Hyppää pääsisältöön

Nikolai Rimski-Korsakov

 • Emigranttisäveltäjä Ernest Pingoud’n ihanteellinen itsemurha – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  14.10.2019 Klassinen

  Muistamme syntymäpäivänä 14. lokakuuta.

  Säveltäjä Ernest Pingoud pakeni 1918 Venäjän vallankumousta Suomeen. Uuden kotimaan ahdasmielinen ilmapiiri ja nuiva suhtautuminen modernismiin masensivat vähitellen aikaansa edellä olevan säveltäjän. Kesällä 1942 Pingoud teki itsemurhan tavalla, jota hän oli aina pitänyt ihanteellisimpana tapana kuolla.

 • Guest concert by the Lahti Symphony Orchestra

  09.04.2019 RSO in English

  Dima Slobodeniouk, conductor Jan-Erik Gustafsson, cello BUY TICKET

 • Musikaalinen unelma Amerikassa – pianisti Meri Louhos muistelee

  03.12.2018 Meri Louhos

  Opintomatka Amerikkaan 1960-1961.

  Amerikassa musiikinhistoriaa ei opiskeltu tenttimällä, vaan tekemällä itse. Niinpä Meri esiintyi mm. cembalistina. Kamarimusiikkitunnit olivat pianistille juhlaa; kun Meri astui luokkaan, siellä istui jousikvartetti jo valmiina. Meri Louhos kertoo opinnoistaan Rochesterin Eastman School of Music’issä syksyllä 1960.

 • Tumma ja lyyrinen Garifullina

  21.04.2017 Klassinen

  Levyarvio

  Sekä äänensä että taustansa myötä Aida Garifullina sopii erinomaisesti vaikkapa Rimski-Korsakovin itäistä eksotiikkaa henkiviin korkeisiin sopraanorooleihin tai Léo Delibes’n Lakmén nimirooliin. Resitaali-CD:llään Garifullina esittää näiden lisäksi Tshaikovskin sekä Rachmaninovin hittilauluja oivallisina orkesterisovituksina, jotka soivat Itävallan radion Wienin sinfoniaorkesterin ja Cornelius Meisterin säestyksellä asiankuuluvan viehkosti. Lisäksi mukana on pari kansanlaulua sekä vanha kunnon Valot Moskovan, jotka tuovat kokonaisuuteen hivenen hipsteriuskottavuutta.

 • 8.2. Torstaisarja 7

  29.03.2017 RSO

  Lionel Bringuier, kapellimestari Piotr Anderszewski, piano Esa-Pekka Salonen: Helix W. A. Mozart: Pianokonsertto nro 24 K 491 Nikolai Rimski-Korsakov: Scheherazade op. 35 OSTA LIPPU

 • 7.2. Keskiviikkosarja 11 / Satanen 4

  29.03.2017 RSO

  Lionel Bringuier, kapellimestari Piotr Anderszewski, piano Esa-Pekka Salonen: Helix W. A. Mozart: Pianokonsertto nro 24 K 491 Nikolai Rimski-Korsakov: Scheherazade op. 35 OSTA LIPPU Katso ja kuuntele suora lähetys 7.2. klo 19.

 • Valtion tapoja ärsyttää tahallaan [Osa 7^(N!+1) ]

  05.10.2016 Näkökulmat

  "Suolattiinko" Kouvola-asian todistajat?! Mikä kalisee! Ym!

  "Ja varsinkin jos on itse keskeyttänyt toisen puheen, näyttäen kädellä, että aivastan justiinsa, oota hetki, niin kun se aivastus ei tulekaan, niin tuntuu, että jää jotenkin aivastuksen velkaa sille keskeytetylle."

 • Kiitollisuuden aiheita tänään

  24.10.2015 Näkökulmat

  Kajo miettii, mistä voi olla kiitollinen esim. tänään.

  "Ei ole virvoitusjuomapullonkorkinmentävää reikää päässä, otsasta niskaan. (Kun tekisi mieli laittaa siihen reikään urkupilli ja ajaa vaihdepyörällä neljääkymppiä, että ulisisi se urkupilli, ja taas saisi maineen, että liian outo on kyllä se mies, monihavaitusti.)"

 • Lähes sata vuotta kadoksissa ollut Stravinskyn teos löytyi kirjastosta

  10.09.2015 Yle Uutiset

  Hautajaislaulu-teos katosi Venäjän vallankumouksen aikana. 12-minuuttinen teos on esitetty ainoastaan yhden kerran.

 • Kansallisbaletin Scheherazade ei alistu miehen tahtoon

  29.10.2010 Yle Uutiset

  Perjantaina Kansallisbaletissa kantaesitettävä Scheherazade nostaa valokeilaan naisen ja miehen välisen suhteen. Perinteiset Tuhannen ja yhden yön tarinat jäävät Kansallisbaletin taiteellisen johtajan Kenneth Greven versiossa vähemmälle.

 • Sheherazaden säveltäjän arkinen satumaailma

  28.10.2010 Yle Uutiset

  Shererazaden säveltäjänä parhaiten tunnetun Nikolai Rimski-Korsakovin levytys jättävät mitäänsanomattoman maun, toteaa Timo Asikainen.

 • EU:n nuoriso-orkesteri vie Rimski-Korsakovia Japaniin

  22.08.2008 Yle Uutiset

  Euroopan Unionin nuoriso-orkesterin kesäkiertue on edennyt Japaniin. EU:n jäsenvaltioiden nuorista soittajista koottu orkesteri aloitti konserttinsa Italian Bolzanosta elokuun alussa.

 • Sibelius ja epätavallinen sello soivat Mikkelin musiikkijuhlilla

  30.06.2008 Yle Uutiset

  Maanantaina alkavilla Mikkelin Musiikkijuhlilla kuullaan musiikkia venäläisistä klassikoista Sibeliukseen ja aina pop-sävytteiseen epätavalliseen konserttoon asti.

 • Mikkelin Musiikkijuhlilla tuttu tähtivieras

  04.07.2005 Yle Uutiset

  Mariinski-teatterin johtaja, kapellimestari Valeri Gergijev saapui maanantaina iltapäivällä Mikkeliin ja illalla hän johti konserttitalo Mikaelissa Mikkelin musiikkijuhlien avausteoksen, Rimski-Korsakovin oopperan Tsaarin morsian.

 • Vaasan ooppera Pietarissa

  28.09.2001 Yle Uutiset