Anu Komsi on Suomen kansainvälisimpiä koloratuurisopraanotähtiä. Hän on työskennellyt maailman arvostetuimpien sinfoniaorkesteriden solistina ja esiintynyt huikeilla oopperalavoilla. Musiikilllisesti laaja-alaisen laulajan ohjelmistoon kuuluu teoksia renessanssista nykymusiikiin ja jopa proge-jazziin saakka.

 • Meyerbeerin ooppera Pohjantähti Musiikkitalossa la 11.11. klo 19

  24.10.2017 Klassinen
 • RSO esittää itsenäisyyspäivänä Magnus Lindbergin laulusarjan ensikertaa Suomessa

  29.11.2016 RSO

  RSO esittää Lindbergiä, Leiviskää ja Sibeliusta 6.12.

  RSO:n itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa Musiikkitalossa 6.12. kuullaan Magnus Lindbergin laulusarja Accused: three interrogations for soprano & orchestra ensimmäistä kertaa Suomessa. Lontoon filharmonikkojen 2015 kantaesittämän teoksen solistina Suomen esityksessä laulaa Anu Komsi. Ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla konsertin ohjelmassa on myös Helvi Leiviskän sinfonia nro 3 ja Jean Sibeliuksen Finlandia.

 • Stockhausenin järkyttävä Donnerstag aus "Licht" Baselin oopperassa

  07.07.2016 Klassinen

  Sopraano Anu Komsi teki huikean roolityön.

  Yksi merkillisimmistä oopperaelämyksistäni, Anja Lankinen kirjoittaa Baselin oopperasta, missä ensimmäisen kerran kolmeen vuosikymmeneen esitettiin Karlheinz Stockhausenin Donnerstag aus "Licht". Eurooppalaiset kriitikot kiittävät kilvan tätä oopperamaailman tapausta.

 • Juhannusjuna vei matkalle läpi yöttömän yön

  17.06.2016 Elävä arkisto

  Juhannusjuna matkasi Suomen halki kesällä 2012.

  Kesällä 2012 Yleisradio ja keskieurooppalainen kulttuurikanava Arte toteuttivat läpi yön kestäneen Juhannusjuna-lähetyksen. Matka alkoi aattoiltana Helsingin rautatieasemalta ja päättyi 13 tuntia myöhemmin juhannuspäivän aamuaurinkoon Rovaniemelle.

 • 6.12. Independence Day Gala Concert

  11.04.2016 RSO in English

  Hannu Lintu, conductor Anu Komsi, soprano Jean Sibelius: En saga Magnus Lindberg: Accused, song cycle, fp in Finland Helvi Leiviskä: Symphony No. 3 Jean Sibelius: Finlandia Watch & listen on Dec 6 at 15-16 and 16.30-17.20.

 • 6.12. Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti

  05.04.2016 RSO

  RSO:n jo perinteeksi muodostuneen itsenäisyyspäivän juhlakonsertin ohjelmassa on Helvi Leiviskän 3. sinfonia, Sibeliuksen Satu ja Magnus Lindbergin Accused -laulusarja, jonka solistina laulaa Anu Komsi. Hannu Linnun johdolla konsertti päättyy Sibeliuksen Finlandiaan. Hannu Lintu, kapellimestari Anu Komsi, sopraano Jean Sibelius: Satu Magnus Lindberg: Accused, laulusarja, ensiesitys Suomessa Helvi Leiviskä: Sinfonia nro 3 Jean Sibelius: Finlandia Katso ja kuuntele konserttia 6.12. klo 15.00-16.00 ja 16.30-17.20.

 • Onnea Sakari Oramo, 50 v.

  26.10.2015 Klassinen

  Sakari Oramo täyttää 50 vuotta ja nauttii elämästään.

  "Tiedän jokseenkin tarkkaan, mitä teen kullakin viikolla vuoteen 2020 asti", kapellimestari Sakari Oramo kertoo elämästään. Lokakuun 26.

 • Kokkolan ooppera tekee mitä haluaa – "On minua sanottu jopa antioopperasankariksi!"

  20.07.2015 Yle Uutiset

  Neitoja majakassa ja neitoja tornissa. Kokkolassa ooppera ei kavahda uutuksia taikka harvinaisuuksia. Taiteellinen johtaja sanoo konservatiivien ihmetelleen linjauksia, mutta yleisö osaa olla avarakatseistakin.

 • Kokkolan Oopperakesä yhdistää majakalla kummittelevan neidon ja Sibeliuksen

  15.05.2015 Yle Uutiset

  Synkkänä myrskyävä meri ja aavemainen, kummitteleva majakan neito ovat osa Kokkolan Oopperakesän tämänvuotista asetelmaa. Tämä vanha kokkolalainen kummitustarina yhdistyy kansallissäveltäjä Jean Sibeliukseen, asekätkentäjupakkaan ja pidronpeluuseen.

 • Suomalaistaiteilijat Tukholmassa

  26.01.2015 Klassinen

  Terveiset Tukholmasta, missä turisti ei voi olla törmäämättä mainoksissa suomalaistaiteilijoihin. Kaupungissa johtavat näinä päivinä kapellimestarit Sakari Oramo, Susanna Mälkki, Esa-Pekka Salonen ja Eva Ollikainen ja laulavat Anu Komsi ja Aarne Pelkonen. Anja Lankinen lähettää terveiset musiikkimatkalta Tukholmasta.

 • Suvereeni Sakari Oramo

  10.11.2014 Klassinen

  Suvereeni kapellimestari Sakari Oramo henkilökuvassa.

  Sakari Oramo palaa maailmalta Musiikkitaloon johtamaan kolmea eri orkesteria, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri on vuorossa 16.11., Helsingin kaupunginorkesteri 17.-18.12. ja Radion sinfoniaorkesteri 29.1.2015. Miten Oramosta tuli kansainvälinen huippukapellimestari ja mitä hänelle kuuluu nyt?

 • Oopperaharvinaisuus Suomen ensi-iltaan Kokkolassa

  22.07.2014 Yle Uutiset

  Kurt Weillin köyhyydestä, nälästä, hyvityksestä ja toivosta kertova Silbersee sai ensi-iltansa toisen maailmansodan kynnyksellä. Sen jälkeen teos kiellettiin ja unohdettiin vuosiksi. Kokkolan Oopperakesän taiteellinen johtaja Anu Komsi löysi teoksen newyorkilaisen nuottikaupan loppuunmyynnistä. Unohti ja toi Kokkolaan.

Sivut