Hyppää pääsisältöön

Richard Strauss

 • Karita Mattila uudistui Twitterissä – "Se on ideaali paikka tällaiselle sinkkuelämään totuttelevalle oopperalaulajalle"

  07.09.2019 Yle Uutiset

  Twitter-kansa hieraisi silmiään, kun Mattila osoitti olevansa paljon muutakin kuin etäinen oopperadiiva.

 • Sopraano Camilla Nylund on huipulla maailman oopperanäyttämöillä – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  11.06.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 11. kesäkuuta!

  Kesäkuun 11. päivänä syntynyt sopraano Camilla Nylund (s. 1968) tuli suomalaisyleisön tietoisuuteen 1996, kun hän voitti Lappeenrannan laulukilpailut yhdessä Johanna Rusasen kanssa. Kansainvälinen läpimurto tapahtui 2004 Kölnissä Richard Straussin Salomena, minkä jälkeen ura on jatkunut komeana. Rusalkan nimiroolia keväällä Pariisissa seuraa ensi syksynä debyytti New Yorkin Metropolitanissa Ruusuritarin Marsalkattarena.

 • Oopperalaulaja Aino Ackté oli kiihkeä kuin Salome – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  23.04.2019 Klassinen

  Muistamme syntymäpäivänä 23. huhtikuuta.

  Oopperalaulaja Aino Ackté oli kansainvälisen uransa huipulla, kun hän kesällä 1906 pääsi seuraamaan Richard Straussin johtaman Salomen harjoituksia. Juuri kantaesityksensä saanut Salome oli sensaatiomainen menestys ja aiheutti kulttuuriskandaalin. Aino päätti, että Salomesta tulisi hänen roolinsa, olivat vaikeudet mitkä tahansa.

 • Johannes Gustavsson & Javier Perianes

  16.04.2019 RSO in English

  Johannes Gustavsson, conductor Javier Perianes, piano BUY TICKET

 • Johannes Gustavsson & Javier Perianes

  16.04.2019 RSO

  Johannes Gustavsson, kapellimestari Javier Perianes, piano OSTA LIPPU

 • Sakari Oramo & Anu Komsi

  05.04.2019 RSO in English

  Sakari Oramo, conductor Anu Komsi, soprano BUY TICKET

 • Sakari Oramo & Anu Komsi

  05.04.2019 RSO in English

  Sakari Oramo, conductor Anu Komsi, soprano BUY TICKET

 • Gustavo Gimeno & Christoffer Sundqvist & Otto Virtanen

  05.04.2019 RSO in English

  Gustavo Gimeno, conductor Christoffer Sundqvist, clarinet Otto Virtanen, bassoon BUY TICKET

 • Sakari Oramo & Anu Komsi

  01.04.2019 RSO

  Sakari Oramo, kapellimestari Anu Komsi, sopraano OSTA LIPPU

 • Sakari Oramo & Anu Komsi

  01.04.2019 RSO

  Sakari Oramo, kapellimestari Anu Komsi, sopraano OSTA LIPPU

 • Gustavo Gimeno & Christoffer Sundqvist & Otto Virtanen

  29.03.2019 RSO

  Gustavo Gimeno, kapellimestari Christoffer Sundqvist, klarinetti Otto Virtanen, fagotti OSTA LIPPU

 • Ylikapellimestari Mikko Franck toi ranskalaisorkesterinsa Berliiniin filharmoniaan

  21.12.2018 Klassinen

  Terveiset musiikkimatkalta Berliinin filharmoniasta.

  Ylikapellimestari Mikko Franck toi oman orkesterinsa Ranskan radion filharmonikot Berliiniin juuri joulun alla. Anja Lankinen oli kuulijoiden joukossa Berliinin filharmoniassa ja nautti Franckin ja hänen orkesterinsa yhteistyöstä.

 • Helsingin kaupunginorkesteri ja upeat tähtisolistit Teeman Areena-kanavalla

  14.03.2018 Yle Teema

  Suoria konsertteja noin kerran kuukaudessa

  Noin kerran kuukaudessa Areenassa ja Yle Radio 1:ssä lähetetään suorana Helsingin kaupunginorkesterin konsertti Musiikkitalosta. Kevätkaudella 2018 solistivieraina nähdään Gautier Capuçon, Karita Mattila ja Maria Ylipää.

 • Johannes Gustavsson johtaa Radion sinfoniaorkesteria 2.2.

  26.01.2018 RSO

  Solisteina esiintyvät Timo Korhonen ja Kasmir Uusitupa.

  Kapellimestari Eva Ollikainen on joutunut peruuttamaan esiintymisensä RSO:n kanssa ja hänen tilallaan orkesteria 2.2. johtaa Johannes Gustavsson.

 • Sinfonista herkkua – kuin kesäistä letunpaistoa

  24.11.2017 Klassinen

  Levyarvio

  Myöhäisromanttisen orkesterimusiikin rakastajalle Franz Schmidtin Toinen sinfonia on kuin letunpaistoa mökkirannassa lämpimänä kesäiltana. On aivan samantekevää kuinka syvällisenä sitä pitää – ja minä pidän – mutta varmasti se on ainakin mukavaa, ellei suorastaan ihanaista. Wienin filharmonikoille Ensimmäisen maailmansodan alla sävelletty teos sopii orkesterilleen kuin hansikas käteen, ja Semyon Bychkovin johtamana uutena levytyksenä se myös soi varsin mukavasti.

 • Hannu Lintu: ”Alppisinfonia ei ole mikään matkailumainos”

  22.05.2017 RSO

  Hannu Lintu kertoo 24.5. konsertin ohjelmasta

  Straussin Alppisinfonia on ylikapellimestari Hannu Linnun mukaan toki luontoa kuvailevaa musiikkia, mutta "teoksen taustalla on myös vaikuttava henkinen sisältö." Lue, mitä muuta Lintu kertoo kevätkauden päätöskonsertin ohjelmasta Lotta Emanuelssonin haastattelussa.

 • 2.2. Perjantaisarja 8

  29.03.2017 RSO

  Johannes Gustavsson, kapellimestari Timo Korhonen, kitara Kasmir Uusitupa, viulu Richard Strauss: Kuolema ja kirkastus op. 24 Toru Takemitsu: To the Edge of Dream Toru Takemitsu: Spectral Canticle, ensiesitys Suomessa Jean Sibelius: Sinfonia nro 7 op. 105 Myöhäisillan kamarimusiikki: Yoshihisa Taira: Sublimation Pierre Sancan: Thème et variations Toru Takemitsu: And then I knew 'twas wind OSTA LIPPU Katso ja kuuntele suora lähetys 2.2. klo 19.

 • Uhkeaa sinfonista hehkua à la Richard Strauss

  24.03.2017 Klassinen

  Levyarvio

  Richard Straussia voi hyvin pitää 1900-luvun alkupuolen säkenöivimpänä orkesterisäveltäjänä, vaikka hän siirtyikin sinfonikosta oopperasäveltäjäksi. Straussin oopperoiden, etenkin Salomen, Elektran ja Ruusuritarin orkesteriosuudet ovat aikansa upeinta sinfonista taidetta; etenkin Elektraa voi pitää lähes yhtä paljon sinfonisena oopperana kuin oopperamaisena sinfoniana. Elektra, joka aikanaan hullaannutti aikansa modernistit taidelajista riippumatta, oli suurelle yleisölle vaikea teos, ja ehkäpä sen vuoksi siitä ei koskaan tehty erillisistä orkesterisarjaa konserttikäyttöön. Nyt epäkohta on korjaantunut, aikamme suurimpiin Strauss-tulkkeihin kuuluvan Manfred Honeckin intohimon ajamana.

 • Jälleen yksi unohdettu mestari 1930-luvun varjoista!

  28.10.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Monen keskieurooppalaisen taiteilijan tapaan myös tsekkiläisen Jaromír Weinbergerin ura kariutui kansallissosialismin vainoihin 1930-luvulla. Weinberger sentään pääsi pakenemaan Yhdysvaltoihin mutta ei kuulunut niihin sopeutujiin, jotka kykenivät siellä jatkamaan vanhalla mantereella alkanutta menestystään. Ja vanhalla mantereella hänen kohtalokseen koitui unohdus samalla tavoin kuin monelle muullekin juutalaisia juuria omanneelle.

 • 24.5. Wednesday series 16

  12.04.2016 RSO in English

  The spring season ends with Richard Strauss’s Alpine Symphony. Hannu Lintu, conductor Jan Lisiecki, piano Aarre Merikanto: Pan W. A. Mozart: Piano Concerto No. 9 K 271 “Jeunehomme” Richard Strauss: Alpine Symphony SOLD OUT Watch and listen LIVE May 24 at 7 pm EET.

Sivut