Hyppää pääsisältöön

Kristo Salminen

 • Bongaa julkkis tai kaksi – kesäteatterit houkuttelevat yleisöä tunnetuilla naamoilla ja kepeällä otteella

  08.06.2019 Yle Uutiset

  Osa laulutaitoisista esiintyjistä urakoi usemman teatterin lavalla.

 • Love Story – nuorta rakkautta, melankoliaa ja outoja kohtaamisia

  13.09.2018 Elävä arkisto

  Johanna ja Anttu kohtaavat 1990-luvun nuortensarjassa

  Nuortensarjassa sydänsuruja poteva Johanna törmää hautausmaalla kahteen omituiseen poikaan, jotka ovat hautaamassa kuollutta apinaansa.

 • Kansallisteatterin Julia ja Romeo on nuorten näyttelijöiden ja nuoren rakkauden juhlaa

  08.03.2018 Kulttuuri

  Jussi Nikkilän ohjaus on koskettava ja kaunis.

  Kansallisteatterin Julia ja Romeo on todellisten romantikkojen tekemä esitys, se on selvää. Ja juuri siksi esitys on niin koskettava ja kaunis. Jussi Nikkilän toinen Shakespeare-ohjaus on ehyt ja kirkas työ.

 • Kansan mies

  22.04.2017 Yle TV1

  Työlle omistautuneen poliitikon elämä muuttuu yhtenä iltana.

  Työlleen omistautuneen poliitikon elämä muuttuu yhden vaali-illan aikana. Draamasarjan pääroolissa nähdään Kristo Salminen.

 • Jussi Nikkilä ja Rikhard III

  27.08.2016 Yle Teema

  Näyttelijä ja ohjaaja ihastui Onton kruunun yksityiskohtiin

  Jussi Nikkilä esikatseli Onton kruunun päätösosan. Näyttelijä-ohjaajaan tekivät vaikutuksen harkitut yksityiskohdat ja hienot roolisuoritukset. Nikkilän ohjaama Rikhard III saa ensi-iltansa Kansallisteatterissa syksyllä 2016, nimiosassa Kristo Salminen.

 • Teatterilavalle halutaan enemmän actionia – taistelukoreografi opettaa taistelemaan turvallisesti

  26.09.2015 Yle Uutiset

  Teattereilta odotetaan entistä enemmän elämyksiä, näyttävyyttä ja nopeaa rytmiä. Mallia haetaan toimintaelokuvista. Taistelukoreografi opettaa, kuinka kohtauksista tehdään turvallisia, kun mukana on miekkoja, tikareita ja sauvoja

 • Vanja-enot kohtasivat

  23.09.2014 Yle Uutiset

  Helsingissä on tänä syksynä mahdollisuus nähdä kaksi Vanja-enoa. Sekä Kaupunginteatterissa että Kansallisteatterissa esitetään Anton Tsehovin klassikkoteosta. Vanjat, Santeri Kinnunen ja Kristo Salminen, vakuuttavat, etteivät näytelmät syö toisiaan.

 • Kaikki mitä ihmisestä voi sanoa

  18.09.2014 Kulttuuri

  Helsingissä nähdään peräkkäisinä päivinä kaksi uutta näkemystä Tšehovin Vanja-enosta. Kansallisteatterin tulkinta on kipeän tarkka kuvaus ihmisestä.
 
 
 

 • Pohjantähti ja vastakkainasettelun aika

  18.02.2011 Yle Uutiset

  Jos romaani on kansalleen kuin raamattu, tulkinnat siitä ovat väistämättömiä. Raamatuksi luonnehditaan Väinö Linnan Pohjantähti -trilogia heti Saana Lavasteen ja Mika Myllyahon kirjoittaman ja ohjaaman version alkumetreillä. Rennosti mutta tosissaan.

 • Syrjähyppy johtaa hääfarssiin

  28.12.2010 Yle Uutiset

  Porin Kirjurinluodon Kesäteatterissa 2011 selviää menevätkö Mona ja Bill naimisiin vai muuttaako viime hetken syrjähyppy suunnitelmat.

 • Aleksi Mäkelä kuvaa Kotirauhan Vaasassa

  17.05.2010 Yle Uutiset

  Aleksi Mäkelän uusi elokuva kuvataan tulevana kesänä Vaasassa. Kotirauha on ohjaaja Aleksi Mäkelän kymmenes pitkä elokuva, ja sen tapahtumat sijoittuvat Vaasaan.

 • Kristian Smedsin Tuntematon sotilas

  06.02.2009 Elävä arkisto

  Kristian Smedsin sovitus Väinö Linnan Tuntemattomasta puhutteli voimallisesti myös niitä, jotka eivät näytelmää nähneet. Kansallisteatterissa taltioitu esitys nähtiin televisiossa vuonna 2009.

 • J&A = Love Story

  02.07.2008 Elävä arkisto

  Hallintopäällikkö ilmoittaa Antulle ja papalle, että heidät häädetään vaatimattomasta mökistään. Samaan aikaan toisaalla Johanna on poissa tolaltaan, kun poikaystävä on juuri jättänyt hänet.

 • Salmisten teatteriperhe

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Esko Salminen, Heidi Krohn ja Kristo Salminen kertovat elämästään taiteilijasuvun jatkumossa ja pohtivat rooliaan isänä, äitinä ja poikana.